Home > Ejere > Ejerservice > FordPass > FordPass Connect Support & FAQs
FordPass Connect

Support til FordPass Connect

Det nye FordPass Connect-modem og FordPass-appen gør det muligt at interagere med din bil som aldrig før. Det skyldes, at en række onlinetjenester din Ford og på din smartphone arbejder sammen for at holde dig forbundet på på turen. Læs mere om FordPass Connect-teknologien her.

FordPass Connect Teknologi

Læs mere om, hvordan du får mest muligt ud af FordPass Connect med vores hjælpsomme videovejledninger.

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål? Der er sikkert andre, der har spurgt om det samme før dig. Nedenfor finder du svarene på de spørgsmål, vi får oftest.

 • Hvad er forskellen mellem FordPass og FordPass Connect?

  FordPass er en 'App', som forbrugere kan downloade til deres smartphones. FordPass Connect er et modem, der er indbygget i en Ford-bil for at forbinde bilen til internettet og give forbrugeren nye funktioner som fx Trafikken lige nu og WiFi Hotspot. FordPass Connect kan forbedre funktionaliteten af forbrugerens FordPass App og give dem fjernkontrol over nogle af bilens funktioner og mulighed for at modtage advarsler om bilens tilstand.

  Hvilke biler og varevogne har FordPass Connect?

  P.t. kan du have FordPass Connect på All New Focus, Tourneo Connect og Transit Connect. Vi lancerer også teknologien i Edge, Fiesta, EcoSport og Fiesta Van i 2018.

  Hvordan får jeg FordPass Connect?

  Når du køber en ny Ford, vil din forhandler forklare, hvordan du får FordPass Connect, og hjælpe dig med at aktivere modemmet ved overdragelsen. FordPass Connect vil være tilgængelig som ekstraudstyr i Focus, Fiesta, EcoSport og Edge og flere modeller kommer til senere. 

  Hvordan kommer jeg i gang med at bruge FordPass Connect?

  Når du køber en bil udstyret med FordPass Connect, skal du oprette en FordPass-konto og forbinde den til din bil for helt at aktivere FordPass Connect. Du kan bede din forhandler om hjælp eller se vores Gør-det-selv-videoer for at komme i gang. Hvis du har købt en brugt Ford privat, som har FordPass Connect, skal du nulstille SYNC-systemet og derefter forbinde din FordPass-konto.

  Hvordan aktiveres FordPass Connect med min smartphone?

  FordPass Connect skal aktiveres i Kør-sektionen i FordPass App'en og derefter bekræftes i selve bilen på displayskærmen. Se vores Gør-det-selv-videoer med detaljerede oplysninger.

  Er alle FordPass Connect-ydelser og funktioner tilgængelige i alle biler og varevogne?

  I øjeblikket er eCall kun tilgængelig i All New Focus, som er udstyret med FordPass Connect, og du kan kun fjernstarte din bil, hvis du har automatgear i Focus eller Edge.

  Hvordan tjekker jeg, at min bil har et FordPass Connect-modem?

  FordPass Connect logo

  Skærmen for SYNC-indstillinger viser en flise som denne: - {{ billede nedenfor}} hvilket betyder, at din bil har et modem.

  Kan jeg tilføje FordPass Connect til min nuværende bil?

  Der er ikke nogen installationsmulighed efter salget for at opgradere en bil til FordPass Connect; denne funktion er kun tilgængelig i vores nyeste modeller.

  Hvordan kan jeg afmelde?

  Din gratis 2-årige prøveperiode af FordPass Connect går ikke automatisk over til et betalt abonnement, så du behøver ikke at afmelde den gratis prøveperiode. 

  Virker FordPass Connect, når jeg rejser udenlands?

  Ja. WiFi Hotspot-forbindelsen kan variere fra land til land. Disse ydelser og data-roaming er tilgængelig i de følgende lande: Storbritannien, Spanien, Tyskland, Italien, Frankrig, Østrig, Belgien, Finland, Irland, Holland, Polen, Portugal, Sverige, Danmark og Norge.

