Home > Ejere > Ressourcer og support > Genanvend din Ford
Genanvend din Ford

Genanvend din Ford

Når din Ford er udtjent modtager vi den uden beregning leveret til et af de udvalgte modtagelsessteder i Danmark. Vi samarbejder med Stena Recycling A/S om denne service med reference til retningslinjer fra Miljøstyrelse i Danmark og End-of-Life-Vehicle-Direktivet (EU: 2000/53/EC).

End-of-Life-Vehicle-Direktivet

Introduceret i 2007, pålægger End-of-Life-Vehicle-Direktivet (EU: 2000/53/EC) producenter at påtage sig alle eller en signifikant del af genanvendelses-udgifterne til End-of-Life-Vehicle for deres eget mærke(r) med ingen eller negativ markedsværdi. Producenter og deres partnere skal ligeledes opnå stramme mål for genanvendelse, genindvinding og genbrug – 85% af køretøjets vægt fra og med 2006 og 95% fra 2015.

Stena Recycling A/S

Stena Recycling A/S er samarbejdspartner for Danske Bilimportører i Danmark (DBI) og for Ford Motor Company A/S. Stena Recycling A/S er autoriseret og lever op til dansk og europæisk lovgivning samt Fords kvalitetsstandarder med hensyn til modtagelse, behandling og genanvendelse af Ford-biler.

Ford sørger løbende for at holde Stena Recycling A/S orienteret om, hvordan det anbefales at behandle og genbruge Fords biler. Hvis du ønsker at vide mere om Stena Recycling A/S; herunder modtagelsessteder, så klik her.

 • Hvad er ELV / End of Life Vehicle?

  End of Life Vehicle (ELV) er motorkøretøjer, som er kategoriseret som skrot. Dets komponenter og materialer er ligeledes kategoriseret som skrot. Køretøjet inklusiv komponenter og alle materialer sendes til genbrug eller genanvendelse.

  Al lovgivningsmæssig provision vedrørende ELV gælder for alle private Ford motorkøretøjer med et maksimum af 9 sæder og en vægt op til 3.500 kg.

  Hvad vil det koste for mig?

  Det er gratis, hvis følgende betingelser er opfyldt

  Hvad er betingelserne?

  Stena Recycling vil acceptere at håndtere ELV for Ford biler, hvis køretøjet afleveres hos et af deres adresser for modtagelse, og såfremt:
   

  • Køretøjet er en passagerbil med maksimalt 9 sæder og en maksimal vægt på 3.500 kg.
  • Køretøjet er komplet; dvs. indeholder de væsentligste komponeneter, inklusiv motor, gearkasse, chassis, hjul og partikelfilter (hvor det er monteret)
  • Køretøjet er fri for yderligere skrot (så som have/husholdningsaffald, ekstra dæk osv.)

  Hvilket dokument skal jeg medbringe? Hvilket dokument bliver udfærdiget?

  Du skal medbringe billed-ID og bilens originale registreringsattest, når du leverer bilen til et af Stena Recycling A/S’s faciliteter. Typisk vil du efterfølgende modtage dokumentation (skrotningscertifikat: CoD / Certificate of Destruction) for, at din Ford bil er blevet skrottet. Skrotningscertifikatet (CoD / Certificate of Destruction) dokumenterer og sikrer, at køretøjet er behandlet og skrottet miljømæssigt korrekt.

  Hvad sker der på den autoriserede skrotnings-facilitet?
   

  1. Udvalgte dele som dæk, batterier, glas og væsker vil blive fjernet fra køretøjet
  2. Alle genanvendelige dele eller systemer, som kan repareres og genbruges fjernes.
  3. Ikke-metal-dele fjernes/demonteres og sorteres med henblik på genanvendelse
  4. Karossen bliver knust og komprimeret og en genanvendelse af materialet følger
  5. Slutteligt bliver skrotningscertifikatet (CoD / Certificate of Destruction) udstedt 

  Hvor finder jeg den nærmeste modtagelsesfacilitet for Stena Recycling A/S?

  Du finder den nærmeste adresse for modtagelse hos Stena Recycling hér. Hvis du er i tvivl, så kan du ringe til Stena Recycling A/S’s kundeservice på tlf. 56 67 92 00.

Top