HVAD KAN VI HJÆLPE MED?

Skriv dit spørgsmål…
Home > Ejere > Service og vedligeholdelse > Service og reparationer > Dæksikon
Stay in touch with the road

Ford Dæksikon – Alt om dæk

Velkommen til Ford Dæksikon – her har vi samlet alt, hvad der er at vide om dæk. Der er mange ting, som man skal være opmærksom på, når det gælder dæk. Skal det være sommer-, vinter- eller helårsdæk? Og hvornår skal man egentligt skifte? Nedenfor kan du vælge det afsnit, der passer til den information, du søger eller gå på opdagelse i vores dækunivers.

Ford værkstederne er eksperter i dæk og er klar til at give dig en professionel rådgivning. Finder du ikke det svar, du søger i vores Dæksikon, er du altid velkommen til at kontakte dit lokale Ford værksted.

Dækmønster

Mønstret på dækket bliver hurtigt slidt, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på dækmønstrets dybde. Bliv klogere på bilens minimum dækmønster, samt hvordan du kontrollerer det. Her finder du alt, som er værd at vide om dækmønsteret på dine dæk.

Tyre Safety
Tyre Law

Dæktryk

Har du styr på din bils dæktryk, og hvordan du måler det? Bilens dæktryk er vigtig for bremseevnen og dermed din sikkerhed. Du finder det korrekte dæktryk for netop din model inde i bilen, hvor der i de fleste tilfælde sidder et mærke i enten handskerummet, benzindækslet eller i dørkanten.

Her finder du meget mere om dæktryk og dæktrykstabeller.

Dækregler

Vidste du, at du i følge dansk lovgivning altid skal køre med fire ens dæk og altså ikke må køre med en blanding af vinter-, sommer-, og helårsdæk? Lovkravene kan være en jungle at finde rundt i, men vi har samlet de primære regler, så du nemt kan få overblikket over kravene til dækkene på din bil.

Hvis bilturen går til udlandet, anbefales det at tjekke op på lovgivningen. Der kan eksempelvis være strengere regler i forhold til dybden på dækmønstret. Gældende regler i Danmark er ikke altid sammenlignelige med landene omkring os.

Tyre Safety
Tyre Markings

Vinterdæk

Vinterdæk er ikke et lovkrav i Danmark, men vi anbefaler at køre med vinterdæk i vinterføre. Vinterdæk er blødere end sommerdæk og har derfor et bedre vejgreb i koldt vejr.

Hvis turen går over grænsen kan der forekomme krav om vinterdæk og perioder for pigdæk. Derfor bør man altid tjekke op på lovgivningen i de pågældende lande, inden bilferien påbegyndes.

Bliv klogere på hvorfor og hvornår man bør skifte til vinterdæk her.

Sommerdæk

Hvornår skal jeg skifte dæk og er sommerdæk egentligt nødvendige? Sommerdæk er udviklet til at køre på varme veje, og forkorter din bremselængde i både tørt og vådt føre. Det skyldes gummiblandingen i dækket, som gør det mere hårdt end eksempelvis vinterdæk. Vi har samlet al nødvendig information om sommerdæk her.

Tyre Law
Winter Tyres

Helårsdæk

Med helårsdæk kan du køre med samme dæk hele året. Her har man taget de bedste egenskaber fra et vinterdæk og kombineret dem med de bedste egenskaber fra et sommerdæk. Blandingen giver et dæk, som generelt set fungerer om sommeren. Om vinteren er denne type dæk bedst på veje, som er ryddet for sne og blevet saltet. Bliv klogere på helårsdækket, samt hvilke fordele og ulemper der er forbundet med denne type dæk.

Dækskifte

Ved dækskifte skiftes alle fire dæk samtidig. Det gøres for at sikre, at alle dækkene opnår samme slidtage. Som tommelfingerregel bør man skifte til sommerdæk, når temperaturen ligger stabilt over 7 grader og omvendt til vinterdæk, når temperaturen kommer under 7 grader. Find flere god råd og en guide til at skifte dæk på din bil.

The EU Tyre Label
The EU Tyre Label

EU dækmærkning

I EU er der lavet en dækmarkering, som gælder alle dæk på alt fra personbiler til påhængskøretøjer. Denne fælles dækmærkning har til formål at gøre det nemmere for forbrugerne at sammenligne dæk. Mærkningen består af symboler, hvilket gør den universal uanset sprog. Bliv klogere på EU mærkning af dæk.

Hjuldata

Har du styr på, hvad symboler og markeringer på dine dæk betyder? Ethvert dæk rummer en række information i form af dækkoder, som fortæller noget om dækkets kapacitet. Disse tal er til for at sikre korrekt montering og for at øge din sikkerhed på vejene. Hos Ford har vi samlet al information over de enkelte tal og bogstaver, så du nemt kan danne dig et overblik over de vigtigste hjuldata.

The EU Tyre Label
 

<%-DealerName%>

<% if (CustomerRatingsCombined) { %> <% } %> <% if (serviceList) { %>

<%- serviceList %>

<% } %> <% if (todayClosingTime) { %>

Salgsafdelingen har åbent indtil <%-todayClosingTime%>

<% } %> <% if (todayPartsClosingTime) { %>

Reservedele har åbent indtil <%-todayPartsClosingTime%>

<% } %> <% if (todayServiceClosingTime) { %>

Værkstedet har åbent indtil <%-todayServiceClosingTime%>

<% } %>
<% _.forEach(formattedAddress, function(addressLine) { %>

<%- addressLine %>

<% }); %>
<% if (PrimaryPhone) { %>

<%- PrimaryPhone %>

<% } %>

  RUTEVEJLEDNING

  Forhandler-detaljer

Top