Ford Explorer set fra siden under opladning

MOTORER

Ford Explorer er en stilren sammensætning af råstyrke og hybridteknologi. Bilens skræddersyede plug-in-hybridsystem har en 3,0-liters V6 EcoBoost-benzinmotor, der lader dig indtage verden som aldrig før. Dertil kommer et 10-trins automatgear, der er udformet som en letbetjenelig drejeknap. Det her er en SUV, der har enestående køredynamik og en markant tilstedeværelse i trafikken.

GRØN. STØJSVAG. PRAKTISK.

Velegnet til både travle gader og krævende terræn: Ford Explorers avancerede plug-in-hybridteknologi (PHEV) kombinerer en batteridrevet elmotor med en imponerende, turboladet 3,0-liters EcoBoost-benzinmotor. Tilsammen løber de op i 450 HK, der tilmed har fremragende brændstoføkonomi og en CO2-udledning på bare 71 g/km. Du kan vælge mellem fire elektriske køreprogrammer (EV Modes), der lader dig køre på ren strøm, benzin eller en kombination af begge. Og så kan du genoplade elmotorens batteri via benzinmotoren. Indtag ethvert terræn med god samvittighed.

ELEKTRISK EFFEKTIVITET

Fuldt opladet kan Ford Explorer køre op til 40 km alene på el. Det betyder, at dine ture til butikkerne, skolen, golfbanen eller enhver anden kort tur kan gennemføres uden emissioner. For at maksimere effektiviteten kan systemet også bruge en kombination af regenerativ bremsning og kraft hentet fra benzin-motoren for at hjælpe med at udvide batteriets rækkevidde, mens du kører, og du kan til enhver tid kontrollere din reseterende strøm gennem FordPass-appen.

Ford Explorer nærdbillede af instrumentbrættet som viser elektrisk rækkevidde
Ford Explorer roterende gearskive

FLYDENDE GEARSKIFT

Ford Explorers gearkasse kommer i form af en letbetjenelig drejeknap i modeller med automatgear. Drejeknappen giver dig flydende gearskift og frigør en masse plads i kabinen.

Ford Explorer indvendig med rat og paddle shit

LYNHURTIGE GEARSKIFT – MED FINGERSPIDSERNE

Denne racinginspirerede teknologi giver hurtige og nemme gearskift. Og fordi paddle-skifterne er monteret på rattet, kan du skifte gear mere effektivt, når du drejer.

Ford Explorer kører i et solbeskinnet land

BEDRE AERODYNAMIK GIVER BEDRE ØKONOMI

Når du kører langsomt, holder Active Grille Shutter-systemet kølergitterets luftindtag åbent for at køle motoren. Når du øger hastigheden, kan det lukke automatisk, hvilket forbedrer aerodynamikken og hjælper med at spare brændstof. Over tiden kan denne teknologi gøre en stor forskel for brændstofeffektiviteten.

Blå boble lave emissioner

NEDSAT CO2-UDLEDNING

Med et imponerende CO2-udledningstal på kun 71 g/km (WLTP)/66 g/km (NEDC)  opfylder Ford Explorer plug-in hybrid-motoren de strenge Euro 6.2-udledningsstandarder. Disse standarder har til formål at forbedre luftkvaliteten og reducere udstødningsemissionerne.

Ford Explorer front three quarter view while charging

OPLADNING

Med en række forskellige muligheder for opladning både hjemme og på farten er det nemt at holde din Explorer PHEV fuldt opladet.

FORD EXPLORER PLUG-IN HYBRID GUIDE TIL OPLADNING

Der er tre måder at oplade din Explorer PHEV på. Ladetiden varierer afhængigt af, hvilken metode du bruger.

Et hjemmeladekabel leveres som standard. I nødstilfælde kan du tilslutte dette en almindelig stikkontakt. Vi anbefaler hurtigere opladning i hjemmet via en hjemmeladeboks, der leverer mere strøm end en standard stikkontakt.

Tabellen herunder viser dig, hvor lang tid det tager at oplade plug-in hybridbatteriet ved hjælp af et hjemmeladekabel, en ladeboks og på en offentlig ladestation.

Uanset hvilken måde du oplader på, kan du styre og overvåge opladning via bilens SYNC-skærm eller ved hjælp af FordPass-appen.

