Home > Ejere > Service og vedligeholdelse > Service og reparationer > Dæksikon > Helårsdæk – kør med samme dæk hele året
Winter Tyres

Helårsdæk

Vælger du at køre med helårsdæk betyder det, at du ikke skal tænke på at skifte dæk, når vejret skifter, men kun, når dækkene er blevet slidte. Helårsdæk har dog en anderledes profil og køreegenskaber end henholdsvis vinter- og sommerdæk. Bliv klogere på helårsdæk herunder, og bliv rustet til at vælge netop de dæk, der passer dig og dine behov. 

Hvad er helårsdæk? 

Helårsdæk er, som navnet antyder, dæk, der kan køres med hele året. Modsat en udbredt opfattelse er biler ikke fra fabrikken udstyret med helårsdæk. Helårsdæk er en hybrid mellem sommer- og vinterdæk. Det betyder, at dækket kan bruges både om sommeren og om vinteren. Helårsdækket har en M+S mærkning som du også finder på vinterdæk. Teknisk set er helårsdækket kategoriseret som et vinterdæk, men har egenskaber, der også gør det brugbart om sommeren. Læs mere om forskellen på helårsdæk og vinter- og sommerdæk herunder. 

 

Hvad er forskellen på vinter- og helårsdæk?

På trods af den tekniske betegnelse som et vinterdæk, har et helårsdæk ikke de samme køregenskaber som et vinterdæk. Idet dækket er egnet både til kørsel i sommer- og vinterføre har det ikke samme ydeevne. Det har således typisk en længere bremselængde end vinterdæk, da dækket også skal fungere om sommeren. Det bremser bedre på tør vej end et vinterdæk, men har ikke lige så godt greb i vådt og glat føre. 

 

Hvad er forskellen på sommer- og helårsdæk?

Sommerdæk er karakteriseret ved stærke køreegenskaber på tør vej. Et helårsdæk har ikke de samme egenskaber som et sommerdæk, men er bedre end vinterdækket. På våd vej præsterer et helårsdæk typisk bedre i kraft af dækprofilen, der også gøre det egnet til kørsel i glat føre.

 

Hvorfor skal jeg vælge et helårsdæk? 

Det afhænger af dit kørselsbehov, hvorvidt du skal vælge helårsdæk eller ej. Fordelen ved helårsdæk er, at du ikke behøver at skifte dæk i takt med sæsonen. På den måde kan du spare udgifter på to forskellige slags dæk og medfølgende monteringsomkostninger. Omvendt får du ikke helt de samme egenskaber og dækkene bliver mere slidte. Er du i tvivl om, hvilke dæk, der passer bedst til dine behov, kan du altid tage kontakt til et autoriseret Ford værksted. De kan give dig en professionel rådgivning, så du er sikker på at træffe den rigtige beslutning.

 

<%-DealerName%>

<% if (CustomerRatingsCombined) { %> <% } %> <% if (serviceList) { %>

<%- serviceList %>

<% } %> <% if (todayClosingTime) { %>

Salgsafdelingen har åbent indtil <%-todayClosingTime%>

<% } %> <% if (todayPartsClosingTime) { %>

Reservedele har åbent indtil <%-todayPartsClosingTime%>

<% } %> <% if (todayServiceClosingTime) { %>

Værkstedet har åbent indtil <%-todayServiceClosingTime%>

<% } %>
<% _.forEach(formattedAddress, function(addressLine) { %>

<%- addressLine %>

<% }); %>
<% if (PrimaryPhone) { %>

<%- PrimaryPhone %>

<% } %>

  RUTEVEJLEDNING

  Forhandler-detaljer

Top