Home > Personbiler > EDGE > Udstyr > Førerassistance

Førerassistance

Ford Edge er udstyret med mange innovative teknologier. Du vil spørge dig selv, hvordan du har kunnet leve uden enkelte af dem. De sørger alle for, at du kan koncentrere dig om at køre og nyde den vidtrækkende udsigt over vejen foran dig.

Mere sjov. Mindre styring.

Adaptive Steering muliggør problemfri kørsel til enhver tid og under alle forhold – selv ved parkering.

Ved lavere hastigheder, f.eks. ved manøvrering på en parkeringsplads, kræves der færre ratomdrejninger. Ved højere hastigheder slår den automatisk over til et mere konventionel styringsforhold, som sørger for bekvem, beroligende feedback.

Der er også en sportstilstand. Når den er aktiveret, gør den kørsel på snoede veje mere berigende ved at kræve færre indgreb fra føreren for at klare kurverne.

 

FORD SYNC 3. Avanceret håndfri teknologi

Med Ford SYNC 3 kan du betjene alt lige fra musik til navigation og telefonopkald. Enten via den store 8” touchscreen eller via stemmestyring – systemet forstår og taler dansk.

Ford Edge centre display detail

Fartpiloten, der automatisk kan tilpasse sig

Med teknologien aktiv fartpilot vælger du den ønskede hastighed, og systemet overholder den. Hvis den indbyggede RADAR-sensor registrerer et køretøj forude, mindsker den dit køretøjs fart for at bibeholde en forudindstillet afstand. I det øjeblik der ikke er noget køretøj foran, accelererer bilen igen til den valgte hastighed.

Spejle, der ser, hvad du ikke kan se

Med Blind Spot Information System (BLIS) kan du skifte kørebane mere sikkert, takket være RADAR-sensorer, som scanner de blinde vinkler på begge sider af bilen. Opdager de et køretøj, du ikke kan se, lyser en orange advarselslampe, som ses tydeligt i spejlet ved den tilsvarende sidedør.

Træthedsregistrering advarer dig, når du er ved at være træt

Træthedsregistrering overvåger konstant din kørsel og registrerer afvigelser, der kan skyldes træthed. Hvis systemet registrerer, at du bliver mindre årvågen, lyser en lampe i displayet og foreslår en pause. Bliver opmærksomheden på din kørsel mindre og mindre, gentages meddelelsen og kombineres nu med et lydsignal.

Edge alarm system
Sync Logo

FORD SYNC 3 automatisk nødopkald

En vigtig del af Ford SYNC 3, som potentielt kan redde liv, er automatisk nødopkald*. Skulle du komme ud for en ulykke, hvor airbaggen udløses, eller hvor brændstofpumpen deaktiveres, kan teknologien automatisk ringe via en Bluetooth®-mobiltelefon direkte til alarmcentralen. Du kan vælge at stoppe opkaldet eller at tale med alarmcentralen, hvis du har brug for det. Systemet giver afgørende oplysninger, såsom dine GPS-koordinater, selv hvis du er bevidstløs.

 *Ford Automatisk Nødopkald fungerer i over 40 europæiske lande. Denne funktion fungerer, når den er parret med en kompatibel tilsluttet mobiltelefon, som du har med dig, når en airbag udløses (undtagen knæ-airbags), eller hvis en sensor, som registrerer et sammenstød, deaktiverer brændstofpumpen. Nødopkaldsfunktionen understøttes ikke af alle europæiske sprog. Se dit lokale Ford-websted for de seneste oplysninger.

Top