Home > Ejere > Ejerservice > FordPass > FordPass Connect Support & FAQs
FordPass Connect

Support til FordPass Connect

Det nye FordPass Connect-modem og FordPass-appen gør det muligt at interagere med din bil som aldrig før. Det skyldes, at en række onlinetjenester din Ford og på din smartphone arbejder sammen for at holde dig forbundet på på turen. Læs mere om FordPass Connect-teknologien her.

FordPass Connect Teknologi

Læs mere om, hvordan du får mest muligt ud af FordPass Connect med vores hjælpsomme videovejledninger.

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål? Der er sikkert andre, der har spurgt om det samme før dig. Nedenfor finder du svarene på de spørgsmål, vi får oftest.

 • Hvad er forskellen mellem FordPass og FordPass Connect?

  FordPass er en 'App', som alle forbrugere kan downloade til deres smartphones. FordPass Connect er et modem, der er indbygget i en Ford-bil for at forbinde bilen til internettet og give forbrugeren nye smarte funktioner via FordPass app’en som f.eks. fjernkontrol af nogle af bilens funktioner, ’Live Traffic’ og mulighed for at aktivere WiFi i bilen.

  Hvilke biler og varevogne har FordPass Connect?

  P.t. fås FordPass Connect på Focus, Edge, Fiesta, EcoSport, Transit Connect og Tourneo Connect.  

  Hvordan får jeg FordPass Connect?

  Når du køber en ny Ford, kan din forhandler orientere dig om hvorvidt det er muligt at få FordPass Connect i den ønskede bil. Forhandleren står også til rådighed i forhold til at hjælpe dig med at aktivere modemmet. Du kan se om funktionen er tilgængelig under ’Byg din Ford’ på Ford.dk .

  Hvordan kommer jeg i gang med at bruge FordPass Connect?

  FordPass Connect aktiveres i to step. Det første step foregår i FordPass app’en. Efter du har oprettet en bruger-konto i app’en, skal du trykke på ’Aktivér FordPass Connect’ i sektionen  ’Kør’. Andet step foregår i bilen. Her skal du bekræfte aktiveringen på SYNC-skærmen. Se vores 'Sådan gør du'-videoer på Ford.dk for illustration af hvordan du aktiverer FordPass Connect.

  Hvordan aktiverer jeg FordPass Connect?

  FordPass Connect aktiveres i to step. Det første step foregår i FordPass app’en. Efter du har oprettet en bruger-konto i app’en, skal du trykke på ’Aktivér FordPass Connect’ i sektionen  ’Kør’. Andet step foregår i bilen. Her skal du bekræfte aktiveringen på SYNC-skærmen. Se vores 'Sådan gør du'-videoer på Ford.dk for illustration af hvordan du aktiverer FordPass Connect.

  Hvis du har købt en brugt Ford privat, og hvis bilen har FordPass Connect, skal du nulstille SYNC-systemet og derefter forbinde din FordPass-konto.

  Er alle FordPass Connect-ydelser og funktioner tilgængelige i alle biler og varevogne?

  I øjeblikket er eCall kun tilgængelig i den nye Focus, såfremt den er udstyret med modem. 

  I alle biler med modem gælder endvidere, at man kun kan fjernstarte bilen via FordPass app’en, såfremt bilen er udstyret med automatgear.

  Hvordan tjekker jeg, at min bil har et FordPass Connect-modem?

  Hvis skærmen for SYNC-indstillinger viser flisen nedenfor, har din bil modem. 

  Kan jeg tilkøbe FordPass Connect til min nuværende bil?

  Nej, FordPass Connect kan ikke eftermonteres. 

  Skal jeg afmelde FordPass Connect abonnementet, hvis jeg efter den gratis 2-årige prøveperiode ikke ønsker at fortsætte med det?

  Dit gratis 2-årige abonnement på FordPass Connect overgår ikke automatisk til at blive et betalt abonnement, så du behøver ikke at afmelde det efter endt gratis periode. 

  Virker FordPass Connect, når jeg rejser udenlands?

