SÅDAN ÆNDRER DU DIT DÆKTRYK

Dæktrykket påvirker bilens køreegenskaber og brændstofeffektivitet. Se denne video for at få mere at vide om, hvordan du justerer dit dæktryk til de sikreste niveauer.

How to change your tyre pressure
 • Er du ikke helt sikker på, hvordan du pumper dine dæk op til det korrekte tryk? Se denne korte video, og inden for få minutter ved du, hvordan du gør det på den rigtige måde.   

  Dæktrykket kan påvirke bilens manøvrering og brændstofeffektivitet, så det skal være helt rigtigt. Sådan justerer du dæktrykket korrekt:

  • Først skal du sørge for, at din håndbremse er trukket, og at din tænding er slukket.
  • Inde i dørrammen viser et diagram de korrekte dæktryk: De er markeret i PSI og BAR. 
  • Skru støvhætterne af. Og opbevar dem sikkert!
  • Brug en fodpumpe til at pumpe dine dæk, eller brug en trykluftmaskine på en benzinstation. 
  • GODT TIP: Med nogle maskiner kan du justere trykket. Med andre kan du automatisk lukke luft ud af dine dæk, når du indstiller PSI- eller BAR-tallet.
  • Har du et reservehjul? 
  • Så er det værd at kontrollere det også. 
  • Glem ikke at skrue alle støvhætterne på igen, når du er færdig. 

  Så nemt er det at justere din Fords dæktryk.

  Men hvis der er noget, du ikke er sikker på, kan du altid se i din instruktionsbog eller kontakte din Ford-forhandler. 

  Og hvis du synes, at denne video er brugbar, kan du se flere i serien "Sådan...": Den er udviklet til at hjælpe dig med holde din Ford i topform og få det bedste ud af de mange funktioner.

  VIGTIGT

  Din bil kan være udstyret med et dæktrykovervågningssystem. Men det er ikke en erstatning for manuelt at kontrollere dæktrykket. Du bør regelmæssigt kontrollere dæktrykket ved hjælp af en trykmåler. Manglende korrekt opretholdelse af dæktrykket kan øge risikoen for dækfejl, tab af kontrol, bilulykke og personskade.

RELATEREDE VIDEOER

How to clean alloy wheels

SÅDAN RENGØR DU DINE ALUFÆLGE

For at få Fords alufælge til at se godt ud er alt, hvad du har brug for, de rigtige rengøringsprodukter og lidt knofedt. Se denne video for at få mere at vide om, hvordan du rengør dine alufælge.

How to check your tyre tread

SÅDAN KONTROLLERER DU DÆKMØNSTERET

Dine dæk er den eneste del af bilen, der rører vejen, og det er vigtigt, at de har den rette slidbane. Se denne video for at få mere at vide om, hvordan du kontrollerer dækmønsteret.

How to check your tyre pressure

SÅDAN KONTROLLERER DU DÆKTRYKKET

Dæktrykket påvirker bilens køreegenskaber og brændstofeffektivitet. Det er vigtigt at overvåge det regelmæssigt. Se denne video for at få mere at vide om, hvordan du kontrollerer dæktrykket.