  Vil der være ekstra omkostninger, når man kører i et andet land?

  Nej. Der er ingen omkostninger ved at bruge dine FordPass Connect-funktioner, som fx Trafikken lige nu, og fjernfunktioner er dækket af din 2-årige gratis prøveperiode.

  Ved eCall vil der aldrig være ekstra omkostninger, da denne funktion er gratis i hele bilens levetid.

  Enhver WiFi Hotspot-pakke, som du måtte have købt, vil heller ikke give yderligere omkostninger, når du besøger et andet land.

  Skal jeg betale for FordPass Connect?

  Når du køber en ny Ford med FordPass Connect, får du et gratis abonnement på 2 år, som starter den dag, din garanti starter (eksklusive WiFi-datapakke). Efter prøveperioden får du mulighed for at abonnere på FordPass Connect, så du kan fortsætte med at bruge din bils forbundne funktioner.

 • Hvornår starter dit gratis 2-årige abonnement til FordPass Connect?

  Startdatoen for det 2-årige abonnement til FordPass Connect er forbundet med startdatoen for garantien.

  Hvad vil FordPass Connect koste efter de to første år?

  Efter den 2-årige gratis prøveperiode vil et yderligere 2-årigt abonnement til FordPass Connect (der ikke indeholder en WiFi-dataplan) koste $XX inklusive moms. Det vil give dig mulighed for fortsat at bruge dine fjernfunktioner i FordPass App'en. Det er vejledende priser, aktuelle på udgivelsestidspunktet, og vi forbeholder os ret til at ændre priserne uden forudgående varsel.

  Hvis du, efter den 2-årige gratis prøveperiode, fortsat ønsker at bruge servicen Trafikken lige nu for at forbedre dit navigationssystem, vil det koste $XX inklusive moms for yderligere 2 år. Det er vejledende priser, aktuelle på udgivelsestidspunktet, og vi forbeholder os ret til at ændre priserne uden forudgående varsel.

  Hvis din bil, der er udstyret med FordPass Connect, har eCall, vil denne funktion forblive gratis i hele bilens levetid.

  Hvis jeg ikke har SYNC 3 Navigation, kan jeg så stadigvæk bruge FordPass Connects fjernfunktioner, som fx Lås & Lås op?

  Ja, så længe du har aktiveret dit FordPass Connect-modem ved at bruge en forbundet FordPass App.

 • Hvornår begynder min 3-måneders prøveperiode til 3GB WiFi Hotspot?

  Den gratis prøveperiode på abonnement for WiFi Hotspot starter først, når du aktiverer det via vores partners website og FordPass. Se hvordan i vores Sådan gør du-videoer.

  Den er ikke forbundet til garantiens startdato eller andre abonnementer.

  Hvordan køber jeg mere data, når min gratis prøveperiode slutter?

  For at købe mere data skal du logge ind med din konto på vores partners website, som du kan linke til via FordPass ved at klikke på knappen Bilens hotspot, eller når du bruger en enhed, der er forbundet med din bils WiFi Hotspot. Når du er der, skal du gå til "Min plan og mit forbrug" og vælge , hvilken dataplan, der passer bedst til dig samt betalingsmåde. Vær opmærksom på, at det kan vare lidt, før den valgte dataplan er klar til at blive brugt i din bil.

  Hvad vil WiFi-hastigheden være? Downloadhastighed? Uploadhastighed?

  FordPass Connects WiFi Hotspot vil modtage op til 4G LTE-hastighed. LTE (Long Term Evolution) er en type af 4G-teknologi, der leverer den bedste performance og hastigheder, som er tilgængelig. }Det betyder, at 4G LTE er cirka 10 gange hurtigere end den ældre 3G-teknologi. Hastighederne vil dog variere afhængigt af netværksdækning.

  Hvor nemt er det at annullere et WiFi Hotspot-abonnement?

