Home > Ejere > Min bil > Servicekampagner > Kuga PHEV Safety Action

Ford har foretaget en sikkerhedsindkaldelse på Ford Kuga Plug-in Hybrid

Ford er taknemmelig for din forståelse, og vi undskylder for de gener, det måtte medføre.  

Vores tekniske specialister arbejder i øjeblikket hårdt på at finde en løsning på det problem, som lige nu afholder dig fra at kunne oplade din Ford Kuga Plug-in Hybrid.

Som ejer af en Ford Kuga Plug-in Hybrid vil du snart modtage et brev med post vedrørende indkaldelse af din Ford Kuga Plug-in Hybrid. Det er det formelle brev om sikkerhedsindkaldelse, og det sendes i overensstemmelse med de danske myndigheders regulativer. Læs venligst brevet straks og følg de angivne anvisninger. Sikkerhedsindkaldelsen gælder for alle Ford Kuga Plug-in Hybrider, som er leveret til kunder – inklusive dem, som allerede har fået foretaget en tidligere reparation hos et autoriseret Ford-værksted.

Indtil din Ford Kuga Plug-in Hybrid bliver sikkerhedsindkaldt, må du stadig ikke oplade bilens højspændingsbatteri. Derudover er det også vigtigt, at du udelukkende anvender bilen i køreprogrammet Auto EV.

Kør din Kuga PHEV sikkert

Auto EV anvender automatisk elektrisk energi, hvis den er tilgængelig, og tilfører energi fra benzinmotoren, når det er nødvendigt.

Selv efter batteriet er opbrugt oplades en lille del af højspændingsbatteriet under kørsel, som dermed giver mulighed for at køre bilen som hybrid. Opladning i dette køreprogram er begrænset til indsamling af energi ved bremsning.  

”Når bilen køres i Auto EV-køreindstilling fortsætter bilen med at generere energi under de-acceleration og/eller bremsning og opsamler dette som elektrisk energi i højspændingsbatteriet. Denne elektriske energi anvendes til fremdrift af bilen enten rent elektrisk eller i samarbejde med benzinmotoren for optimal effektivitet. Overskydende energi fra motoren opsamles i højspændingsbatteriet til senere brug.”

I Auto EV-køreindstillingen svarer bilens benzinforbrug til en diesel- eller hybrid-drevet bil.

Vi bestræber os fortsat på at levere biler af højeste sikkerhed og kvalitet, håndtere potentielle problemer hurtigst muligt samt holde dig orienteret i hele processen. Vi vil kontakte dig igen snarest muligt med henblik på at få udført udbedringen af din bil. Vi vil opdatere denne side med ny information og kontakte dig gennem mail. For at opdatere dine personlige oplysninger, bedes du venligst logge ind eller tilmelde dig en Ford-konto.

Skulle du have bekymringer eller spørgsmål, bedes du kontakte Ford Kundeservice på telefon 43 68 20 00, via e-mail: crcdk@ford.com eller via live-chat.

FAQs for sikkerhedsindkaldelse på Ford Kuga Plug-in Hybrid

 • Som en del af Fords løbende kvalitets- og sikkerhedsprocesser har vi identificeret en potentiel fejl på Ford Kuga Plug-in Hybrids højspændingsbatteri. Oprindeligt berørte fejlen potentielt kun Ford Kuga Plug-in Hybrid produceret før 25. juni 2020, men af sikkerhedsmæssige årsager vælger vi at omfatte samtlige Ford Kuga Plug-in Hybrid i sikkerhedsindkaldelsen. 

  I det højst usandsynlige tilfælde, at bilens højspændingsbatteri udvikler et teknisk problem, kan det være nødvendigt for batteriet at frigive varme gasser for at udløse trykket og varmen, som i yderste tilfælde kan udgøre en brandfare.

 • Vi kender til 6 bekræftede brandtilfælde, som vi undersøger akut. Vi har ikke registreret nogle ulykker eller skader i disse brandtilfælde.

 • Vores tekniske specialister arbejder i øjeblikket hårdt på at finde en løsning. I mellemtiden vil du snart modtage et brev med post vedrørende indkaldelse af din Ford Kuga Plug-in Hybrid. Det er det formelle brev om sikkerhedsindkaldelse, og det sendes i overensstemmelse med de danske myndigheders regulativer. Indtil din Ford Kuga Plug-in Hybrid har fået udført den kommende udbedring, må du stadig ikke oplade bilens højspændingsbatteri. Det er vigtigt, at du udelukkende anvender bilen i køreprogrammet Auto EV. Vi beklager ulejligheden.

 • Indtil din Ford Kuga Plug-in Hybrid har fået udført den kommende udbedring, må du stadig ikke oplade bilens højspændingsbatteri. Det er vigtigt, at du udelukkende anvender bilen i køreprogrammet Auto EV. I mellemtiden vil du snart modtage et brev med post vedrørende indkaldelse af din Ford Kuga Plug-in Hybrid. Det er det formelle brev om sikkerhedsindkaldelse, og det sendes i overensstemmelse med de danske myndigheders regulativer.

 • I Auto EV oplades kun en lille del af højspændingsbatteriet, som dermed giver mulighed for at køre bilen som hybrid. Opladning i dette køreprogram er begrænset til indsamling af energi ved bremsning. Din Ford Kuga Plug-in Hybrid er sikker at køre i på denne måde, indtil den bliver sikkerhedsopdateret.

 • Ford Kuga Plug-in Hybrid har fire køreprogrammer:

   

  • Auto EV er programmet, som er sikkert at bruge for dig som kunde, indtil udbedringen er gennemført. Det anvender automatisk elektrisk energi, hvis den er tilgængelig, og tilfører energi fra benzinmotoren, når det er nødvendigt.
  • EV Later opsamler elektrisk energi til senere brug.
  • EV Now anvender kun elektrisk energi forudsat batteriet er tilstrækkeligt opladet.
  • EV Charge oplader batteriet under kørsel til senere anvendelse, f.eks. i byområder.

   

  Kun det første køreprogram må anvendes, indtil udbedring er gennemført.

 • Skulle du have bekymringer eller spørgsmål, bedes du kontakte Ford Kundeservice på telefon 43 68 20 00, via e-mail: crcdk@ford.com eller via live-chat.

Top