Home > Ejere > Min bil > Servicekampagner > Kuga PHEV Safety Action

Sikkerhedsindkaldelse på Ford Kuga Plug-in Hybrid

Ford er først og fremmest en familievirksomhed, og vi betragter vores kunder som en del af vores store familie. Vi er klar over, at vi som familie har svigtet vores kunder i denne situation. Og vi forpligter os til at genoprette situationen med vores kunders biler.

Vi har nu identificeret, at celleforurening i bilens batteri har været årsagen til det tekniske problem, som et mindre antal Kuga Plug-in Hybrider har haft. I betragtning af de potentielle og alvorlige konsekvenser, der kan opstå som følge af denne fejl, har vi besluttet at udskifte højspændingsbatteriet i berørte biler. Hvis du allerede har fået udleveret din bil, vil udskiftningsarbejdet kræve, at din bil kommer på værksted i mindst en hel dag, så din Ford-forhandler kan udføre arbejdet og foretage alle nødvendige softwareopdateringer.

Nu hvor vi har fundet årsagen til fejlen og løsningen på den, er det naturligt, at vores kunder gerne vil vide mere om tidshorisonten for udbedringen af deres biler. Tidsplanen og forpligtelsen over for vores kunder følger nedenfor.

 • De berørte biler bliver prioriteret i rækkefølge baseret på, hvornår de er blevet indregistreret, dvs. tidligst udleverede biler repareres først.
 • Baseret på levering af de relevante reservedele og planlægning med vores forhandlere forventer vi at kunne påbegynde udskiftningsarbejdet i slutningen af december 2020. Udskiftningsarbejdet vil fortsætte, indtil al udskiftning er gennemført, hvilket sandsynligvis vil vare indtil april 2021.
 • Vi arbejder på højtryk for at fastlægge en dato for udbedringen af kunders biler. Vi vil kontakte kunder i slutningen af november 2020 med et forslag til tidspunkt for udbedringen.
 • Vi vil mindske ulejligheden for vores kunder og tilbyder at afhente og aflevere fra deres bopæl eller arbejdsplads. I den forbindelse kan vi tilbyde vi en lånebil, imens udbedringen står på, hvis man som kunde har behov for dette.
 • Som en goodwill, for anerkendelsen af vores kunders ulejlighed og forhøjede brændstoføkonomi vil kunder med udleverede biler, som tidligere kommunikeret, snart modtage deres brændstofkort med posten.

Instrukser til ejere af Ford Kuga Plug-in Hybrid

Vi beklager de gener, du oplever, og vi arbejder fortsat på højtryk for at genoprette situationen, så du kan få fuld glæde af din Ford Kuga Plug-in Hybrid i det omfang, der har været hensigten fra starten.

I mellemtiden kan du stadig trygt køre din Ford Kuga Plug-in Hybrid i køreindstillingen Auto EV, og vi beder dig fortsat om ikke at oplade din bil eller benytte køreprogrammerne Sport, Eco og Snow/Sand. Så længe du overholder disse anvisninger, er din bil stadig sikker at køre i. Hvis du oplever andre problemer med din bil, er du velkommen til at kontakte din Ford-forhandler direkte.

Hvis du har yderligere spørgsmål, bedes du venligst kontakte Ford Kundeservice på tlf. 43 68 20 00. Vær venligst også opmærksom på, at vi snarest vil sende dig sikkerhedsindkaldelsen via brevpost.

Vi vil opdatere denne side med seneste information og kontakte dig via e-mail (såfremt vi har den registreret). For at opdatere dine personlige oplysninger og marketingpræferencer bedes du oprette/logge ind på din Ford-konto, hvor du også kan tilgå din bils oplysninger – herunder din brugermanual, softwareopdateringer, instruktionsvideoer og mere. Login-detaljerne til din Ford-konto og din FordPass-app er de samme.

Hvis du har yderligere spørgsmål, bedes du venligst kontakte Ford Kundeservice på tlf. 43 68 20 00 eller via e-mail på crcdk@ford.com. Vores telefonlinjer er åbne mandag-fredag 8:00-16:00.

