Home > Ejere > Ressourcer og support > Spørg Ford > Kuga Plug-in Hybrid
FAQs page

Ofte stillede spørgsmål om Kuga Plug-in Hybrid (PHEV)

 • Ja, det kan den. Når den er fuldt opladet, er rækkevidden 56 km (WLTP), hvilket er mere end nok til de flestes daglige kørselsbehov (den gennemsnitlige daglige køreafstand i Europa er 45 km). Når du kører i byer med hyppig start og stop, øges rækkevidden. 

  Når batteriet er tomt, starter Kuga Plug-in Hybrid automatisk med benzinmotoren og skifter til batteriladetilstand. Her bruges regenerativ bremsning og energi fra motoren til at lade batteriet. 

 • Ja, det kan du. Kuga Plug-in Hybrid har følgende fire elektriske køretilstande (Drive Modes), du kan vælge imellem:

  EV Auto – Det intelligente system beslutter automatisk, hvornår batteriet skal bruges for at maksimere effektiviteten.

  EV Now – Dette er den fuldelektriske tilstand. Kuga Plug-in Hybrid kører på el, indtil batteriet er tomt.

  EV Later – Kuga Plug-in Hybrid kører kun på benzinmotoren, hvilket sparer batteriet, så du kan bruge det på et senere tidspunkt.

  EV Charge – Batteriet genoplades ved hjælp af regenerativ bremsning og kraft fra motoren.

 • Når batteriet er fuldt opladet, og brændstoftanken på 45 liter er fuld, har Kuga PHEV en samlet rækkevidde på 748km (WLTP).  

 • Kuga Plug-in Hybrid udnytter tre forskellige systemer til at lade batteriet:

  1. Regenerativ bremsning – Denne intelligente teknologi genvinder energien ved bremsning, og sender den tilbage til batteriet - energi der går tabt i en konventionel motor.

  2. Brug af motoren – udover at køre bilen, kan motoren generere strøm til batteriet.

  3. Eksterne strømkilder – Kuga Plug-in Hybrid kan nødlades ved brug af en husholdningsstikkontakt, lade via en hjemmeladeboks eller via en offentlig ladestation. 

 • Mild Hybrid (EcoBlue Hybrid) biler har det laveste niveau af elektrificering. De har det mindste batteri og er ikke i stand til at køre på el alene. Batteriet giver motoren et løft og forbedrer den samlede effektivitet.

  En Fuld Hybrid har et større batteri og kan køre korte afstande alene ved brug af el.

  En Plug-in Hybrid har langt det største batteri af de tre. Dette gør det muligt for Kuga PHEV at køre på strøm op til 56 km og op til en hastighed på 133 km/t. 

 • Ikke nødvendigvis. Vi anbefaler at du investerer i en hjemmeladeboks som kan lade batteriet helt på kun 3,5 timer. Du kan dog også nødlade din Kuga PHEV via en husholdningsstikkontakt. Det tager ca. 9 timer at lade batteriet fuldt op. Som indikeret anbefaler vi dog at du kun bruger denne metode til nødladning.

 • Ford tilbyder hjemmeladeboksen 'Elvi' fra EVBox, som giver dig hurtigt opladning hjemme til din Kuga Plug-in Hybrid. Hvis du på et senere tidspunkt opgraderer til en fuldelektrisk bil, vil Elvi-hjemmeladeboksen fra EVBox også være kompatibel med den. Prisen for en Elvi-hjemmeladeboks er 5.870 kr. Vi tilbyder ikke installation. 

  I nærmeste fremtid vil du også kunne købe den Ford-brandede hjemmeladeboks 'Ford Connected Wallbox'. Denne lanceres sammen med den fuldelektriske Mustang Mach-E, men er også kompatibel med vores Plug-in Hybrid-biler. Ford Connected Wallbox tilbyder endnu mere integration med FordPass-appen. Du kan læse mere om vores Ford Connected Wallbox på Ford.dk, når vi kommer lidt tættere på lanceringen.

  Se Fords hjemmeladebokse her.

  Hvis du ikke ønsker at købe din egen hjemmeladeboks, men hellere vil leje den sammen med en abonnementsløsning, har Ford Danmark lokalt et samarbejde med Clever, som tilbyder ladeabonnementsløsninger til både hjemme-opladning og offentlig opladning. Du kan læse mere om Clevers løsninger her (insert link: https://clever.dk/elbiler/ford/ford-kuga-phev/) eller kontakt din Ford-forhandler.        

         

 • Kuga Plug-in Hybrid leveres med et ladekabel til husholdningsstik. Du kan købe et ladekabel til ladning på offentlige ladestationer gennem din Ford-forhandler.  

  Når du køber en Ford Plug-in Hybrid sender vi dig et Ford-ladekort som giver dig adgang til FordPass Charging Network - et ladenetværk med mere end 150.000 ladestationer i hele EuropaTooltip

  Alternativt har Ford Danmark lokalt et samarbejde med Clever om opladning i hjemmet samt i det offentlige rum. Du kan læse mere om Clevers løsninger her eller kontakt din Ford-forhandler.     

 • Ja, nogle supermarkeder og andre butikker har ladestationer til gratis afbenyttelse, mens du handler.

 • Nej, det vil det ikke. Kuga Plug-in Hybrid-batteriet er konstrueret til at forblive holdbart i hele bilens levetid. Fords garanti på batteriet er 8 år eller 160.000 km.

 • Med en kombination af den effektive 2,5-liters Duratec-motor og elmotoren kan Kuga Plug-in Hybrid give en betydelig reduktion i brændstofomkostningerne.

Top