2021/22 EU-VEJLEDNINGEN TIL DÆKMÆRKNING – FORKLARING

EU dækmærkater giver dig mere gennemsigtighed, når du skal vælge det rigtige dæk. Mærkatet angiver dækkets ydeevne i forhold til brændstofeffektivitet, vejgreb under våde forhold og støj ved kørsel. Dette giver dig mulighed for at træffe en mere informeret beslutning, når du sammenligner forskellige dæk til din bil.

Det bedste sted at få nye dæk til din bil er hos dit lokale Ford værksted.

Vores specialister kan rådgive dig om relevant lovgivning, vise dig, hvad du skal holde øje med, når du kontrollerer dine dæk, og vil med glæde vejlede dig i at finde det rigtige nye dæk til din Ford, baseret på dine kørselsmønstre og budget.

Vi tilbyder mærkenavne til attraktive priser, herunder reservedele og arbejdsløn, og vi vil kontrollere alle hjulkomponenter for dig i løbet af dækmonteringen.

Rolling resistance

RULLEMODSTAND (BRÆNDSTOFEFFEKTIVITET)

Lav rullemodstand sparer brændstof og reducerer CO2-udledningen. En forbedring på én klasse svarer til en brændstofbesparelse på mindst 0,1 liter pr. 100 km. Klasse D er ikke optaget.

VÅDGREB (BREMSEEVNE)

Vådgreb er en vigtig faktor for sikker kørsel. Forskellen i bremselængde fra bedste til værste klasse kan være op til 18 m ved kørsel med 80 km/t. Klasse D og G er ikke optaget.

Placeholder
Placeholder

STØJUDLEDNING

Dækkets støjudledning er en del af den samlede bilstøj, hvor dækkets støj ved forbikørsel måles. Jo flere streger, der er fyldt, jo højere er støjen ved forbikørsel. Et kontinuerligt lydniveau på over 80 decibel kan have en negativ indvirkning på helbredet.

YDERLIGERE KRITERIER

Det nye EU mærke er designet til at vise 3 egenskaber, men følgende faktorer også skal tages i betragtning:

  • Akvaplaning
  • Kørselsstabilitet
  • Præcisionsstyring
  • Holdbarhed
  • Bremseegenskaber (på tør vej)
  • Ydeevne i vinterforhold
  • Vejgreb i sving
  • Manøvrering

EU dækmærkningen hjælper dig med at vurdere de kvaliteter, der skal tages i betragtning, når du køber dæk. Ovenstående kriterier bør dog ikke glemmes. Dæktest, din forhandlers anbefaling og oplysninger fra dækproducenten er alle stadig vigtige, når du skal finde det rigtige dæk til dig.

Hvis du er usikker, så kontakt endelig din Ford forhandler. En af vores specialister vil med glæde rådgive dig.

Brug vores nyttige links nedenfor for at få mere at vide