HVAD KAN VI HJÆLPE MED?

Skriv dit spørgsmål…
Home > Ejere > Ejerservice > FordPass > FordPass Connect Support & FAQs
FordPass Connect

Support til FordPass Connect

Det nye FordPass Connect-modem og FordPass-appen gør det muligt at interagere med din bil som aldrig før. Det skyldes, at en række onlinetjenester din Ford og på din smartphone arbejder sammen for at holde dig forbundet på på turen. Læs mere om FordPass Connect-teknologien her.

FordPass Connect Teknologi

Læs mere om, hvordan du får mest muligt ud af FordPass Connect med vores hjælpsomme videovejledninger.

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål? Der er sikkert andre, der har spurgt om det samme før dig. Nedenfor finder du svarene på de spørgsmål, vi får oftest.

 • Hvad er forskellen mellem FordPass, FordPass Pro og FordPass Connect?

  FordPass er en app, målrettet personbilsejere. Med FordPass app'en har du kontrol over din bil samtidig med, at du kan interagere med bilen via en række fjernbetjente funktioner.

  FordPass Pro er målrettet mindre virksomheder og mindre flådeejere. App'en er udviklet til at give dig overblik over alle biler i flåden (op til 5 biler). Du kan endvidere interagere med bilerne, bl.a. ved hjælp af en række fjernbetjente funktioner.

  FordPass Connect er det indbyggede modem, der gør det muligt at skabe forbindelse, og dermed dataoverførsel, mellem appen og køretøjet. Når forbindelsen mellem app'en og køretøjet er fuldt aktiveret, har du adgang til en lang række funktioner for tilsluttede køretøjer.

   Værd at vide:

  • eCall som er gratis i hele bilens levetid.
  • FordPass Connects fjernbetjente funktioner (fjernstart og fjernlåsning) er gratis i de første 10 år af bilens ejerskabsperiodeTooltip.
  • Udvidede funktioner som 'Live Traffic' og 'Farer på vejen information' forudsætter oprettelse af et betalingsabonnement efter en 12 måneders gratis prøveperiodeTooltip.
  • YouSee 'Internet in the car' er den aktuelle dataleverandør til dit FordPass Connect WiFi-hotspot. YouSee tilbyder i øjeblikket en 3-måneders (eller 3GBTooltip) prøveperiode på WiFi-hotspottet. Hvis du ønsker at købe yderligere data, skal du bare logge ind på din YouSee-konto og købe det. YouSee-kontoen skal oprettes i forbindelse med aktivering af den 3 måneders (eller 3GB) gratis prøveperiode.

  For yderligere information om alle FordPass Connect-funktionerne læs mere nedenfor.

  Hvordan kommer jeg i gang med at bruge FordPass Connect?

  Når du køber et Ford-køretøj med FordPass Connect, skal du starte med at downloade FordPass app'en (til personbiler) eller FordPass Pro app'en (til erhvervskøretøjer) på din smartphone. App'en downloades enten fra App Store eller Google Play.

  Hvordan aktiveres FordPass Connect?

  FordPass Connect aktiveres i to step. Det første step foregår i FordPass app’en. Efter du har oprettet en bruger-konto i app’en, skal du trykke på ’Aktivér FordPass Connect’ i sektionen ’Min bil’. Andet step foregår i bilen. Her skal du bekræfte aktiveringen på SYNC-skærmen. Se vores 'Sådan gør du'-videoer på Ford.dk for illustration af hvordan du aktiverer FordPass Connect.

  Hvis du har købt en brugt Ford privat, og hvis bilen har FordPass Connect, skal du nulstille FordPass Connect i SYNC-systemet og derefter forbinde din FordPass-konto. Se hvordan her.

  Hvordan finder jeg ud af, om min bil har et FordPass Connect-modem?

  FordPass Connect logo

  Hvis SYNC-skærmen i din bil viser denne flise under 'Indstillinger', betyder det, at din bil har et FordPass Connect-modem.

  Kan jeg føje FordPass Connect til min nuværende bil?

  Desværre kan vi ikke eftermontere et FordPass Connect-modem.

