Inside of the red bullet

KRAFTEN BAG
ELEKTRIFICERING

BATTERIER TIL HYBRID- OG ELBILER

BATTERIER TIL HYBRID- OG ELBILER

Vores elbiler og hybridbiler er udstyret med højtydende litium-ion-batteripakker (Li-ion). Med deres høje energitæthed leverer Li-ion-batterier masser af kraft i en lille og let enhed.

Vores elbilbatterier er bygget til at holde, og derudover udvikler vi måder til at genbruge næsten alle de elementer, der bruges produktionen af dem. Find ud af, hvordan hybrid- og elbilbatterier fungerer, hvor længe de holder, pleje og genbrug af dem nedenfor.

Blue lit up insides

8 ÅRS GARANTI

Vores hybrid- og elbilbatterier leveres med en betryggende 8 års/160.000 kilometers garanti. Vi er stolte af vores batteriers styrke og holdbarhed, og vi garanterer, at din elbils batteri vil bevare mindst 80 % (og sandsynligvis meget mere) af sin oprindelige kraft og rækkevidde, mens det stadig er dækket af garantien.

HVORDAN FUNGERER ELBILBATTERIER?

Vores hybrid- og elbilbatterier ligner batteriet i din smartphone. Men i stedet for en enkelt enhed bruger elbiler en pakke, hvor tusindvis af Li-ion-celler arbejder sammen.

Så hvordan fungerer elbilbatterier? En opladning giver batterierne kemisk energi, som de derefter kan "aflade" i den tilsluttede motor. Det er det, der driver bilen og giver din Ford EV sådan jævn kørsel.

Inside car structure
Red Mustang driving in the mountains

VORES BATTERIER

Litium-ion-batterier er langt den bedste løsning til elbiler, der findes i dag, og vi bruger dem i alle vores hybrid- og elbiler. Der er forskelle i størrelse, kraft og kemi, afhængigt af køretøjets krav.

HVOR LÆNGE HOLDER ET ELEKTRISK BILBATTERI?

Elektriske bilbatterier er bygget til at holde hele bilens levetid. De mister lidt styrke over tid, måske 1-2 % om året, hvilket kun registreres, hvis du kører bilens maksimale rækkevidde regelmæssigt. 

Den bedste måde at optimere batteriets levetid på er at køre jævnt og undgå ekstreme temperaturer, når det er muligt.

The inside battery
Recycling battery factory

GENBRUG AF ELBILBATTERIER

Ved slutningen af et batteris levetid kan op til 95 % af de elementer, der anvendes i fremstillingen, genbruges og bruges til at fremstille nye EV-batterier.

Vi samarbejder med partnere om at udvikle genbrug af EV-batterier i lukkede kredsløb — målrettet mod affaldsfri produktion og at gøre elbiler billigere.

 

Udforsk Bæredygtighed

PLEJE AF DIT EV-BATTERI

Sørg altid for at følge opladningsvejledningen for netop din bils batteri. Se, hvordan du plejer batteriet i din Ford el- eller plug-in hybridbil.