Home > Personbiler > NYE EDGE > Udstyr > Sikkerhed

Avancerede sikkerhedssystemer

Den nye Edge anvender en række smarte sikkerhedssystemer, der går sammen om at hjælpe dig, din familie og andre trafikanter med at befinde sig så sikkert som muligt. Nogle teknologier, herunder oppustelige sikkerhedsseler, hjælper med at beskytte din familie, hvis der skulle ske en ulykke. Andre, som f.eks. Pre-Collision Assist, er der for at forebygge ulykker i det hele taget.

Ford Edge animation of an Edge car detecting another vehicle

Et system, der kan beskytte fodgængere

Pre-Collision Assist med registrering af fodgængere bruger RADAR og kamera til at registrere biler og mennesker foran på vejen. Hvis der opdages en kollisionsrisiko med en bil, en fodgænger eller en cyklist, giver den dig en advarsel. Hvis du ikke reagerer i tide, kan systemet automatisk bremse med op til fuld bremsekraft for at reducere alvorligheden af eller endda eliminere nogle frontale kollisioner.

Styr på anhængeren bag bilen

Trailer Sway Control registrerer, hvis en anhænger svinger ud, og nedsætter vognens hastighed, hvilket giver dig større kontrol, når du trækker en anhænger. Systemet sænker bilens fart ved at reducere motorens moment og gradvist øge bremsetrykket på alle hjul.

Ford Edge driving next to the lake with a big city at the background
Ford Edge with electronic stability control badge

Bevar kontrollen under alle vejforhold

Elektronisk stabilitetsstyring overvåger konstant køreforholdene for dit køretøj. Den registrerer, når et køretøj mister vejgreb, og hvert hjul bremser øjeblikkeligt i stød, så bilen stabiliseres. 

Maksimalt vejgreb med minimal energi

Et avanceret antispinsystem (Traction Control System – TCS) forhindrer hjulspin og giver det bedst mulige vejgreb, præstation og stabilitet, når du har allermest brug for det. Systemet overvåger konstant kraften på hjulene enkeltvis og justerer den for at sikre bilen maksimal kontakt med underlaget og vejgreb ved acceleration.

Ford Edge driving on the road above fields
Ford Edge driving on the road viewed from above

Kontinuerlig beskyttelse mod at vælte

Fords unikke elektroniske stabilitetsstyring hjælper Roll Stability Control-systemet med at holde dækkene på jorden, specielt under forhold med højt tyngdepunkt, og når man kører i et off-camber-sving.

Hjælp til at bremse ved høje hastigheder

Det aktive bremsesystem er en innovativ, ny sikkerhedsfunktion, der virker ved kørsel over 50 km i timen. Teknologien scanner vejbanen foran, og opdager den noget, som gør et sammenstød sandsynligt, bliver du advaret. Reagerer du ikke, aktiverer systemet bremsen, som så påbegynder opbremsningen, så du nemmere kan sænke farten. 

Ford Edge detail of an alloy wheel
Top