  Er der ekstra omkostninger forbundet med brug af FordPass Connect-funktioner i udlandet?

  • Vores automatiske nødopkaldsfunktion, eCall, koster aldrig ekstra. Denne funktion er gratis i hele bilens levetid. eCall er et initiativ fra Europa-Kommissionen, der gør det obligatorisk at have et system i bilen, der ringer til nødtjenesten, hvis eCall aktiveres. eCall aktiveres i tilfælde af en alvorlig trafikulykke, eller hvis en person i køretøjet manuelt aktiverer systemet. 
  • Det koster ikke noget at bruge de fjernbetjente funktioner i FordPass Connect (fjernstart og fjernlåsning) i de første 10 år af bilens levetid, hverken i Danmark eller i udlandet.
  • WiFi-hotspot-forbindelsen kan variere fra land til land. Disse tjenester og dataroaming er tilgængelig i følgende lande: Storbritannien, Spanien, Tyskland, Italien, Frankrig, Østrig, Belgien, Finland, Irland, Holland, Polen, Portugal, Sverige, Danmark og Norge. 

  Enhver WiFi-hotspotpakke, som du måtte have købt, er underlagt vilkårene for YouSee 'Internet in the car'-datapakken.

 • Hvad er et FordPass-abonnement?

  FordPass-betalingsabonnementet er en pakke der inkluderer funktionerne 'Live Traffic' og 'Information om farer på vejen'. Servicen er tilgængelig via både FordPass og FordPass Pro-appen.

  Hvad indeholder den gratis prøveperiode i mit FordPass-abonnement?

  Dit gratis prøveabonnement indeholder funktionerne 'Live Traffic' og 'Information om farer på vejen', og er gratis de første 12 måneder efter registrering af din Ford. Herefter kan servicen benyttes mod betaling via et abonnement. 

  Hvad koster FordPass-abonnementet efter den gratis prøveperiode?

  Efter 12 måneders gratis prøveperiode kan et abonnement tilkøbes for ca. 30 kr. om måneden. Det er vejledende priser, der er aktuelle på udgivelsestidspunktet, og vi forbeholder os ret til at ændre priserne uden forudgående varsel. Dette abonnement må ikke forveksles med Wi-Fi-dataabonnementet. 

  Annulleres mit FordPass-abonnement automatisk, hvis jeg sælger min bil?

  Hvis du sælger din bil inden for de første 12 måneder efter registrering, overføres din gratis FordPass-prøveperiode til den nye ejer. Sælger du din bil efter 12 måneder, og har du købt et abonnement, skal du afmelde abonnementet via din Ford-brugerkonto.

  Kan jeg overføre et tilkøbt abonnement til et andet Ford-køretøj med modem? 

  Det er ikke muligt at overføre abonnementer mellem køretøjer.

  Er min bil kompatibel med 'Live Traffic'?

  Live Traffic er en funktion, der er kompatibel med alle Ford-biler udstyret med et FordPass Connect-modem og med indbygget navigation. Funktionen fungerer via trådløse opdateringer såfremt modemmet er aktiveret via FordPass eller FordPass Pro-appen.

  For biler uden et FordPass Connect-modem er 'Live Traffic' funktionen tilgængelig via opkobling af din smartphone til SYNC 3-navigationssystemet via AppLink.

  Er mit køretøj kompatibelt med funktionen 'Information om farer på vejen'?

  Funktionen 'Information om farer på vejen' er tilgængelig i alle biler udstyret med et kompatibelt FordPass Connect-modem og et passende instrumenteringsdisplay. Funktionen opdateres trådløst men forudsætter at modemmet er aktiveret via FordPass- eller FordPass Pro-appen.

 • Hvornår begynder min prøveperiode på WiFi Hotspot?

  Svar: Den gratis prøveperiode på WiFi Hotspot starter først når du har oprettet en brugerkonto hos YouSee, og har aktiveret det via din brugerkonto.

  Dette abonnement fungerer uafhængigt af alle øvrige abonnementer relateret til FordPass Connect.

  Hvordan køber jeg mere data, når min gratis prøveperiode udløber?

