FORDS ARV: HISTORIEN OM FORD MOTOR COMPANY

Den første Ford-forbrændingsmotor kom til på Henry Fords køkkenbord i 1888. Han grundlagde Ford Motor Company et par år senere. Og vi har været nyskabende lige siden.

early ford vehicle side view in black

Da den første T-model rullede ud af en Ford-fabrik i Michigan i 1908, var det en revolution. En bil, der var af høj kvalitet, nem at køre og økonomisk overkommelig (T-modellen kostede til sidst kun 260 dollars, en meget rimelig pris på den tid). Biler var ikke længere en fornøjelse kun for de rige. I stedet blev de en del af det almindelige liv og gav almindelige mennesker adgang til en ny frihed.

Innovationerne var ikke alene Henrys. Arbejdere og ledere på Ford-fabrikker bidrog til ideen om kørende samlebånd. Indtil da var chassiset stationært, og arbejderne bevægede sig rundt om det og byggede langsomt bilen op, til den var færdig. Samlebåndet vendte dette på hovedet, så arbejdet kunne føres til arbejderne. Det tog 12 timer at bygge en T-model, og samlebåndet reducerede det til halvanden time.

ford factory with merry christmas sign on the front

En anden nyskabelse, der startede på Ford-fabrikker og spredte sig over hele verden, er den 5-dages, 40-timers arbejdsuge. Det blev introduceret i 1926 og gav samtidig arbejderne deres tid tilbage med forbedret produktivitet. 

Lysten til nyskabelse det betyder noget for Ford. Vi ser stadig ind i fremtiden og finder bedre måder at gøre tingene på. Det er dem, vi er. 

I 1960'erne blev Ford Europa skabt ved fusionen mellem Ford i Storbritannien, Ford i Tyskland og den irske Henry Ford & Son Ltd.

close up of ford mustang logo on red ford

Den første bil var Ford Transit van med motoren foran. Transitten blev introduceret i 1965 og blev øjeblikkeligt den foretrukne varevogn for professionelle. Og det har været den bedst sælgende erhvervsbil i de fleste europæiske lande, lige siden det blev lanceret første gang. 

Vi fortsatte med at være nyskabende. I 1993 lancerede vi den banebrydende Ford Mondeo, som hurtigt vandt flere priser. Senere revolutionerede vi bildesignet med vores Kinetic Design-vision. 

Vi laver ikke kun biler. Vi laver mobilitetsløsninger til den verden, vi lever i. Og efterhånden som verden ændrer sig, gør vi det også. 

Tilbage i de tidlige år i årtusindskiftet begyndte vi at arbejde på EcoBoost-motoren. Målet var at skabe den mest effektive interne forbrændingsmotor. Det lykkedes. Denne opfindsomme og bemærkelsesværdigt motor med lav udledning blev lanceret i 2012 og er blevet uovertruffen i sin lanceringskategori lige siden. 

I mellemtiden har vi sat fokus på det næste industrielle skift. Vi hjælper med at elektrificere verden

Det første skridt var at skabe en af verdens bedste elbiler, Mustang Mach-E. Snart vil alle vores ikoniske navneplader være elektriske. 

I 2021 annoncerede vi en investering i elektrificering på 30 milliarder dollars. På denne rejse vil vi gå så langt som muligt, så hurtigt som muligt. Læs mere om vores vision for fremtiden

blue ford vehicle driving along road, rear view

RELATEREDE ARTIKLER