ELBILER FAQs

 • Der findes flere måder at oplade din elbil på derhjemme eller på farten. Du kan eksempelvis  bruge FordPass-appen eller din bils navigationssytem til at finde den nærmste ladestation til din elbil. Begge viser dig de forskellige ladestationers nøjagtige placeringer, tilgængelighed og priser.

  Hvis du er på en længere tur, vil både appen og navigationen finde ladestationer langs din rute og opdatere din forventede ankomsttid (ETA) ved at medregne opladningstid.

  Opladning derhjemme

  • En Ford Wallbox er den hurtigste og mest praktiske måde at oplade på derhjemme. Den giver dig hjemmets maksimale ladehastighed med 50-70 km rækkevidde per times opladning. Med FordPass-appen kan du tilmed betjene din Wallbox.1)
  • Hvis du har en blå industristikkontakt, kan du oplade hurtigere end med en almindelig stikkontakt. Du kan bruge Fords hjemmeladekabel, der følger med som standardudstyr, med dens industrielle stikforbindelse. Denne slags opladning tilføjer 20-30 km rækkevidde per time.
  • Du kan også ganske enkelt tilslutte hjemmeladekablet i en almindelig husholdningsstikkontakt. Denne slags opladning giver 10-15 km rækkevidde i timen. Husk at få tjekket dine stik af en elektriker for sikker anvendelse.

   

  Opladning i det offentlige

  Ford tilbyder offentlige ladestationer i hele Europa. Ladestandere kan låses op med Fords opladningskort (RFID-kort), FordPass-appen eller Plug & Charge. Du vil kunne støde på flere forskellige typer offentlige ladestandere:

  • Offentlig vekselstrømsoplader. Til nogle af disse skal du bruge det ladekabel, der følger med som standardudstyr til Mustang Mach-E. Ladeeffekten på offentlige ladestandere er normalt 11–22 kW, hvilket lader rækkevidden op med 50–70 km i timen.
   
  • 50 kW-jævnstrømsoplader. Disse ladestandere er allerede almindeligt tilgængelige i mange lande. Et ladekabel vil altid være tilsluttet standeren, så du ikke behøver bruge dit eget. Disse standere kan lade op med ca. 250 km rækkevidde i timen.
   
  • 150 kW-jævnstrømsoplader. Disse ladestandere giver den hurtigste opladning med 500–650 km rækkevidde i timen uden at skulle bruge dit eget ladekabel. Udbredelsen af lynopladningsstandere øges hele tiden, og Ford samarbejder med IONITY om at øge antallet af denne slags ladestandere langs de europæiske motorveje.

   

  Alle ovenstående estimater er baseret på typiske forhold. Faktiske opladningstider kan variere.

   

 • Hvis du har en Ford Wallbox installeret hjemme, kan du oplade din elbil natten over og være sikker på at have et fuldt batteri næste morgen - ligesom med din telefon. Med vores specialiserede samarbejdspartnere kan vi hjælpe dig med at få installeret din egen hjemmelader til din elbil.

  Du kan også oplade din elbil hjemme med et standardkabel gennem et almindeligt husholdningsstrømstik eller i et industrielt stik med højere strømstyrke. Det tager dog længere tid at lade med et almindeligt strømstik end med en ladestander.  

 • Opladning af elbil hjemme er den billigste løsning, med mindre din arbejdsgiver tilbyder gratis opladning på arbejdspladsen. Derfor sker 90 % af elbilers opladning også typisk hjemme.

  Prisen for en opladning hjemme afhænger af din boligtype og batteriets størrelse. Jo større batteri, jo mere koster det at lade fuldt op. Hvis du benytter din egen ladestation, såsom en Ford Wallbox, eller et ladekabel til en almindelig stikkontakt, koster det den almindelige elpris at lade din elbil op. Denne pris kan variere fra bolig til bolig, alt efter hvilket elselskab som benyttes. Hjemmeopladning kan foretages med et type 2-kabel, hvilket tilsluttes din almindelige stikkontakt. Denne type opladning kaldes ofte for en mormoropladning grundet hastigheden.

 • Din elbils opladningstid afhænger af batteriets størrelse, bilens resterende strømniveau samt ladehastigheden på det opladningsudstyr, du bruger. Her er nogle eksempler på, hvor meget rækkevidde du kan lade op med i løbet af en time med forskelligt udstyr.

  Almindelig stikkontakt til husholdningsbrug: 10-15 km rækkevidde i timen.

  Ford Wallbox/offentlig vekselstrømsopladning: 50-70 km rækkevidde i timen.