  Opladningstid
Opladning via et almindelig 230V stik ca. 6 timerExplorer Fast Charge Claim
Opladning via hjemmeladeboks 3-3½ timeExplorer Fast Charge Claim
Opladning via offentlig ladestation  3-3½ timeExplorer Fast Charge Claim
next
prev
Ford Kuga PHEV home charging cable

OPLADNING DERHJEMME

Explorer PHEV leveres med et hjemmeladekabel, der kan sættes i en normal stikkontakt. Det anbefales kun ved nødstilfælde. Ved hjælp af denne metode tager en fuld opladning ca. 6 timerExplorer Fast Charge Claim. Du kan administrere og overvåge opladning fra din smartphone ved hjælp af FordPass-appen.

Se video

Wallbox charging station close up

LADEBOKS

For hurtigere opladning i hjemmet kan du installere en ladeboks, der kan levere 0–100% på ca. 3-3½ timeExplorer Fast Charge Claim. Tal med din Ford-forhandler om installationen, som vil anbefale en lokal specialist.

Se video

Ford Explorer set forfra med tre kvart visning

KØREOPLEVELSEN

Sæt dig til rette i Ford Explorer og omgiv dig selv med moderne teknologier. Skræddersy din kørsel i både storbyen, på bjergveje og alt derimellem med avanceret terrænteknologi. Og slap af på de længere ture med aktiv fartpilot. Du kan også vælge, om du foretrækker at køre på el, benzin eller en kombination af begge. Alle bilens teknologier arbejder tæt sammen for at give dig den nemmest mulige køretur, hver gang du er bag rattet. Dét er køreglæde.

INDTAG ETHVERT TERRÆN

Jævne byområder eller barsk offroad: Uanset hvad køreforholdene byder på, giver Ford Explorer dig fuld kontrol med unik terrænteknologi. Du kan vælge mellem syv køreprogrammer, der finjusterer bilens ydeevne specifikt til alle slags køreforhold. Systemet tilpasser både acceleration, styretøj og affjedring i henhold til trækkraft, stabilitet og bakkeassistance for at give optimal kontrol. Køreprogrammerne omfatter Normal, Trail, Deep Snow/Sand, Slippery, Sport, Tow/Haul og den brændstoføkonomiske Eco. De vigtigste informationer vises i bilens digitale instrumentering på 12,3”, der ændrer farve alt afhængigt af køreprogrammet.

KØR TRYGT I ALLE SLAGS KØREFORHOLD

Explorers intelligente firehjulstræk (AWD) afgør selv, hvor meget vejgreb, kurvebalance og styringsrespons, der skal til på våde, tørre og isglatte veje og i alle slags terræn. Teknologien driver træk til forhjulene for at optimere effektiviteten, hvis firhjulstræk ikke er nødvendigt. Omvendt kan systemet også give træk til baghjulene, hvis køreforholdene kræver det. Tilsammen giver det enestående styring og væsentligt forbedret brændstoføkonomi.

Ford Explorer PHEV nærbillede af logo
Ford Explorer kører bag en anden bil med Adaptive Cruise aktiveret

GØR EN SMAL SAG UD AF TÆT TRAFIK

Aktiv fartpilot med Stop & Go-funktion lader dig indstille både din foretrukne fart og afstand til forankørende. Hvis trafikken bliver langsommere, træder teknologiens sensorer ind og fastholder den indstillede afstand til forankørende. Den kan også bremse bilen helt ned i tæt trafik. Når der er fri bane igen, accelererer bilen automatisk op til din foretrukne fart. Så er du fri for at udføre manuel start-stop-kørsel i køer og travle byområder.

Ford Explorer kører på en bjergvej set fra fugleperspekstiv

HOLDER DIG INDEN FOR FARTGRÆNSEN

Trafikskiltegenkendelse aflæser vejskilte, selv hvis de blot er midlertidige. Gældende fartgrænser og overhaling forbudt-skilte vises løbende i instrumenteringen, så du kan fokusere på vejen forude. Teknologien samarbejder derudover med aktiv fartpilot, der ud fra trafikskilteaflæsningen automatisk kan holde dig inden for fartgrænsen.

Ford Explorer bakkamera tæt beskæret

360 GRADERS OVERBLIK

Ford Explorer har et 360 graders kamera med opdelt skærm, der giver dig fuldt overblik over alle dine omgivelser via fire separate kameraer – et i frontgrillen, et i bagklappen og et i hvert sidespejl. De fire billeder sættes sammen og vises i SYNC 3-skærmen. Og når du bakker, aktiveres bakkameraet i midterkonsollen. Systemet kan også give dig virtuelle retningslinjer under parkering, så du ikke skal bøvle med det.