  Ja. Dog kan WiFi Hotspot-forbindelsen variere fra land til land.  FordPass Connect ydelser og data-roaming er tilgængelig i følgende lande: Storbritannien, Spanien, Tyskland, Italien, Frankrig, Østrig, Belgien, Finland, Irland, Holland, Polen, Portugal, Sverige, Danmark og Norge.

  Vil FordPass Connect være forbundet med ekstra omkostninger, når man kører i udlandet?

  Nej. Der er ingen omkostninger forbundet med at bruge dine FordPass Connect-funktioner i udlandet. ’Live Traffic’ og fjernfunktionerne er dækket af din 2-årige gratis prøveperiode. 

  eCall vil aldrig være forbundet med ekstra omkostninger, da denne funktion er gratis i hele bilens levetid.

  Enhver WiFi Hotspot-pakke, som du måtte have købt, vil heller ikke være forbundet med yderligere omkostninger, når du besøger et andet land.

  Skal jeg betale for FordPass Connect?

  Når du køber en ny Ford med FordPass Connect, får du et gratis 2-årigt abonnement, som starter den dag, din garanti starter (dette gælder ikke WiFi-datapakken). Efter prøveperioden får du mulighed for at abonnere på FordPass Connect, så du kan fortsætte med at bruge FordPass Connect funktionerne.

 • Hvad er et FordPass-abonnement?

  FordPass-betalingsabonnementet er en pakke der inkluderer funktionerne 'Live Traffic' og 'Information om farer på vejen'. Servicen er tilgængelig via både FordPass og FordPass Pro-appen.

  Hvad indeholder den gratis prøveperiode i mit FordPass-abonnement?

  Dit gratis prøveabonnement indeholder funktionerne 'Live Traffic' og 'Information om farer på vejen', og er gratis de første 12 måneder efter registrering af din Ford. Herefter kan servicen benyttes mod betaling via et abonnement. 

  Hvad koster FordPass-abonnementet efter den gratis prøveperiode?

  Efter 12 måneders gratis prøveperiode kan et abonnement tilkøbes for ca. 30 kr. om måneden. Det er vejledende priser, der er aktuelle på udgivelsestidspunktet, og vi forbeholder os ret til at ændre priserne uden forudgående varsel. Dette abonnement må ikke forveksles med Wi-Fi-dataabonnementet. 

  Annulleres mit FordPass-abonnement automatisk, hvis jeg sælger min bil?

  Hvis du sælger din bil inden for de første 12 måneder efter registrering, overføres din gratis FordPass-prøveperiode til den nye ejer. Sælger du din bil efter 12 måneder, og har du købt et abonnement, skal du afmelde abonnementet via din Ford-brugerkonto.

  Kan jeg overføre et tilkøbt abonnement til et andet Ford-køretøj med modem? 

  Det er ikke muligt at overføre abonnementer mellem køretøjer.

  Er min bil kompatibel med 'Live Traffic'?

  Live Traffic er en funktion, der er kompatibel med alle Ford-biler udstyret med et FordPass Connect-modem og med indbygget navigation. Funktionen fungerer via trådløse opdateringer såfremt modemmet er aktiveret via FordPass eller FordPass Pro-appen.

  For biler uden et FordPass Connect-modem er 'Live Traffic' funktionen tilgængelig via opkobling af din smartphone til SYNC 3-navigationssystemet via AppLink.

  Er mit køretøj kompatibelt med funktionen 'Information om farer på vejen'?

  Funktionen 'Information om farer på vejen' er tilgængelig i alle biler udstyret med et kompatibelt FordPass Connect-modem og et passende instrumenteringsdisplay. Funktionen opdateres trådløst men forudsætter at modemmet er aktiveret via FordPass- eller FordPass Pro-appen.

 • Hvornår begynder min 3-måneders prøveperiode til 3GB WiFi Hotspot?

  Svar: Den gratis prøveperiode på WiFi Hotspot starter først når du har oprettet en brugerkonto hos YouSee, og har aktiveret det via din brugerkonto.

  Dette abonnement fungerer uafhængigt af alle øvrige abonnementer relateret til FordPass Connect.

  Hvordan køber jeg mere data, når min gratis prøveperiode udløber?

