Home > Personbiler > FIESTA > Udstyr > Sikkerhed

Din sikkerhed og tryghed er en prioritet

Den næste generation Fiesta integrerer en række avancerede teknologier, som er udviklet til at beskytte dig, dine passagerer og dit køretøj i tilfælde af ulykke. De primære funktioner omfatter Pre-collision assist, dørkantsbeskyttere og SYNC 3 med Automatisk nødopkald. Der er desuden mange andre systemer, som hjælper med at forhindre ulykker. 

Et system, der kan hjælpe med at reducere skader eller helt undgå uheld

Pre-Collision Assist registrerer biler og mennesker, som befinder sig på vejen foran, eller som kunne krydse bilens bane, og advarer dig om deres tilstedeværelse. Hvis du ikke reagerer, slår systement automatisk bremserne til. Denne teknologi er udviklet til at mindske alvorligheden af ulykker eller helt at undgå dem, og den fungerer ved hastigheder på op til 50 km/t.

Airbags beskytter fra alle vinkler

Der er frontairbag til både fører og forsædepassager, og der er sideairbags til brystbeskyttelse, som er designet til at vende passageren væk fra kollisionsområdet. De kan også hæve passagerens arm, så der er bedre plads mellem passageren og den indtrængende struktur. Gardinairbags giver maksimal beskyttelse, og nakkestøtter beskytter mod piskesmæld. Fiesta sætter din sikkerhed øverst med seleforstrammere foran og bagi samt vægtbegrænsning og selepåmindelse.

Ford Fiesta x-ray view with focus on the airbags
White Ford Fiesta side view

Sikkerhed på højt niveau

Der er mulighed for montering af sikkerhedsystemet Thatcham med perimeteralarm og dobbelte blokeringer. Med dobbelte blokeringer kan dørene ikke åbnes indefra, selv om nogen forsøger at bryde ind ved at smadre en siderude. Dobbeltlåsen aktiveres let ved at trykke to gange på låseknappen på fjernbetjeningen.

Ekstra styrke ved nødopbremsning 

Nødbremsefunktionen (Emergency Brake Assist - EBA) sikrer den maksimale bremseevne ved nødopbremsning. Det styres automatisk via ESP-systemet, som registrerer, hvor hårdt du træder på bremsen og automatisk øger bremsekraften efter behov.

Blue Ford Fiesta front view
Blue Ford Fiesta towing a water scooter

Styr på anhængeren bag bilen

Trailer Sway Control registrerer, hvis en anhænger svinger ud eller kører i 'slange', og nedsætter vognens hastighed, hvilket giver dig større kontrol, når du trækker en anhænger. Systemet sænker bilens fart ved at reducere motorens moment og gradvist øge bremsetrykket på alle hjul.

Advarsel bagud, når du bremser hårdt op

Emergency Brake Light (EBL)-systemet får automatisk bremselyset til at blinke for at advare andre bilister, når du foretager en hård opbremsning.

White Ford Fiesta taillights
Ford Fiesta Tyre

Tidlig advarsel om punktering

Hvis et eller flere af dine dæk mister luft under kørslen, giver dæktrykovervågningen (TPMS) signal herom med et ikon, der tændes på instrumentpanelet. Du kan også få advarsler leveret direkte til din telefon via FordPass-appen, såsom overvågning af dæktryk, sprinklervæske og meget mere.

Top