  Offentlig 50 kW-jævnstrømsoplader: 250-330 km rækkevidde i timen.

  Offentlig 150 kW-jævnstrømsoplader: 500-600 km rækkevidde i timen.

  Alle estimater er baseret på typiske forhold. Faktiske opladningstider kan variere.

 • Med et FordPass-ladeabonnement betaler du for din opladning med 'betal undervejs'-løsningen. Hver gang du oplader, vil du modtage en besked kort tid efter med oplysninger om din opladning og den pris, du vil blive faktureret for.

 • Hvor langt en elbil kan køre varierer meget, alt efter om det er en kompakt bil med et mindre batteri eller en SUV med et meget større batteri. Eksempelvis har Ford Mustang Mach-E en forventet rækkevidde på 450 km med standardbatteriet, mens elbilens længste rækkevidde kan nå op til 600 km med batteriet med udvidet rækkevidde.

  Forestil dig din længste regelmæssige rute, og hvor langt du rent faktisk kører dagligt. Husk derefter på, at du kan 'tanke' elbilen helt op derhjemme hver aften bare ved at tilslutte den med et ladekabel. Langt de fleste hverdagsdistancer kan klares på en opladning hjemmefra. Og ved længere rejser kan offentlig opladning og IONITY-lynopladning via FordPass-appen nemt planlægges som en del af din rejse.

  I takt med at flere ladestandere bliver tilføjet langs Europas veje, bliver det nemmere at være elbil-ejer. Med de hurtigste ladere er du hurtigt videre. Din elbil er nemlig fuldt opladt inden for en time.

  Læs vores politik for markedsføringstilsagn.

 • Et batteri har en optimal driftstemperatur, som det opvarmer eller afkøler for at opnå. Batteriet skal levere strøm til alt, du tænder for og sætter til. Det vil sige, at alt strømkrævende udstyr, som du kan reducere eller slukke helt for, vil forbedre batteriets rækkevidde. Der er mange måder at forbedre en elbils rækkevidde på i koldt vejr:

  • Opvarm din elbil på forhånd, gerne under selve opladningen, før du tager af sted.
  • Fjern eventuel sne/is på elbilen, så den ikke er tungere end nødvendigt – og ikke skal bruge varme på at tø det.
  • Opvarm sæder og rat i stedet for at opvarme hele kabinen.
  • Kør økonomisk – eksempelvis kan en støt og forholdsvis lav hastighed med blid acceleration og bremsning forbedre din km/l.
  • Maksimér effekten af regenerativ bremsning ved at bremse gradvist, når det er muligt.
  • Tilslut din elbil til en ekstern ladestation, når den holder parkeret.
 • Når du køber en Mustang Mach-E, får du følgende kabler med som standard: 

  • Et ladekabel (Mode 3) til offentlige vekselstrømsopladere og til din Ford Wallbox, hvis den ikke allerede er udstyret med et fastgjort kabel.
  • Et ladekabel til hjemmebrug og industristikkontakter (Ford Varipower Home Charging Cable).

  Du kan evt. også have brug for en ekstra adapter til opladning i andre lande.

 • Listen af tilbehør til din Ford Mustang Mach-E er lang og indeholder blandt andet:

  • Ford Wallbox
  • Aftageligt anhængertræk og monitering af cykel- og skiholdere
  • Komplette vinterdæk
  • Opladningstilbehør
  • Beskyttelse- og sikkerhedstilbehør

  Du kan se alt det forskellige tilbehør, du kan få til din Mustang Mach-E samt læse mere om de tekniske specifikationer.

 • Du kan tilføje tilbehør til din bestilling i sommeren 2020.

 • Ja, flere elbiler kan få anhængertræk monteret. Eksempelvis kan Ford Mustang Mach-E fås med anhængertræk og kan trække op til 750 kg.

  Det er dog kun få elbiler, som eksempelvis kan trække en campingvogn eller en tung trailer. På nuværende tidspunkt må elbiler under 400.000 kr. ikke trække så høj vægt, og det er dermed kun dyrere elbiler, som må trække en campingvogn foreløbig.

  Ford Mustang Mach-E  koster mere end minimumsprisen, og den må derfor godt trække både campingvogn og trailer med trækkrogen.

 • Elbiler er ikke blot et nødvendigt skridt i målet om at gøre fremtidens kørsel emissionsfri. De har også deres helt egne nye og spændende egenskaber. 

  Vores plan for elektrificering er enkel: Vi tager de Ford-elementer, vi allerede er kendt og elsket for – kapacitet, ydeevne og teknologi – og omdanner dem til unikke egenskaber i vores elbiler.

