HVAD KAN VI HJÆLPE MED?

Home > Ejere > Service og vedligeholdelse > Service og reparationer > Dæksikon > Dækskifte: guide til at skifte dæk på din bil
Winter Tyres

Dækskifte

Kør sikkert med korrekt monterede dæk på din bil

Det er afgørende for sikkerheden, at dækkene på din bil er monteret korrekt. Det sætter høje krav til kvaliteten, når der skal skiftes til eksempelvis vinter- eller sommerdæk. Læs med her, og få nogle gode råd til, hvordan du skifter dæk på din bil, så du undgår uheld og opnår en optimal køreoplevelse. 

 

Hvorfor skal jeg skifte dæk på min bil? 

Bildæk er et centralt element for sikker kørsel. F.eks. kan slidte dæk medføre, at din bremselængde stiger med op til 70 % på en våd vej. Korrekt monterede dæk, tryk og slid-niveauer sikrer, at dit køretøj fungerer optimalt under alle forhold. Det er ikke kun nødvendigt at skifte dæk på bilen, når de er slidte, men også når sæsonen skifter, og du skal skifte til enten vinter- eller sommerdæk. Der findes ikke lovkrav om brug af vinterdæk, men vi anbefaler klart at skifte til vinterdæk, inden vejene begynder at blive glatte. Det kan have store konsekvenser, hvis ikke dine dæk egner sig til kørsel i vintervejr.

Læs mere om vinterdæk

På sidevæggen af bilens dæk kan du se en række markeringer og symboler, der blandt andet angiver størrelsen af fælgen og dækket samt hvorvidt det er sommer-, helårs- eller vinterdæk.

Læs mere om aflæsning af hjuldata

 

Hvordan skifter man dæk?

Når du skal skifte dæk på din bil, har du typisk to valgmuligheder. Du kan selv gøre det eller besøge et autoriseret Ford værksted og få professionelle til at gøre det for dig. Da en forkert montering af dine hjul og dæk kan have store konsekvenser, anbefaler vi altid at kontakte et autoriseret værksted. Får du foretaget et dækskifte på et autoriseret værksted er du garanteret, at det bliver gjort korrekt. Vælger du selv at skifte hjul på din bil, er det alligevel en god ide at tage kontakt til nogle professionelle, så de kan give dig råd og vejledning.

 

Hvad koster det at få skiftet dæk?

Prisen for at få skiftet dæk på bilen afhænger af flere faktorer. Først og fremmest afhænger det af, hvilken bil du skal købe dæk til. Dernæst, hvilken type dæk, der skal skiftes til. Du skal også tage stilling til, om du skal have skiftet alle bilens fire dæk eller kun to. Det kan du læse mere om i næste afsnit.

Alle disse faktorer gør det svært at fastsætte en eksakt pris for at skifte hjul på bilen, hvorfor vi anbefaler, at du tager kontakt til dit nærmeste autoriserede værksted og får en pris fra dem. På den måde er du garanteret en fair pris, og du er sikker på, at kvaliteten er 100 % i orden

 

Skal de bedste dæk sidde forrest eller bagerst på bilen? 

Det er ikke altid, at samtlige dæk bliver lige slidte og derfor kræver alle fire dæk ikke nødvendigvis udskiftning på samme tid. Som hovedregel vil vi dog anbefale at skifte samtlige dæk på bilen, da du på den måde altid opnår den største sikkerhed og komfort. Vælger du alligevel at nøjes med at udskifte to dæk, opstår der tit et spørgsmål om, hvorvidt de mest slidte dæk skal placeres forrest eller bagerst? Tidligere har man været af den opfattelse, at de bedste dæk skulle placeres forrest på forhjulstrukne biler, da man således opnåede den bedste manøvreringsevne. Det viser sig dog, at man ved at montere de dæk med mest mønster bagerst reducerer risikoen for udskridning mest. Derfor anbefaler vi, at man bør prioritere at udskifte samtlige dæk, men kan dette ikke lade sig gøre, bør man placere de bedste dæk bagerst. Er du tvivl om noget eller har spørgsmål til dækskifte, kan du kontakte et autoriseret Ford værksted.

 

<%-DealerName%>

<% if (CustomerRatingsCombined) { %> <% } %> <% if (serviceList) { %>

<%- serviceList %>

<% } %> <% if (todayClosingTime) { %>

Salgsafdelingen har åbent indtil <%-todayClosingTime%>

<% } %> <% if (todayPartsClosingTime) { %>

Reservedele har åbent indtil <%-todayPartsClosingTime%>

<% } %> <% if (todayServiceClosingTime) { %>

Værkstedet har åbent indtil <%-todayServiceClosingTime%>

<% } %>
<% _.forEach(formattedAddress, function(addressLine) { %>

<%- addressLine %>

<% }); %>
<% if (PrimaryPhone) { %>

<%- PrimaryPhone %>

<% } %>

  RUTEVEJLEDNING

  Forhandler-detaljer

Top