FAQs for sikkerhedsindkaldelse på Ford Kuga Plug-in Hybrid

 • Som en del af Fords løbende kvalitets- og sikkerhedsprocesser har vi identificeret en potentiel fejl på Ford Kuga Plug-in Hybrids højspændingsbatteri. Oprindeligt berørte fejlen potentielt kun Ford Kuga Plug-in Hybrid produceret før 25. juni 2020, men af sikkerhedsmæssige årsager vælger vi at omfatte samtlige Ford Kuga Plug-in Hybrid i sikkerhedsindkaldelsen. 

  I det højst usandsynlige tilfælde, at bilens højspændingsbatteri udvikler et teknisk problem, kan det være nødvendigt for batteriet at frigive varme gasser for at udløse trykket og varmen, som i yderste tilfælde kan udgøre en brandfare.

 • Vi kender til 6 bekræftede brandtilfælde, som vi undersøger akut. Vi har ikke registreret nogle ulykker eller skader i disse brandtilfælde.

 • Vi har nu identificeret, at celleforurening i bilens batteri har været årsagen til det tekniske problem, som et mindre antal Kuga Plug-in Hybrider har haft. I betragtning af de potentielle og alvorlige konsekvenser, der kan opstå som følge af denne fejl, har vi besluttet at udskifte højspændingsbatteriet i de berørte biler. Dette kræver, at alle udleverede Kuga Plug-in Hybrider kommer på værksted i mindst en hel dag, så vores forhandlere kan installere det nye batteri og foretage alle nødvendige softwareopdateringer. Udskiftning af batteriet vil blive gennemført først på de biler, der allerede er udleveret til kunder i Europa. De berørte biler bliver prioriteret i rækkefølge baseret på, hvornår de er indregistreret, dvs. tidligst udleverede biler repareres først. Baseret på levering af de relevante reservedele og planlægning med vores forhandlere forventer vi at kunne påbegynde udskiftningsarbejdet i slutningen af december 2020. Udskiftningsarbejdet vil fortsætte, indtil al udskiftning er gennemført, hvilket sandsynligvis vil vare indtil april 2021. Vi arbejder på højtryk for at fastlægge en dato for udbedringen af din bil. Vi vil kontakte dig igen i slutningen af november 2020 med et forslag til tidspunkt for udbedringen. Vi vil mindske ulejligheden for dig og tilbyder at afhente og aflevere din bil fra din bopæl eller arbejdsplads. I den forbindelse kan vi tilbyde vi dig en lånebil, imens udbedringen står på, hvis du har behov for dette.

 • Indtil din Ford Kuga Plug-in Hybrid har fået udført den kommende udbedring, må du stadig ikke oplade bilens højspændingsbatteri. Det er vigtigt, at du udelukkende anvender bilen i køreprogrammet Auto EV. I mellemtiden vil du snart modtage et brev med post vedrørende indkaldelse af din Ford Kuga Plug-in Hybrid. Det er det formelle brev om sikkerhedsindkaldelse, og det sendes i overensstemmelse med de danske myndigheders regulativer.

 • I Auto EV oplades kun en lille del af højspændingsbatteriet, som dermed giver mulighed for at køre bilen som hybrid. Opladning i dette køreprogram er begrænset til indsamling af energi ved bremsning. Din Ford Kuga Plug-in Hybrid er sikker at køre i på denne måde, indtil den bliver sikkerhedsopdateret.

 • Ford Kuga Plug-in Hybrid har fire køreprogrammer:

   

  • Auto EV er programmet, som er sikkert at bruge for dig som kunde, indtil udbedringen er gennemført. Det anvender automatisk elektrisk energi, hvis den er tilgængelig, og tilfører energi fra benzinmotoren, når det er nødvendigt.
  • EV Later opsamler elektrisk energi til senere brug.
  • EV Now anvender kun elektrisk energi forudsat batteriet er tilstrækkeligt opladet.
  • EV Charge oplader batteriet under kørsel til senere anvendelse, f.eks. i byområder.

   

  Kun det første køreprogram må anvendes, indtil udbedring er gennemført.

 • Skulle du have bekymringer eller spørgsmål, bedes du kontakte Ford Kundeservice på telefon 43 68 20 00, via e-mail: crcdk@ford.com.

Top