 • Fords elbiler er bygget efter de samme høje kvalitetsstandarder som vores konventionelle biler. Derfor giver vi en garanti på 8 år/160.000 km på vores batterier. Den forventede levetid på et batteri til en elbil, er så længe batteriet kan lagre elektricitet i en tilfredsstillende grad. Det varierer dog, hvad anses som værende tilfredsstillende, og derfor rykker grænsen sig for en elbils batteris levetid sig også i takt med, at battierne bliver bedre til at lagre elektricitet.

 • Ligesom benzin- og dieseldrevne biler kan rækkevidden på en elbil blive påvirket af forskellige faktorer. Her er nogle af de vigtigste ting, man skal overveje:

  • Høje hastigheder og kraftig acceleration bruger mere strøm og reducerer dermed rækkevidden. Du forlænger rækkevidden ved at køre med en støt hastighed og accelerere gradvist.
  • Ekstremt varme eller kolde vejrforhold påvirker batterierne og kan reducere rækkevidden. Opvarmning eller afkøling af bilen vil også trække ekstra strøm fra dit batteri. Vi anbefaler derfor, at du justerer din bils kabinetemperatur, mens den er ved at oplade.
  • Det regenerative bremsesystem kan opfange og genbruge mere end 90% af den energi, der normalt går tabt under bremsning, samt genoplade batteriet og forlænge rækkevidden.
 • En fuldt elektrisk bil er emissionsfri, hvilket betyder, at den slet ikke udleder CO2 under kørsel. Hvis du samtidig oplader elbilen med vedvarende/grøn energi, kan du reducere CO2-påvirkningen yderligere. Det betyder dog ikke, at en elbil overhovedet ikke forurener miljøet, men hvor meget sammenlignet med en almindelig benzindrevet bil, er der i dag en vis debat omkring. Flere undersøgelser peger dog på, at en fuldkommen elektrisk bil udleder mindre CO2 fra vugge til grav end både benzin- og diselbiler. Fremtidens elbiler bliver dog mindre og mindre klimabelastende og kan bidrage til en renere fremtid.

 • Et serviceeftersyn varierer fra bil til bil. Som eksempel kan en Ford Mustang Mach-E over en periode på 5 år (eller knap 100.000 km) hjælpe dig med at spare op til 50% på planlagte serviceeftersyn sammenlignet med en bil med traditionel forbrændingsmotor.

  Dette skyldes elbilers lavere vedligeholdelsesomkostninger, da de har færre bevægelige dele end brændstofsbiler. En anden fordel ved elbiler er, at de ofte leveres med lang batterigaranti. Eksempelvis leveres Ford Mustang Mach-E med 8 års batterigaranti.

 • Elbiler er ikke fritaget afgifter og skal ligesom en benzinbil betale både vægtafgift og grøn ejerafgift. Det er de samme satser, som bruges til at udregne ejerafgiften for en elbil som ved en benzindrevet bil. Dog vil de fleste elbilers grønne ejerafgift ligge på den laveste sats.

  I 2019 og 2020 skulle elbiler under 400.000 kr. ikke betale registreringsagift. Frem til udgangen af 2022 skal alle elbiler gravist betale registreringsafgift, hvor registreringsafgiften til sidst bliver fuldt indfaset.

  Du kan læse mere på https://fdm.dk/alt-om-biler/elbil-hybridbil/alt-om-livet-med-elbil/registreringsafgift-elbil

 • Typisk koster opladningen af en elbil 5.940 kr. om året sammenlignet med 12.600 kr. om året for en benzinbil.

  Med din FordPass app kan du nemt finde den nærmeste offentlige ladestation, og se hvad det koster at oplade din elbil fuldt ud. Hvis du har et Clever Unlimited opladningsabonnement, som en del af dit bilkøb, kan du samtidig nemt oplade din elbil hjemme eller på farten. Clever Unlimited koster mellem 245 DKK og 369 DKK pr/md alt efter, om du ønsker en ladeboks til hjemmet.

  Hvis du skal oplade din elbil uden abonnement, betaler du som udgangspunkt pr. kWh. Dog vil nogle operatører af ladestandere opkræve et fast beløb for en opladning af din elbil.

  Ford er en af grundlæggerne af Europas hurtigst voksende opladningsnetværk, IONITY, og derfor tilbyder IONITY Ford elbilsejere nedsatte priser på deres ladestationer gennem Europa. En IONITY-lynopladning kan levere op til 150 kW.

Ford Mustang Mach-E interior with window rolled down

100% ELEKTRISK. 100% SJÆL.

KAN KUN BESTILLES ONLINE

Udforsk Mustang Mach-E

Online-bestilling