Mustard Mustang driving in the city

RÆKKEVIDDE FOR HYBRIDBILER OG ELBILER

FARVEL TIL BEKYMRING OM RÆKKEVIDDE

HVOR LANGT KAN EN ELBIL KØRE?

Hvor langt du kan køre med elektrisk strøm afhænger af biltypen. Plug-in hybridbiler har en rækkevidde med kørsel med el på ca. 65 kmPHEV ST-Line Edition. Mens en 100 % elbils rækkevidde  er meget længere takket være det større batteri. Nyere modeller såsom  Mustang Mach-E kan køre op til 600 kmopladning af en Mustang Mach-E Premium RWD på en enkelt opladning.

Det handler ikke kun om batterikapacitet. Offentlige ladestationer kommer flere og flere steder, hvilket gør det endnu nemmere at fylde op, når du er på farten. BlueOvalTM Charge Network giver Ford-ejere adgang til over 600.000 ladepunkter i hele Europa. 

SAMMENLIGNING AF ELBILERS RÆKKEVIDDE

Sammenlign de elektriske køreegenskaber for Fords hybridbiler og elbiler for at se, hvilken der passer til dig.

Model

Transmissionssystem Rækkevidde for 100 % elektriske biler

Mustang Mach-E

100 % elektrisk Op til 600 km

KUGA

Plug-in elektrisk Op til 65 km
next
prev

Model

Transmissionssystem
Rækkevidde for 100 % elektriske biler

E-Transit

100 % elektrisk Op til 315 km
next
prev

MAKSIMER DIN ELEKTRISKE RÆKKEVIDDE

Med Ford elbiler og plug-in hybridbiler får du mere kontrol over din elektriske rækkevidde end nogensinde før.

Display ON

OPTIMERING AF DIN ELBILS RÆKKEVIDDE

Som med en konventionel motor har kørestil en indvirkning på en elbils rækkevidde. Høj hastighed og pludselig acceleration bruger mere strøm og reducerer rækkevidden. Så for at få mest muligt ud af din elbil skal du køre jævnt med en regelmæssig hastighed.

Et andet tip er at bruge FordPass-appen til at forvarme eller afkøle kabinen, mens bilen er under opladning. Den strøm, der spares på airconditionanlægget, betyder ekstra rækkevidde på vejen. 

Lad til sidst regenerativ bremsning gøre, hvad den skal. Når det er muligt, skal du i stedet for at træde på bremserne lade bilen decelerere i egen inerti for at sende strøm tilbage til batteriet.

REGENERATIV BREMSNING

Alle Ford el- og hybridbiler anvender teknologien regenerativ bremsning. Systemet opfanger energi, der normalt går tabt under bremsning, og sender den tilbage til batteriet, hvilket er med til at maksimere rækkevidden.

Ved milde og komplette hybrider er regenerativ bremsning den eneste måde, batteriet oplades på. For plug-in hybridbiler og elbiler er systemet supplerende og hjælper med at opretholde opladning og forbedre rækkevidden.

På plug-in-hybridbiler viser det digitale instrumentbræt regenerativ opladning, når det sker, så du kan se, at din elbils rækkevidde øges i realtid.

Regenerative Braking
Screen showing range

OVERVÅGNING AF RÆKKEVIDDE

Din elbils digitale instrumentbræt overvåger, hvor meget elektrisk rækkevidde din bil har tilbage, plus den resterende opladning på batteriet, så du ved præcis, hvornår og hvor du skal oplade. 

Du kan også holde øje med din elbils resterende rækkevidde og batteri ved hjælp af FordPass-appen, så du har alle de oplysninger, du har brug for – uanset hvor du er. 

TIPS TIL VINTERKØRSEL

Temperaturer under 4 °C reducerer EV-batteriets ydeevne. Men der er ting, du kan gøre for at maksimere din elbils rækkevidde i koldt vejr:

1. Parker under tag for at reducere eksponeringen for lave temperaturer.

2. Sæt stikket i, når du parkerer, og lad bilen være slukket under opladning.

3. Indstil klargøring for at opvarme batteriet og kabinen under opladning.

4. Varm op med opvarmede sæder og rat i stedet for klimastyring.

5. Fjern sne fra bilen for at reducere vægten og træk.

6. Kør jævnt og ved moderate hastigheder for at spare på batteriet.

7. Kontrollér, at dæktrykket er korrekt med hensyn til sikkerhed og effektivitet. 

Mustang Mach-E driving in the winter

KØRETILSTANDE

Skræddersy din bils køreindstillinger for at maksimere din hybridbils eller elbils rækkevidde.

Mach-E on charge

100 % ELEKTRISK

En elbils rækkevidde optimeres af intelligente teknologier. Som f.eks. Mustang Mach-E's intuitive One Pedal Drive-system for jævn og ubesværet kørsel. Og tre valgbare køretilstande, som finjusterer bilens ydelsesindstillinger, så du kan prioritere mellem kraftfuld ydeevne og optimal kørerækkevidde.

PLUG-IN HYBRID

Valgbare elbilstilstande (EV) optimerer din plug-in hybridbils rækkevidde og batterilevetid ved at lade dig bestemme. Vælg EV Auto-tilstand, og den skifter gnidningsløst mellem elektrisk og benzin afhængigt af kørselsforholdene. Eller skift manuelt mellem kørsel med el- og benzinmotor for at maksimere effektiviteten og udnytte lavudledningszoner. 

Kuga charging