  For at købe mere data skal du logge ind på din youSee-konto, som du kan linke til via FordPass app’en ved at klikke på knappen ’Bilens hotspot’. Når du er logget ind på din konto, skal du gå til ’Min plan og mit forbrug’. Her kan du vælge det abonnement, der passer bedst til dig. Vær opmærksom på, at det kan tage lidt tid, før abonnementet er aktivt og kan bruges i din bil.

  Hvad er hastigheden på bilens WiFi? 

  FordPass Connects WiFi Hotspot kan modtage op til 4G LTE-hastighed. LTE (Long Term Evolution) er en type af 4G-teknologi, der leverer den bedste performance på markedet. Det betyder, at 4G LTE er cirka 10 gange hurtigere end den ældre 3G-teknologi. Hastighederne vil dog variere afhængigt af netværksdækning.

  Kan jeg annullere et WiFi Hotspot-abonnement?

  Når du køber data til dit WiFi Hotspot, køber du det i pakker, ikke som løbende abonnement. Pakkerne udløber, når du har opbrugt den købte datamængde, eller når abonnementet når sin tidsbegrænsning. Hvis du sælger din bil, mens du har en aktiv pakke, kan du overføre den resterende data til en anden Ford-bil. Du kan ikke overføre data til en bil, der ikke er fra Ford

  Kan jeg ændre SIM-kortet til et fra en anden udbyder?

  Nej, SIM-kortet er integreret i FordPass Connect-modemmet. Dette er for at sikre en problemfri oplevelse, når du rejser på tværs af grænser.

  Kan jeg have én YouSee-konto og bruge min datapakke i flere Ford-biler? 

  Ja, du kan bruge din datapakke på tværs af flere Ford-biler, men de kan ikke bruges samtidigt. 

  Kan jeg bruge bilens WiFi Hotspot, når bilen ikke er tændt?

  Ja, bilens WiFi Hotspot virker i op til 30 minutter efter, at bilen er blevet slukket, forudsat at nøglen sidder i eller forbliver i bilen. De 30 minutter kan blive reduceret, hvis er er begrænset strøm på batteriet.

  Kan jeg ændre passwordet til bilens WiFi Hotspot?

  Ja, se mere i ’Sådan gør du’-videoen om WiFi Hotspot på Ford.dk

  Kan jeg ændre netværksnavnet på bilens WiFi Hotspot?

  Ja, se mere i ’Sådan gør du’-videoen om WiFi Hotspot på Ford.dk

  Kan jeg slå bilens WiFi Hotspot fra?

  Ja, det kan du gøre i bilens WiFi Hotspot-menu.

  Kan jeg indstille min bils WiFi Hotspot som usynligt for andre enheder? 

  Ja, det kan du gøre i bilens WiFi Hotspot-menu.

 • Hvor er knappen til eCall placeret?

  I den nye Focus er knappen til eCall placeret i tagkonsollen. Knappen er markeret med et rødt SOS. For manuelt at aktivere et eCall skal du åbne SOS-dækslet og skubbe den røde knap på undersiden.

  Hvordan virker eCall-delen i FordPass Connect?

  eCall-funktionaliteten forudsætter at der er et modem i bilen. eCall ringer automatisk op til alarmcentralen efter en alvorlig ulykke. Den vil kommunikere bilens lokation og muliggøre, at modtageren af nødopkaldet kan kontakte bilen og tjekke, om føreren er ved bevidsthed eller ej. Lige som med Ford Emergency Assist, udløses dette, når airbaggen udløses, eller brændstofpumpen deaktiveres. eCall fungere uden at SYNC-systemet er forbundet med en mobiltelefon.

  Vil det koste mig penge at foretage et eCall? 

  Nej, Ford har forpligtet sig til at dække alle eCall-relaterede dataomkostninger i hele bilens levetid.

  Skal jeg forny mit abonnement til FordPass Connect for at fortsætte med at bruge eCall efter de to år?

  Nej, Ford har forpligtet sig til at dække alle eCall-relaterede dataomkostninger i hele bilens levetid.

  Hvad sker der, hvis jeg kommer til at trykke på den røde SOS-knap utilsigtet?