  For at købe mere data skal du logge ind på din youSee-konto, som du kan linke til via FordPass app’en ved at klikke på knappen ’Bilens hotspot’. Når du er logget ind på din konto, skal du gå til ’Min plan og mit forbrug’. Her kan du vælge det abonnement, der passer bedst til dig. Vær opmærksom på, at det kan tage lidt tid, før abonnementet er aktivt og kan bruges i din bil.

  Hvad er hastigheden på bilens WiFi? 

  FordPass Connects WiFi Hotspot kan modtage op til 4G LTE-hastighed. LTE (Long Term Evolution) er en type af 4G-teknologi, der leverer den bedste performance på markedet. Det betyder, at 4G LTE er cirka 10 gange hurtigere end den ældre 3G-teknologi. Hastighederne vil dog variere afhængigt af netværksdækning.

  Kan jeg annullere et WiFi Hotspot-abonnement?

  Når du køber data til dit WiFi Hotspot, køber du det i pakker, ikke som løbende abonnement. Pakkerne udløber, når du har opbrugt den købte datamængde, eller når abonnementet når sin tidsbegrænsning. Hvis du sælger din bil, mens du har en aktiv pakke, kan du overføre den resterende data til en anden Ford-bil. Du kan ikke overføre data til en bil, der ikke er fra Ford

  Kan jeg ændre SIM-kortet til et fra en anden udbyder?

  Nej, SIM-kortet er integreret i FordPass Connect-modemmet. Dette er for at sikre en problemfri oplevelse, når du rejser på tværs af grænser.

  Kan jeg have én YouSee-konto og bruge min datapakke i flere Ford-biler? 

  Ja, du kan bruge din datapakke på tværs af flere Ford-biler, men de kan ikke bruges samtidigt. 

  Kan jeg bruge bilens WiFi Hotspot, når bilen ikke er tændt?

  Ja, bilens WiFi Hotspot virker i op til 30 minutter efter, at bilen er blevet slukket, forudsat at nøglen sidder i eller forbliver i bilen. De 30 minutter kan blive reduceret, hvis er er begrænset strøm på batteriet.

  Kan jeg ændre passwordet til bilens WiFi Hotspot?

  Ja, se mere i ’Sådan gør du’-videoen om WiFi Hotspot på Ford.dk

  Kan jeg ændre netværksnavnet på bilens WiFi Hotspot?

  Ja, se mere i ’Sådan gør du’-videoen om WiFi Hotspot på Ford.dk

  Kan jeg slå bilens WiFi Hotspot fra?

  Ja, det kan du gøre i bilens WiFi Hotspot-menu.

  Kan jeg indstille min bils WiFi Hotspot som usynligt for andre enheder? 

  Ja, det kan du gøre i bilens WiFi Hotspot-menu.

 • Hvor er knappen til eCall placeret?

  I den nye Focus er knappen til eCall placeret i tagkonsollen. Knappen er markeret med et rødt SOS. For manuelt at aktivere et eCall skal du åbne SOS-dækslet og skubbe den røde knap på undersiden.

  Hvordan virker eCall-delen i FordPass Connect?

  eCall-funktionaliteten forudsætter at der er et modem i bilen. eCall ringer automatisk op til alarmcentralen efter en alvorlig ulykke. Den vil kommunikere bilens lokation og muliggøre, at modtageren af nødopkaldet kan kontakte bilen og tjekke, om føreren er ved bevidsthed eller ej. Lige som med Ford Emergency Assist, udløses dette, når airbaggen udløses, eller brændstofpumpen deaktiveres. eCall fungere uden at SYNC-systemet er forbundet med en mobiltelefon.

  Vil det koste mig penge at foretage et eCall? 

  Nej, Ford har forpligtet sig til at dække alle eCall-relaterede dataomkostninger i hele bilens levetid.

  Skal jeg forny mit abonnement til FordPass Connect for at fortsætte med at bruge eCall efter de to år?

  Nej, Ford har forpligtet sig til at dække alle eCall-relaterede dataomkostninger i hele bilens levetid.

  Hvad sker der, hvis jeg kommer til at trykke på den røde SOS-knap utilsigtet?

