ELBILER FAQs

 • Der er flere måder at oplade din elbil på derhjemme og på farten.

  Opladning derhjemme

  • En Ford Wallbox er den hurtigste og mest praktiske måde at oplade på derhjemme. Den giver dig hjemmets maksimale ladehastighed med 50-70 km rækkevidde per times opladning. Med FordPass-appen kan du tilmed betjene din Wallbox.Electric Vehicles FAQ - battery
  • Hvis du har en blå industristikkontakt, kan du oplade hurtigere end med en almindelig stikkontakt. Du kan bruge Fords hjemmeladekabel (der følger med som standardudstyr) med dens industrielle stikforbindelse. Denne slags opladning tilføjer 20-30 km rækkevidde per time.
  • Du kan også ganske enkelt tilslutte hjemmeladekablet i en almindelig husholdningsstikkontakt. Denne slags opladning giver 10-15 km rækkevidde i timen. Husk at få tjekket dine stik af en elektriker for sikker anvendelse.

  Opladning i det offentlige

  Ford tilbyder offentlige ladestationer i hele Europa. Ladestandere kan låses op med Fords opladningskort (RFID-kort), FordPass-appen eller Plug & Charge. Du vil kunne støde på flere forskellige typer offentlige ladestandere:

  Offentlig vekselstrømsoplader. Til nogle af disse skal du bruge ladekabel til offentlig opladning, der følger med som standardudstyr til Mustang Mach-E. Ladeeffekten på offentlige ladestandere er normalt 11–22 kW, der lader rækkevidden op med 50–70 km i timen.

  50 kW-jævnstrømsoplader. Disse ladestandere er allerede almindeligt tilgængelige i mange lande. Et ladekabel vil altid være tilsluttet standeren, så du ikke behøver bruge dit eget. Disse standere kan lade op med ca. 250 km rækkevidde i timen.

  150 kW-jævnstrømsoplader. Disse ladestandere giver den hurtigste opladning med 500–650 km rækkevidde i timen uden at skulle bruge dit kabel til offentlig opladning. Udbredelsen af lynopladningsstandere øges konstant, og Ford samarbejder med IONITY om at øge antallet af denne slags ladestandere langs europæiske motorveje.

   

  Alle estimater er baseret på typiske forhold. Faktiske opladningstider kan variere..

 • 90% af en elbils opladning sker typisk derhjemme. (Kilde) Og det er den billigste løsning, medmindre din arbejdsgiver tilbyder gratis opladning på arbejdspladsen.

  Hvis du har en Ford Wallbox installeret derhjemme, kan du oplade din elbil natten over og være sikker på at have et fuldt batteri næste morgen ligesom med din telefon. Med vores specialiserede samarbejdspartnere kan vi hjælpe dig med at installere Wallboxen. Flere oplysninger om Ford Wallbox kommer i foråret 2020.

  Du kan også oplade din elbil med et standardkabel gennem et almindeligt husholdningsstrømstik eller i et industrielt stik med højere strømstyrke.

 • Din elbils opladningstid afhænger af batteriets størrelse, bilens resterende strømniveau samt ladehastigheden på det opladningsudstyr, du bruger. Her er nogle eksempler på, hvor meget rækkevidde du kan lade op med i løbet af en time med forskelligt udstyr.

  Almindelig stikkontakt til husholdningsbrug: 10-15 km rækkevidde i timen.

  Ford Wallbox/offentlig vekselstrømsopladning: 50-70 km rækkevidde i timen.

  Offentlig 50 kW-jævnstrømsoplader: 250-330 km rækkevidde i timen.

  Offentlig 150 kW-jævnstrømsoplader: 500-600 km rækkevidde i timen.

  Alle estimater er baseret på typiske forhold. Faktiske opladningstider kan variere.

 • Dit hjems rette opladningsudstyr afhænger af din boligtype og dine køremønstre.

 • Du bruger blot FordPass-appen eller din bils navigationssystem. Begge viser dig forskellige ladestationers nøjagtige placeringer, tilgængelighed og priser.