Ford Explorer parkeret tæt på en anden bil

LAD EXPLORER KLARE PARKERINGEN

Parkering i travle gader eller trange pladser kan være vanskeligt. Den nyeste generation af Full Active Park Assist hjælper dig ikke kun sikkert ind i parkeringsbåsen, men styrer også acceleration, gearskift og bremsning. Denne smarte teknologi gør parkering nemt. Efter aktivering skal du blot vælge en side af vejen, og om du vil foretage en paralel eller vinkelret parkering. Derefter skal du trykke på knappen og holde den nede og lade Explorer klare resten.

BAKKESTARTSHJÆLP

Bakkestartsassistance er en teknologi, der forhindrer bilen i at trille bag- eller forlæns, når du starter på en bakke. Systemet fastholder selv bremsetrykket i 2-3 sekunder, når du flytter foden fra bremse til speeder, så du kommer sikkert og roligt igang. Det er også nyttigt ved stop og start i glat føre.

Ford Explorer kører på en bjergvej set fra fugleperspekstiv
Ford Explorer i bevægelse, kører gennem en skov

EKSTRA KONTROL, NÅR DET GÅR NEDAD

Hill Descent Control er en teknologi, der gør det nemmere at navigere ned ad stejle og ujævne bakker. Systemet regulerer selv bilens fart, når det går ned ad bakke (også i bakgear), så du ikke behøver betjene bremse- og gaspedalerne imens. Så kan du bedre koncentrere dig om at navigere i det vanskelige terræn uden fare for at accelerere for hurtigt.

Ford Explorer kører på landet som er solbeskinnet

HOLD KURSEN

Explorer har elektronisk stabilitetsstyring med sidevindsstabilisering. Det betyder, at du selv under stærke vindstød kan holde kursen i din vejbane. Systemet fungerer ved at justere styringen, når der registreres sidevind.

Ford Explorer nærbillede af forlygter

HJÆLPER DIG MED AT SE UDEN AT BLINDE ANDRE

En nyttig hjælp til kørsel i mørket, automatisk fjernlys slukker midlertidigt, når den registrerer modkørende trafik eller et køretøj foran dig, så du ikke blænder andre bilister. Det vender tæner automatisk igen når der er mulighed for det.

Ford Explorer cockpit

KOMFORT

Hver linje på instrumentbrættet. Hver syning i de overdådige lædersæder. Alt materiale, der bruges i hele kabinen. Ingen detaljer var for små i Ford Explorer. Med et skræddersyet B&O-premium audiosystem og en 12,3 ”digital display plus sofistikeret konnektivitet på farten med FordPass-appen. Du kan altid finde på en undskyldning for at tage en tur.

ÅBN OP FOR EN VERDEN AF TILSLUTNING

FordPass appen forbindes problemfrit med FordPass Connect i din Explorer og åbner op for et væld af forbindelsesfunktioner. Få fjernadgang til din Ford, uanset hvor du befinder dig, så du kan spore din bils seneste placering og endda låse den for at få ekstra ro i sindet. Trafikopdateringer i realtid direkte til din bils navigationssystem hjælper dig med at undgå forsinkelser, og med meddelelser om bilens tilstand sendt direkte til din telefon kan du være på forkant med vedligeholdelse af bilen.

Hvis du ejer en Explorer Plug-in Hybrid, kan du bruge din telefon til at se dit aktuelle batteriniveau, finde offentlige ladestationer og indstille foretrukne opladningstider i hjemmet. Du kan endda forudindstille din kabinetemperatur, så den er klar ved afgang.

Læs mere om FordPass

Man holding mobile using FordPass App
Ford Explorer indvendig med rat og SYNC skærm

HÅNDFRI KONTROL MED SYNC 3

SYNC 3 er avanceret teknologi. Det er hurtigere og nemmere at bruge med avanceret stemmekontrol og mange funktioner. Det nye display har store taster, som forbedrer brugervenligheden, og touchskærmen i farver har samme knibe og stryge-funktioner som på smartphones og tablets for endnu mere intuitiv navigation. SYNC 3 har også AppLink, Apple CarPlay og Android Auto, som kan vise oplysningerne fra din smartphone på touchskærmen.

MUSIK SOM DEN BØR LYDE

Uanset din musiksmag fortjener den at lyde som tiltænkt af kunstneren. Et skræddersyet lydsystem fra B&O betyder, at det er præcis, hvad du kan forvente i Ford Explorer. B&O's lydteknikere har udviklet og finjusteret den avancerede opsætning på 980 watt med 14 højttalere til Explorer. Så skru op for lyden, og nyd dine yndlingsbands og -sange i din personlige koncertsal.