  Når du aktiverer eCall, vil du modtage en lydadvarsel og en synlig advarsel fra bilen, hvorefter du har 15 sekunder til at annullere opkaldet. Dette gør du ved at trykke på den røde SOS-knap igen.

  Hvad sker der, hvis der sker en ulykke i et område med dårlig eller ingen mobildækning?

  Et eCall forudsætter, at der er mobildækning i det område, du kører i. 

  Hvilken form for nødstilfælde kan eCall hjælpe mig med?

  eCall kan hjælpe dig i nødstilfælde, der sker i eller omkring bilen. Hvis du selv er i en alvorlig ulykke, en medicinsk nødsituation, eller du ser et uheld på vejen, kan du til enhver tid underrette alarmcentralen ved at trykke på den røde SOS-knap.

  Virker eCall altid?

  Bilulykker er ekstremt uforudsigelige. En forudsætning for at eCall virker er, at bilens elektriske system og udbyderens trådløse netværk er tilgængelige. Selv om vi har taget flere foranstaltninger for at sikre funktionaliteten under ulykker (herunder tilføjelsen af et separat backupbatteri), kan bilens systemer blive skadet i en sådan grad, at eCall ikke vil kunne ringe op eller fastholde et opkald. 

 • Hvordan bruger jeg fjernfunktionerne?

  Se vores Sådan gør du-video om fjernfunktionerne i FordPass Connect.

  Hvor langt væk fra bilen kan jeg være for at kunne bruge låsefunktionen i FordPass App’en? 

  Du kan være så langt væk det skal være, så længe din smartphone og bilen har forbindelse. 

 • Kan en bil, der er blevet fjernstartet ved hjælp af FordPass App'en, køre med det samme?

  En fjernstartet bil kan kun køres, hvis nøglen registreres inde i bilen.

  Hvilke funktioner kan aktiveres via fjernstart?

  En bil der fjernstartes, kan potentielt aktivere både klimakontrol, opvarmede sæder, opvarmet rat og opvarmede ruder. Klimakontrollen vil altid aktiveres. De øvrige funktioner vil i udgangspunktet kun aktiveres hvis der registreres store forskelle i temperaturen inde i bilen og uden for bilen. 

  Standardindstillingerne kan ændres til seneste indstilling, dvs. de indstillinger funktionerne var sat til, da du sidst forlod bilen. Dette ændres i bilens display-indstillinger.  

  Kan jeg bruge fjernstart i en ny Focus med manuelt gear?

  Nej, fjernstart af motoren forudsætter at bilen har automatgear. Du kan godt bruge de øvrige FordPass Connect fjernfunktioner via FordPass App’en, som f.eks fjernlås.

  Slukker bilen automatisk efter et stykke tid efter at være blevet fjernstartet?

  Ja, fjernstart vil holde motoren i gang i 5 minutter, hvorefter den automatisk vil slukke.

  Er det ikke ulovligt at fjernstarte din bil i Europa?

  Nej, det er lovligt at bruge fjernstart på alle europæiske FordPass Connect-markeder. Brugeren er dog moralsk forpligtet til at bruge funktionen forsvarligt. 

  Kan jeg programmere min bil til at fjernstarte hver morgen? 

  Du kan ikke programmere fjernstart. Fjernstart skal igangsættes manuelt via FordPass App’en.

 • Hvad er fordelene ved Live Traffic via FordPass Connect?

  FordPass Connect giver opdateringer om Trafikken hvert 2. minut for alle veje, ikke kun de store. Dataomkostningerne dækkes af dit FordPass Connect-abonnement som er gratis de første 2 år af bilens levetid.

  Hvordan bruger jeg Live Traffic funktionen?

  Se vores Sådan gør du-video om Live Traffic funktionen. 

  Er der forskel på Live Traffic fra FordPass Connect og samme tjeneste, tilgængelig via AppLink?

  Ja, FordPass Connects Live Traffic er fuldt integreret med SYNC-navigationssystemet og giver dig en problemfri oplevelse, helt uden brug af ledninger. FordPass Connects Live Traffic funktion viser også trafikhændelser på alle veje, mens samme funktion via AppLink kun dækker de store veje.