  Når du aktiverer eCall, vil du modtage en lydadvarsel og en synlig advarsel fra bilen, hvorefter du har 15 sekunder til at annullere opkaldet. Dette gør du ved at trykke på den røde SOS-knap igen.

  Hvad sker der, hvis der sker en ulykke i et område med dårlig eller ingen mobildækning?

  Et eCall forudsætter, at der er mobildækning i det område, du kører i. 

  Hvilken form for nødstilfælde kan eCall hjælpe mig med?

  eCall kan hjælpe dig i nødstilfælde, der sker i eller omkring bilen. Hvis du selv er i en alvorlig ulykke, en medicinsk nødsituation, eller du ser et uheld på vejen, kan du til enhver tid underrette alarmcentralen ved at trykke på den røde SOS-knap.

  Virker eCall altid?

  Bilulykker er ekstremt uforudsigelige. En forudsætning for at eCall virker er, at bilens elektriske system og udbyderens trådløse netværk er tilgængelige. Selv om vi har taget flere foranstaltninger for at sikre funktionaliteten under ulykker (herunder tilføjelsen af et separat backupbatteri), kan bilens systemer blive skadet i en sådan grad, at eCall ikke vil kunne ringe op eller fastholde et opkald. 

 • Hvordan bruger jeg fjernfunktionerne?

  Se vores Sådan gør du-video om fjernfunktionerne i FordPass Connect.

  Hvor langt væk fra bilen kan jeg være for at kunne bruge låsefunktionen i FordPass App’en? 

  Du kan være så langt væk det skal være, så længe din smartphone og bilen har forbindelse. 

 • Kan en bil, der er blevet fjernstartet ved hjælp af FordPass App'en, køre med det samme?

  En fjernstartet bil kan kun køres, hvis nøglen registreres inde i bilen.

  Hvilke funktioner kan aktiveres via fjernstart?

  En bil der fjernstartes, kan potentielt aktivere både klimakontrol, opvarmede sæder, opvarmet rat og opvarmede ruder. Klimakontrollen vil altid aktiveres. De øvrige funktioner vil i udgangspunktet kun aktiveres hvis der registreres store forskelle i temperaturen inde i bilen og uden for bilen. 

  Standardindstillingerne kan ændres til seneste indstilling, dvs. de indstillinger funktionerne var sat til, da du sidst forlod bilen. Dette ændres i bilens display-indstillinger.  

  Kan jeg bruge fjernstart i en ny Focus med manuelt gear?

  Nej, fjernstart af motoren forudsætter at bilen har automatgear. Du kan godt bruge de øvrige FordPass Connect fjernfunktioner via FordPass App’en, som f.eks fjernlås.

  Slukker bilen automatisk efter et stykke tid efter at være blevet fjernstartet?

  Ja, fjernstart vil holde motoren i gang i 5 minutter, hvorefter den automatisk vil slukke.

  Er det ikke ulovligt at fjernstarte din bil i Europa?

  Nej, det er lovligt at bruge fjernstart på alle europæiske FordPass Connect-markeder. Brugeren er dog moralsk forpligtet til at bruge funktionen forsvarligt. 

  Kan jeg programmere min bil til at fjernstarte hver morgen? 

  Du kan ikke programmere fjernstart. Fjernstart skal igangsættes manuelt via FordPass App’en.

 • Hvad er fordelene ved Live Traffic via FordPass Connect?

  FordPass Connect giver opdateringer om Trafikken hvert 2. minut for alle veje, ikke kun de store. Dataomkostningerne dækkes af dit FordPass Connect-abonnement som er gratis de første 1 år af bilens levetid.

  Hvordan bruger jeg Live Traffic funktionen?

  Se vores Sådan gør du-video om Live Traffic funktionen. 

  Er der forskel på Live Traffic fra FordPass Connect og samme tjeneste, tilgængelig via AppLink?

  Ja, FordPass Connects Live Traffic er fuldt integreret med SYNC-navigationssystemet og giver dig en problemfri oplevelse, helt uden brug af ledninger. FordPass Connects Live Traffic funktion viser også trafikhændelser på alle veje, mens samme funktion via AppLink kun dækker de store veje.