Ford Explorer nærbillede af B&O  lydsystem
Ford Explorer beskæret nærbillede af trådløs opladning

ALT ER TAGET I BETRAGTNING

Sørg for, at alle dine enhederTooltip er opladede og klar til brug med Ford Explorers midterkonsol til trådløs opladning og store mediepanel: et perfekt eksempel på, hvordan det ryddelige interiør er bygget til at maksimere plads, bekvemmelighed og komfort.

Ford Explorer beskæret nærbillede af bilen bagfra og benåbning håndfri

HÅNDFRI BAGKLAP

Dette smarte system hjælper med at gøre lastning og losning så ubesværet som muligt. Når Explorer registrerer, at din fjernbetjeningsnøgle er i nærheden, behøver du bare at vifte din fod under kofangeren, så åbner eller lukker bagklappen automatisk. Det er ideelt til, når du har dine hænder fulde og ikke kan nå håndtaget.

Ford Explorer nærbillede af åbent soltag

DIN VERDEN ÅBNER SIG

Nyd mere af den fantastiske natur i Ford Explorer. Et eldrevet panoramatag med to paneler giver dig virkelig mulighed for at føle dig nedsænket i omgivelserne. Taget sidder over første og anden sæderække og fylder interiøret med naturligt lys og skaber en overflod af frisk luft, når det åbnes. Det bevægelige glas har også en solreflekterende belægning, der hjælper med at holde det indre køligt, når det er lukket, mens en indvendig persienne giver ekstra skygge, når du har brug for det.

Ford Explorer nærbillede af åbent soltag

SMART, PRAKTISK OG PLADSBESPARENDE

Den elektriske parkeringsbremse er en simpel funktion, der har nogle overraskende fordele. For eksempel giver den dig mere plads i kabinen, den er lettere at anvende, og du behøver ikke at få bremserne serviceret regelmæssigt. Og for at anvende bremsen skal du blot trykke på en knap i midterkonsollen.

SMARTPHONE-ADGANG TIL OPLADNING

Vi har gjort det så nemt som muligt at oplade Ford Explorer plug-in hybrid. Ford samarbejder med Shell Recharge, som er Europas største offentlige opladningsnetværk. Dette partnerskab giver dig adgang til en lang række ekstra opladningsløsninger via din smartphone. Du kan finde og navigere til dine nærmeste offentlige opladningssteder og endda betale for det på appen.

Mand nærmer sig Ford Explorer bliver sigtet
Ford Explorer indvendig SYNC4A skærm

SIKKERHED

Ford Explorer har en lang række avancerede teknologier, som er designet til at hjælpe med at holde dig, din familie og andre trafikanter så sikre som muligt. Nogle systemer som Pre-Collision Assist med registrering af fodgængere og Roll Stability Control hjælper aktivt med at forebygge ulykker. Mens andre, såsom Post Impact Braking, kan reducere alvorligheden, hvis der sker en ulykke.

Ford Explorer med trailer parkeret nær sø

HOLDER DIN ANHÆNGER BAG BILEN

Ford Explorer er udstyret med Trailer Sway Control, som er designet til at hjælpe med at gøre bugseringen mere sikker. Hvis teknologien registrerer slingren, vil den automatisk reducere din hastighed. Systemet sænker bilens fart ved at reducere motorens drejningsmoment og gradvist øge bremsetrykket for at gøre trækningen mere kontrolleret.

ET SYSTEM, DER KAN BESKYTTE FODGÆNGERE

Pre-Collision Assist med registrering af fodgængere bruger radar og kamera til at registrere biler og mennesker foran på vejen. Hvis der opdages en kollisionsrisiko med en bil, en fodgænger eller en cyklist, giver den dig en advarsel. Hvis du ikke reagerer i tide, kan systemet automatisk bremse med op til fuld bremsekraft for at reducere alvorligheden af eller endda eliminere nogle frontalkollisioner.

Ford Explorer følger en anden bil med førkollisionsassistent aktiveret
Ford Explorer kører på  en bjergvej

BEVAR KONTROLLEN UNDER ALLE VEJFORHOLD

Elektronisk stabilitetsstyring (ESC) overvåger konstant køreforholdene for dit køretøj. Systemet registrerer, når dit køretøj mister vejgreb, og hvert hjul bremser automatisk i stød, så bilen stabiliseres og bringes under kontrol. Roll Stability Control arbejder med ESC og er designet til at hjælpe med at holde alle Explorers hjul sikkert på jorden. Systemet overvåger karrosserirullen, og hvis det registrerer, at rullehastigheden er for høj, kan det justere gasspjældet og aktivere de individuelle bremser. Dette hjælper med at forhindre bilen i at vælte, når du udfører ekstreme manøvrer, såsom at undvige en uventet forhindring på vejen.