  Modtager man en notifikation om at acceptere en bedre rute eller fører ’Live Traffic’ dig automatisk ad den nye rute?

  Systemet omdirigerer dig automatisk i løbet af turen.  I starten af turen kan flere ruter ses og vælges fra en liste i navigationsmenuen.

  Hvem udbyder dataene til opdateringer om Live Traffic? 

  Oplysninger til Live Traffic bruger over 100 forskellige kilder. Den bruger information indsamlet fra flere enheder, herunder bilsensordata, smartphones, PND, vejsensorer og forbundne biler. 

 • Hvilke (person)oplysninger deles med Ford og til hvilke formål?

  Se alle oplysninger om beskyttelse af personoplysninger i Vilkår og Betingelser på Ford.dk. 

  Min forhandler fortæller mig, at min bil er aktiveret, når den ankommer. Hvad betyder det?

  Når din bil bliver leveret til forhandleren har modemmet et minimalt aktiveringsniveau, som gør at det kan være forbundet til Fords cloud. På dette stadie kan bilen kun dele information om modemmets aktiveringsniveau. I klargøringsprocessen foretager værkstedet en delvis aktivering af bilens modem. Dette sikre at modemmet kan opdateres med den nyeste modemsoftware, således at kunden, ved levering, kan aktivere FordPass Connect problemfrit. 

  Kan jeg forhindre FordPass Connect i at bruge mine data?

  Ja. I SYNC-systemets indstillinger kan du vælge hvilke data du ønsker at dele med Ford. 

  Kan jeg spores ved hjælp af FordPass Connect?

  FordPass Connect sporer dig ikke uden at du har givet tilladelse til det. Du har selv kontrol over, hvornår FordPass Connect bruger din lokation for at tilbyde dig services, som fx opdateringer fra Live Traffic. Har du valgt at slå ’Lokationsdeling’ fra, vil din lokation kun blive delt i tilfælde af at din bil er udstyret med eCall, og denne funktion aktiveres.  I et sådan nødstilfælde vil din lokation blive kommunikeret til alarmcentralen i henhold til EU-lovgivningen.

  Hvilke data indsamles?

  Afhængig af hvilke services og funktioner, du vælger at benytte, kan FordPass Connect sende data, der spænder fra lokation og driftsoplysninger til diagnostik. Softwareversionsnumre og forbindelsesinformation kan sendes til os fra bilen for til gengæld at kunne tilbyde forbindelsesfunktioner og udføre opdateringer. Flere detaljerede oplysninger kan findes i ’Privatlivspolitik for FordPass Connect’ på Fords hjemmeside ’Ford.dk’.    

  Kan jeg beslutte, hvilke data der indsamles?

  : Ja, du kan til enhver tid indstille dine præferencer under indstillingerne på SYNC-skærmen , i forhold til hvilke oplysninger, du ønsker at dele med Ford. Læs mere herom i bilens instruktionsbog eller i ’Privatlivspolitik for FordPass Connect’ på Fords hjemmeside ’Ford.dk’.  

  Hvordan ved jeg, hvilke data der indsamles af FordPass Connect?

  Du kan læse om hvilke data der indsamles gennem FordPass Connect i ’Privatlivspolitik for FordPass Connect’ på Ford.dk. Du kan endvidere indstille dine præferencer under ’Datadeling’ i indstillingerne på SYNC-skærmen.

  Hvordan vil disse data blive brugt?

  Vi forpligter os til at administrere dine personoplysninger, herunder oplysninger om din forbundne bil, i overensstemmelse med vores politikker om beskyttelse af personoplysninger og med den gældende lovgivning på området.  Se mere i ’Privatlivspolitik for FordPass Connect’ på Ford.dk.

  Overføres oplysningerne til andre lande?

  Data overføres til og opbevares på servere, der drives af os og vores serviceudbydere. Dine personoplysninger vil til enhver tid, og uanset hvor de opbevares, blive behandlet i overensstemmelse med lokal lovgivning vedrørende databeskyttelse, og kan overføres inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde ("EEA") og til andre lande uden for EEA (herunder til USA). Flere oplysninger kan findes i ’Privatlivspolitik for FordPass Connect’ på Ford.dk.

Top