  Modtager man en notifikation om at acceptere en bedre rute eller fører ’Live Traffic’ dig automatisk ad den nye rute?

  Systemet omdirigerer dig automatisk i løbet af turen.  I starten af turen kan flere ruter ses og vælges fra en liste i navigationsmenuen.

  Hvem udbyder dataene til opdateringer om Live Traffic? 

  Oplysninger til Live Traffic bruger over 100 forskellige kilder. Den bruger information indsamlet fra flere enheder, herunder bilsensordata, smartphones, PND, vejsensorer og forbundne biler. 

 • Hvilke (person)oplysninger deles med Ford og til hvilke formål?

  Se alle oplysninger om beskyttelse af personoplysninger i Vilkår og Betingelser på Ford.dk. 

  Min forhandler fortæller mig, at min bil er aktiveret, når den ankommer. Hvad betyder det?

  Når din bil bliver leveret til forhandleren har modemmet et minimalt aktiveringsniveau, som gør at det kan være forbundet til Fords cloud. På dette stadie kan bilen kun dele information om modemmets aktiveringsniveau. I klargøringsprocessen foretager værkstedet en delvis aktivering af bilens modem. Dette sikre at modemmet kan opdateres med den nyeste modemsoftware, således at kunden, ved levering, kan aktivere FordPass Connect problemfrit. 

  Kan jeg forhindre FordPass Connect i at bruge mine data?

  Ja. I SYNC-systemets indstillinger kan du vælge hvilke data du ønsker at dele med Ford. 

  Kan jeg spores ved hjælp af FordPass Connect?

  FordPass Connect sporer dig ikke uden at du har givet tilladelse til det. Du har selv kontrol over, hvornår FordPass Connect bruger din lokation for at tilbyde dig services, som fx opdateringer fra Live Traffic. Har du valgt at slå ’Lokationsdeling’ fra, vil din lokation kun blive delt i tilfælde af at din bil er udstyret med eCall, og denne funktion aktiveres.  I et sådan nødstilfælde vil din lokation blive kommunikeret til alarmcentralen i henhold til EU-lovgivningen.

  Hvilke data indsamles?

  Afhængig af hvilke services og funktioner, du vælger at benytte, kan FordPass Connect sende data, der spænder fra lokation og driftsoplysninger til diagnostik. Softwareversionsnumre og forbindelsesinformation kan sendes til os fra bilen for til gengæld at kunne tilbyde forbindelsesfunktioner og udføre opdateringer. Flere detaljerede oplysninger kan findes i ’Privatlivspolitik for FordPass Connect’ på Fords hjemmeside ’Ford.dk’.    

  Kan jeg beslutte, hvilke data der indsamles?

  : Ja, du kan til enhver tid indstille dine præferencer under indstillingerne på SYNC-skærmen , i forhold til hvilke oplysninger, du ønsker at dele med Ford. Læs mere herom i bilens instruktionsbog eller i ’Privatlivspolitik for FordPass Connect’ på Fords hjemmeside ’Ford.dk’.  

  Hvordan ved jeg, hvilke data der indsamles af FordPass Connect?

  Du kan læse om hvilke data der indsamles gennem FordPass Connect i ’Privatlivspolitik for FordPass Connect’ på Ford.dk. Du kan endvidere indstille dine præferencer under ’Datadeling’ i indstillingerne på SYNC-skærmen.

  Hvordan vil disse data blive brugt?

  Vi forpligter os til at administrere dine personoplysninger, herunder oplysninger om din forbundne bil, i overensstemmelse med vores politikker om beskyttelse af personoplysninger og med den gældende lovgivning på området.  Se mere i ’Privatlivspolitik for FordPass Connect’ på Ford.dk.

  Overføres oplysningerne til andre lande?

  Data overføres til og opbevares på servere, der drives af os og vores serviceudbydere. Dine personoplysninger vil til enhver tid, og uanset hvor de opbevares, blive behandlet i overensstemmelse med lokal lovgivning vedrørende databeskyttelse, og kan overføres inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde ("EEA") og til andre lande uden for EEA (herunder til USA). Flere oplysninger kan findes i ’Privatlivspolitik for FordPass Connect’ på Ford.dk.

Top