  Når du køber data til dit WiFi Hotspot, køber du det i pakker, ikke et løbende abonnement. Pakkerne udløber, når din data løber ud, eller når de når deres tidsbegrænsning. Hvis du sælger din bil, mens du har en aktiv pakke, kan du overføre den resterende data til en anden Ford-bil. Du kan ikke overføre data til en bil, der ikke er fra Ford

  Kan jeg ændre SIM-kortet til et fra en anden udbyder?

  Nej, SIM-kortet er integreret i FordPass Connect-systemet. Dette er for at sikre en problemfri oplevelse, når du rejser på tværs af grænser.

  Kan jeg have en Vodafone-konto til WiFi og bruge den i flere Ford-biler?

  Ja, du kan bruge din Vodafone-konto og datapakker på tværs af flere Ford-biler, men de kan ikke bruges på samme tid.

  Kan jeg bruge bilens WiFi Hotspot, når bilen ikke er tændt?

  Ja, men kun efter, den har været tændt. Bilens WiFi Hotspot virker i 30 minutter efter, bilen er blevet slukket, så længe nøglen sidder i. De 30 minutter kan blive reduceret, hvis batteriets levetid er i fare.

  Kan jeg ændre passwordet til bilens WiFi Hotspot?

  Ja, se mere i Sådan gør du-videoen om WiFi Hotspot.

  Kan jeg ændre netværksnavnet på bilens WiFi Hotspot?

  Ja, se mere i Sådan gør du-videoen om WiFi Hotspot.

  Kan jeg slå bilens WiFi Hotspot fra?

  Ja, det kan du gøre i bilens Hotspot-menu.

  Kan jeg indstille min bils WiFi Hotspot som usynlig for andre enheder?

  Ja, det kan du gøre i bilens Hotspot-menu.

 • Hvor er knappen til eCall placeret?

  I New Focus er knappen til eCall placeret på hovedoversigten på tagkonsollen. Knappen er markeret med et rødt SOS. For manuelt at aktivere et eCall skal du klikke for at åbne SOS-dækslet og skubbe den røde knap på undersiden.

  Hvordan virker eCall-delen i FordPass Connect?

  eCall ringer automatisk op til alarmcentralen efter en alvorlig ulykke. Den vil kommunikere bilens lokation og muliggør, at modtageren af nødopkaldet kan kontakte bilen og tjekke, om føreren er ved bevidsthed eller ej. Som Ford Emergency Assist, udløses dette, når airbaggen udløses, eller brændstofpumpen deaktiveres. Dog vil eCall fungere uden behovet for at forbinde til en mobiltelefon, der skaber problemfri forbindelse.

  Vil det koste mig penge at foretage et eCall?

  Nej. Ford har forpligtet sig til at dække alle eCall-relaterede dataomkostninger i hele bilens levetid.

  Skal jeg forny mit abonnement til FordPass Connect for at fortsætte med at bruge eCall efter de to år?

  Nej. Ford har forpligtet sig til at dække alle eCall-relaterede dataomkostninger i hele bilens levetid.

  Hvad sker der, hvis jeg kommer til at trykke på den røde SOS-knap utilsigtet?

  Når eCall'et foretages, vil du modtage en lydadvarsel og en synlig advarsel fra bilen, og du har 15 sekunder til at annullere opkaldet ved at trykke på den røde SOS-knap igen.

  Hvad sker der, hvis der sker en ulykke i et område med dårlig eller ingen mobildækning?

  Et eCall vil kun mislykkes, hvis der intet signal er, hvilket kan være tilfældet i nogle områder i Europa.

  Hvilken form for nødstilfælde kan eCall hjælpe mig med?

  eCall og SOS-knappen kan hjælpe dig med nødstilfælde, der sker i bilen. Om du selv er i en alvorlig ulykke, medicinsk nødsituation, eller du ser et uheld på vejen, og du ønsker at alarmere alarmcentralen, skal du bare trykke på den røde SOS-knap.

