VIGTIGHEDEN AF DÆKSIKKERHED

Dæk er en vigtig del af sikkerheden for din bil. Slidte dæk kan øge bremselængden med op til 70 % på våde veje. Det er afgørende for din bils sikkerhed og ydeevne at kontrollere, at bilen altid har de korrekte dæk, dæktryk og slitageniveauer.

Hvis du har brug for at udskifte ældre, nedslidte dæk, er det bedst at besøge dit Ford værksted. Vores specialister kan rådgive dig om relevant lovgivning, vise dig, hvad du skal holde øje med, når du kontrollerer dine dæk, og vi vil med glæde vejlede dig i at finde de rigtige nye dæk til din Ford, baseret på dine kørselsmønstre og budget.

Vi tilbyder dækmærke til attraktive priser, herunder reservedele og arbejdsløn, og vi kontrollerer alle hjulkomponenter for dig i løbet af dækmonteringen.

DÆKTRYK

Dæktrykket er afgørende for bilens ydeevne. For lidt eller for meget lufttryk kan slide dækkene hurtigere, hvilket kan øge brændstofforbruget.

Det er vigtigt at kontrollere dæktrykket regelmæssigt, når dækkene er kolde, da varmemålinger efter en lang tur ikke vil være nøjagtige. Skru altid ventilhætten stramt på, og udskift tabte hætter straks, da ventilerne ellers vil begynde at lække.

Du skal altid fylde dit reservedæk med 0,1 til 0,3 bar af ekstra tryk. Trykket må dog aldrig overstige det maksimale niveau for kørsel med fuld belastning. Din instruktionsbog kan fortælle dig, hvor meget tryk dækkene skal have. Eller, hvis du ikke er sikker, skal du bare spørge dit Ford værksted

DÆKMØNSTER

Husk at kontrollere dækmønsterets dybde. Slidindikatorerne i dækrillerne viser, om slidbanen har nået det lovlige minimum på 1,6 mm. Standard sommerdæk skal udskiftes, når slidbanen er mindre end 3 mm. Vinterdæk med en slidbanedybde på under 4 mm kan medføre tab af vejgreb ved kørsel i sne. Slidte dæk kan påvirke manøvreringen. På våde veje kan slidte dæk øge bremseafstanden med op til 70 %. Ud over at være farligt er det også ulovligt at fortsætte med at køre med en slidbanedybde på 1,6 mm eller mindre.

DÆKKETS ALDER

Sørg for, at dine dæk ikke er for gamle. Den generelle regel er, at et dæk holder ca. 6 år. Herefter skal det skiftes – selvom det ligner et nyt og næsten ikke har været brugt. Dækkenes alder kan findes på sidevæggen som en kodet produktionsdato, f.eks. "0702", hvor "07" indikerer uge 7 og "02" betyder 2002. Indtil den 31. december 1999 var der et "<" efter det tredje ciffer. Hvis du har et dæk, der er så gammelt, skal det udskiftes med det samme. Dette gælder også reservehjulet.

OPPUMPNING AF DÆK

Den rigtige dækspecifikation kan hjælpe med at holde dit brændstofforbrug nede. Hvis dine dæk ikke er pumpet nok op, bruger du mere brændstof. Pump dine dæk 0,1 til 0,3 bar over det anbefalede niveau for at reducere vejmodstanden. Trykket må dog aldrig overstige det maksimale niveau for kørsel med fuld belastning.

Placeholder

KONTROL AF DÆKSIKKERHED

Dæk er en vigtig del af sikkerheden for din bil. Slidte dæk kan øge bremselængden med op til 70 % på våde veje. Det er afgørende for din bils sikkerhed og ydeevne, at du kontrollerer, at du har de korrekte dæktryk og det korrekte slitageniveau. Derfor tilbyder mange af vores Ford værksteder en gratis sikkerhedskontrol af dine dæk, som omfatter en kontrol af dækmønsterets dybde.

Brug vores nyttige links nedenfor for at få mere at vide