  Hvis du er på en længere tur, vil både appen og navigationen finde ladestationer langs din rute og opdatere din forventede ankomsttid (ETA) ved at medregne opladningstid.

 • Med et FordPass-ladeabonnement betaler du for din opladning med 'betal undervejs'-løsningen. Hver gang du oplader, vil du modtage en besked kort tid efter med oplysninger om din opladning og den pris, du vil blive faktureret for.

 • En elbils rækkevidde varierer meget, alt efter om det er en kompakt bil med mindre batteri eller en SUV med meget større batteri. Mustang Mach-E har en forventet rækkevidde på 450 km med standardbatteriet eller op til 600 km med batteriet med udvidet rækkevidde.Electric Vehicles FAQ - charging

  Forestil dig din længste regelmæssige rute, og hvor langt du rent faktisk kører dagligt. Husk derefter på, at du kan 'tanke' elbilen helt op derhjemme hver aften bare ved at tilslutte den med et ladekabel. Så går det hurtigt op for dig, at langt de fleste hverdagsdistancer kan klares på en opladning hjemmefra. Og ved længere rejser kan offentlig opladning og IONITY-lynopladning via FordPass nemt planlægges som en del af din rejse.

  Læs vores politik for markedsføringstilsagn.

 • Et batteri har en optimal driftstemperatur, som det opvarmer og afkøler sig selv for at opnå. Batteriet skal levere strøm til alt, du tænder for og sætter til, så alt strømkrævende udstyr, som du kan reducere eller slukke helt for, vil forbedre batteriets rækkevidde. Der er mange måder at forbedre en elbils rækkevidde på i koldt vejr:

  • Opvarm din bil på forhånd under selve opladningen, før du tager af sted.
  • Fjern eventuel sne/is på bilen, så den ikke er tungere end nødvendigt.
  • Opvarm sæder og rat i stedet for at opvarme hele kabinen.
  • Kør økonomisk – en støt og forholdsvis lav hastighed med blid acceleration og bremsning osv.
  • Maksimér effekten af regenerativ bremsning ved at bremse gradvist, når det er muligt.
  • Tilslut din elbil til en ekstern strømkilde, når den holder parkeret.
 • Elbiler er ikke blot et nødvendigt skridt i målet om at gøre fremtidens kørsel emissionsfri. De har også deres helt egne nye og spændende egenskaber. 

  Vores plan for elektrificering er enkel: Vi tager de Ford-elementer, vi allerede er kendt og elsket for – kapacitet, ydeevne og teknologi – og omdanner dem til unikke egenskaber i vores elbiler.

 • Fords elbiler er bygget efter de samme høje kvalitetsstandarder som vores konventionelle biler. Derfor giver vi en garanti på 8 år/160.000 km på vores batterier.

 • Ligesom benzin- og dieseldrevne biler kan rækkevidden på en elbil blive påvirket af forskellige faktorer. Her er nogle af de vigtigste ting, man skal overveje:

  • Høje hastigheder og kraftig acceleration bruger mere strøm og reducerer dermed rækkevidden. Du forlænger rækkevidden ved at køre med en støt hastighed og accelerere gradvist.
  • Ekstremt varme eller kolde vejrforhold påvirker batterierne og kan reducere rækkevidden. Opvarmning eller afkøling af bilen vil også trække ekstra strøm fra dit batteri. Vi anbefaler derfor, at du justerer din bils kabinetemperatur, mens den er ved at oplade.
  • Det regenerative bremsesystem kan opfange og genbruge mere end 90% af den energi, der normalt går tabt under bremsning, samt genoplade batteriet og forlænge rækkevidden.
 • Nej, en fuldt elektrisk bil er emissionsfri, der betyder, at den slet ikke udleder CO2 under kørsel. Og hvis du oplader elbilen med vedvarende/grøn energi, kan du reducere CO2-påvirkningen yderligere.

Ford Mustang Mach-E interior with window rolled down

100% ELEKTRISK. 100% SJÆL.

KAN KUN BESTILLES ONLINE

Udforsk Mustang Mach-E

Online-bestilling