Ford Explorer kører på  en bjergvej

MERE KONTROL I SVING

Curve Control er udviklet til at hjælpe dig med at bevare herredømmet over din bil, hvis den kører for hurtigt ind i et sving alt efter vejforhold eller udstikning. Hvis systemet registrerer understyring og muligt tab af herredømme, sænker den først motorens drejningsmoment, hvorefter den slår bremserne til for at mindske hastigheden. Denne teknologi er særligt effektiv (og yderst betryggende) i krængende nedadgående sving, såsom afkørselsramper fra motorveje.

Ford Explorer undgår en anden bil på vejen

HJÆLPER MED AT FORHINDRE FLERE SAMMENSTØD

Post Impact Braking hjælper med at reducere risikoen for et sekundært sammenstød i tilfælde af en ulykke. Hvis systemet registrerer et sammenstød, aktiverer det automatisk nødbremserne og standser dit køretøj så hurtigt som muligt. Dette hjælper med at forhindre dig i at rulle mod den modkørende trafik eller andre forhindringer på vejen, hvis du mister kontrollen efter en ulykke.

Nærbillede af nødopkaldsnkap eCall i Ford Explorer

MED INDBYGGET RO I SINDET

I det usandsynlige tilfælde af en ulykke kan din Bluetooth-tilsluttet bil automatisk placere et eCall til nødtjenesterne og opgive din bils placering. Du kan også trykke på en SOS-knap i din bil for at kontakte nødtjenesterne direkte, hvis du er vidne til en ulykke eller har brug for nødhjælp. For mindre hændelser som dækskader, giver FordPass-appen dig mulighed for at ringe til vejhjælp med blot et par tryk samt følger på et kort, hvornår hjælp kommer.

Ford Explorer indvendigt set fra siden af sæderne

UDSTYR

Ford Explorer er udviklet fra bunden for at give pålidelighed og raffinement. Der er plads til, at op til syv personer kan sidde komfortabelt. Og når alle sæderne er nede har du adgang til 2.274 liters alsidigt lastrum. Et drejningsmoment på over 840 Nm betyder, at du også kan trække op til 2.500 kg. Så uanset om du planlægger en weekend med golf eller en lang tur med familien, vil du aldrig mangle plads.

Ford Explorer  med 7 sæder / power fold ses ovenfra

NYD DEN GODE PLADS

Ford Explorers alsidige interiør er designet til at rumme op til syv personer i luksus og komfort. Sæderne på anden række har elektrisk let adgang for at sikre ubesværet adgang til tredje række. Power Fold-teknologien på tredje række giver dig mulighed for at forbedre bagagepladsen ved at folde sæderne helt ned med et tryk på en knap.

PLADS TIL ALTING

Selv med alle sæder optaget, har Ford Explorer stadig plads til to fulde sæt golfkøller i bagagerummet. Alle bagsæder kan ligges ned uafhængigt af hinanden, hvilket giver dig en række forskellige konfigurationer for et helt brugertilpasset interiør. Når alle bagsæder er nede, er der et generøst opbevaringsrum på 2.274 liter. Og for at få det bedste ud af pladsen i bagagerummet, har gulvet justerbare højdeindstillinger. Det betyder, at du kan hæve gulvet for at skabe et skjult rum, eller sænke gulvet for at maksimere bagagerummet.

Ford Explorer viser den indvendige kapacitet med bagage
Ford Explorer med båd på anhængertræk parkering ved søen

SERIØS TRÆKKRAFT

Hvis du vælger at montere trækstangen som ekstraudstyr, kan Ford Explorer bruge sit drejningsmoment på 840 Nm til at levere en imponerende trækkapacitet på 2.500 kg. Så du kan nemt trække din campingvogn, sejlbåd eller næsten alt andet, som du har brug for til en weekend væk hjemmefra.

Ford Explorer set ovenfra for at vise tagskinner

BRUG FOR AT TRANSPORTERE ENDNU MERE?

Hvis du har brug for at transportere større eller mere pladskrævende genstande, kan du vælge tagbøjler som ekstraudstyr og/eller en nyttig, aftagelig trækstang.

Ford Explorer indvendig med klapsæder

HOLD DINE ENHEDER OPLADET

Med en USB-oplader i kabinen og 12 V-stik overalt, uanset hvor du sidder i Explorer, behøver du ikke at bekymre dig om, at dine gadgets løber tør for batteri. Der er endda et 220 V strømudtag bagi bilen, så du kan nemt bruge og oplade mere kraftfuldt udstyr.

Tryk på linket her for at få mere information