  Vil eCall altid virke?

  Bilulykker er ekstremt uforudsigelige tilfælde. For at systemet virker skal bilens elektriske system og udbyderens trådløse service være tilgængelig. Selvom vi har taget flere foranstaltninger for at sikre funktionaliteten under ulykker (herunder et separat backupbatteri) afhængigt af alvoren af ulykken, kan bilens systemer blive skadet i sådan et omfang, at eCall ikke ville kunne iværksætte eller fastholde et opkald.

 • Hvordan bruger jeg fjernfunktionerne?

  Se vores Gør-det-selv-videoer om fjernfunktionerne for at lære mere om dem

  Hvor langt væk fra bilen kan jeg være for at bruge låsefunktionen i FordPass App?

  Hvor som helst så længe din smartphone og bilen har signal.

 • Kan en bil, der er blevet fjernstartet ved hjælp af FordPass App'en, køres med det samme?

  Kun hvis nøglen er inde i bilen; en fjernstartet bil kan kun køres, når nøglen er registreret inde i bilen.

  Hvilke mulige funktioner kan aktiveres via fjernstart (fx opvarmet forrude)?

  Når en bil aktiveres via fjernstart ved at bruge standardindstillingerne, vil den aktivere klimakontrollen, opvarmede sæder og rattet, som var de indstillet til automatisk tilstand. Du kan ændre dette for at replikere de seneste indstillinger, som bilen blev efterladt med./p>

  Kan jeg bruge fjernstart i en New Focus med manuelt gear?

  Nej. Du kan bruge de andre FordPass Connect fjernfunktioner via FordPass App, som fx; fjernlås, bilstatus, tilstandsrapporter og -advarsler etc.

  Er der en automatisk slå fra-funktion?

  Ja, fjernstart vil kun virke i 5 minutter, efter du har slået det til.

  Er det ikke ulovligt at fjernstarte din bil i Europa?

  Nej, det er muligt at bruge fjernstart lovligt på de europæiske FordPass Connect-markeder. Brugeren skal bruge funktionen forsvarligt og forstå, hvad der er acceptabelt og rimeligt i hans/hendes givne situation. Funktionen er designet sådan, at den kan bruges på en rimelig, sikker og ikke-overdreven måde.

  Kan jeg planlægge fjernstart i min All New Focus hver morgen?

  Du kan ikke planlægge en fjernstart. Funktionen er designet sådan, at den kan bruges på en rimelig, sikker og ikke-overdreven måde. Du er nødt til at iværksætte fjernstart i FordPass App.

 • Hvad er fordelene ved FordPass Connect vs. mobil tøjring til Trafikken lige nu?

  FordPass Connect giver opdateringer om Trafikken lige nu hvert 2. minut for alle veje og ikke bare de store ruter, og de associerede dataomkostninger dækkes af dit FordPass Connect-abonnement.

  Hvordan bruger jeg Trafikken lige nu?

  Se vores Gør-det-selv-videoer om Trafikken lige nu for at lære mere om det

  Er der forskel på Trafikken lige nu fra FordPass Connect og Trafikken lige nu, der er tilgængelig på FordPass via AppLink?

  Ja, FordPass Connects Trafikken lige nu er fuldt integreret i dit SYNC-navigationssystem og giver dig en problemfri oplevelse, så der ikke mere er behov for ledninger. FordPass Connects Trafikken lige nu viser også trafikhændelser på alle veje, mens FordPass' Trafikken lige nu via AppLink kun dækker de store veje.

  Trafikken lige nu - modtager man en notifikation om at acceptere en bedre rute eller fører den automatisk ad den nye rute?

  Systemet omdirigerer dig automatisk i løbet af turen. I starten af turen kan flere ruter ses og derefter vælges ved at tjekke 'Trafiklisten' i navigationsmenuen.

  Hvem udbyder dataene til opdateringer om Trafikken lige nu?

