Home > Personbiler > EDGE > Udstyr > Motorer og motorkraft

Motorer og motorkraft

Ved at kombinere smart design med intelligent teknologi og avanceret aerodynamik sørger Ford Edge for en perfekt balance mellem ydeevne, brændstoføkonomi og præcis manøvrering.

Avanceret dieseleffekt

En avanceret 2.0 TDCi-motor giver dig to effektmuligheder: 180 HK og 210 HK Bi-Turbo. Begge versioner indarbejder den nyeste teknologi med henblik på at maksimere ydeevne, drejningsmoment og økonomi, mens de nedbringer udledningerne. 

Bi-Turbo-motoren omfatter to turboladere og sikrer forbedret ydeevne og effektivitet. 

Den primære turbo arbejder ved lavere hastigheder og giver dig ekstra styrke, når du har brug for det – fx når du drejer fra et kryds og ind i kørende trafik. I mellemtiden arbejder den sekundære turbo ved højere hastigheder, som når du har behov for at overhale en bil, der kører langsommere end dig. 

Udover dette opvarmer Bi-Turbo-motoren også din kabine hurtigere end en konventionel motor. Dette reducerer slitage på delene, forbedrer brændstoføkonomien og hjælper dig med at komme hurtigere afsted på kolde morgener.

Avanceret ophæng til uovertruffen kørsel og præcis manøvrering

Et helt nyt og avanceret multilink baghjulsophæng i kombination med et forbedret 'McPherson strut'-forhjulsophæng sørger for fortrinlig hjulkontrol og raffineret kørekvalitet. 

Det er blevet tilpasset specifikt til Edge-modellens generøse højde og bredde tillige med dens specifikke ydeevne og bidrager til bilens yderst reaktionsdygtige manøvrering.

Ford suspension
Ford Paddle shift buttons

Gearskift ved rattet: Nyd hurtige gearskift med automatgear

Automatisk gearskift ved rattet, der som regel kun findes i eksklusive sportsvogne, fås både med 6-trins automatiske og PowerShift-gearkasser. Denne teknologi, som er inspireret af racerbilerne, giver hurtige, problemfrie gearskift ved fingerspidserne. Og da betjeningselementerne er monteret på rattet, kan der skiftes gear mere effektivt, mens der drejes.

Brug mindre brændstof med Auto Start-Stop

Når du standser ved trafiklys eller holder i kø, kan denne teknologi automatisk standse motoren (mens de vigtigste funktioner som lys, ventilation, radio og Ford SYNC 3 stadig er aktive). Når du er køreklar, skal du blot træde koblingen ned og sætte bilen i 1. gear som du plejer, så starter motoren i løbet af et splitsekund. 

Edge parked on the street
Top