  Oplysninger til Trafikken lige nu bruger over 100 forskellige kilder. Den bruger information indsamlet fra flere enheder, herunder bilsensordata, smartphones, PND, vejsensorer og forbundne biler. Hændelser, som fx ulykker eller vejarbejde, overvåges, når de sker, 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen.

 • Hvilke (person)oplysninger deles med Ford og til hvilke formål?

  Se alle oplysninger om beskyttelse af personoplysninger i Privatlivspolitik for FordPass Connect på Fords website

  Min forhandler fortalte mig, at min bil vil blive forbundet, når den ankommer. Hvad betyder det?

  Din bil vil blive leveret i en delvis aktiveret tilstand forbundet til Fords sky, så du kan få den nyeste modemsoftware i bilen ved levering samt få en bedre oplevelse med at aktivere Ford Connect. I denne tilstand vil bilen dele information om den forbundne status med Ford, som vi anonymiserer i forhold til produktforbedring.

  Kan jeg forhindre FordPass Connect i at bruge mine data?

  Du kan indstille visse præferencer for indsamling af forbundet bilinformation gennem infotainmentsystemets indstillinger i din bil. Se flere oplysninger om politikken om beskyttelse af personoplysninger for Connected Car på Fords website

  Hvad med at FordPass Connect sporer mig og ved, hvor jeg er?

  FordPass Connect sporer dig ikke. Du har kontrol over, hvornår FordPass Connect bruger din lokation til at tilbyde dig servicer, som fx opdateringer fra Trafikken lige nu. Hvis du har slået lokationsdeling fra, vil det kun blive tilsidesat, hvis din bil er udstyret med eCall, og denne funktion udløses ved alvorlige uheld. I en sådan nødstilfældesituation vil din lokation blive kommunikeret til alarmcentralen i henhold til EU-lovgivningen.

  Hvilke data indsamles?

  Afhængigt af de servicer og funktioner, som forbrugerne vælger, kan FordPass sende data, der spænder fra lokation og driftsoplysninger til diagnostik. Softwareversionsnumre og forbindelsesinformation kan sendes til os fra bilen for at kunne tilbyde forbindelsesfunktioner og udføre opdateringer. Flere detaljerede oplysninger kan findes i politikken om beskyttelse af personoplysninger i Connected Car på Fords hjemmeside.  

  Kan jeg beslutte, hvilke data der indsamles?

  Ja, du kan. Dit SYNC-system giver dig overblik. Du kan til enhver tid indstille dine præferencer i bilen, herunder i relation til hvilke biloplysninger, der deles med os, under forbindelsesindstillinger. Du kan finde ud af mere om overblik i bilen i instruktionsbogen.

  Bemærk venligst, at afbrydelse af bilen eller ændringer i datadelingsindstillingerne kan påvirke kvaliteten eller tilgængeligheden af visse servicer som Trafikken lige nu eller Fjernlås.

  Hvordan ved jeg, hvilke data der indsamles af FordPass Connect?

  Afhængigt af, hvordan din bil er udstyret, kan nogle oplysninger gives i bilen. Du kan læse om de data, der indsamles gennem FordPass Connect i vores Connected Car politik om beskyttelse af personoplysninger på Fords website, og du kan administrere denne datadeling i forbindelsesindstillingerne i SYNC.

  Hvordan vil disse data blive brugt?

  Vi forpligter os til at administrere dine personoplysninger, herunder dine oplysninger om din forbundne bil og i overensstemmelse med vores politikker om beskyttelse af personoplysninger og loven. Se mere på Fords website om vores politik om beskyttelse af personoplysninger for Connected Car.

  Overføres oplysningerne til andre lande?

  Data overføres til og opbevares på servere, der drives af os og vores serviceudbydere. Dine personoplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med lokal lovgivning vedrørende databeskyttelse og kan overføres inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde ("EEA") og til andre lande uden for EEA (herunder til USA). Flere oplysninger kan findes i vores politik om beskyttelse af personoplysninger for Connected Car på Fords website.

Top