Ford Focus driving on a bridge

FØRERASSISTANCE

ADAPTIVE MATRIX LED-FORLYGTER 

De nye, adaptive Matrix LED-forlygter med integrerede tågelygter og LED kørelys til dagskørsel giver enestående synlighed med sit iøjefaldende design. Det adaptive forlygtesystem optimerer din Focus' lysmønstre, så de passer til specifikke køreforhold. Såsom til motorvej, by eller landevejskørsel, samt parkering og manøvrering i sving.

LED headlights on a Ford Focus
Interior of Ford Focus

DIGITALT INSTRUMENTPANEL 

Focus' 12,3" digitale instrumentpanel viser kørerdata i høj opløsning ved hjælp af intuitive og letlæselige ikoner. Du kan også vælge, hvilke oplysninger der vises, herunder navigationsadvarsler, samt programmere de foretrukne forudindstillinger for individuelle førere.

BLIND SPOT INFORMATION SYSTEM (BLIS+)

Systemet benytter sensorer til at opdage biler i din blinde vinkel, selv når du kører med en trailer. Hvis et andet køretøj registreres, vil systemet advare dig via advarselslamper, som er indbygget i begge sidespejle.

Detail on a side door mirror
Ford Focus car driving next to lake

LANE-KEEPING SYSTEM

Fremadseende kameraer registrerer, hvis du utilsigtet glider ud af banen. Systemet advarer dig ved at vibrere i rattet, og det kan blidt assistere med styring, så du kommer tilbage i den rigtige kørebane. Designet til veje med flere kørebaner. Dette deaktiveres automatisk under 65 km i timen eller kan slukkes manuelt.

Ford Focus cross traffic system indication

REAR CROSS TRAFFIC ALERT 

Hjælper med at øge opmærksomheden, når du bakker ud fra en parkeringsplads med begrænset udsyn. Systemet registrerer, hvis en bil nærmer sig fra siderne, og derefter lyder en advarsel og der lyser en advarselslampe i sidespejlet for at give besked om deres tilstedeværelse.

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

ADAPTIV FARTPILOT

Adaptiv fartpilot justerer automatisk din hastighed i forhold til den forankørende bil. Systemet kan endda indstilles til at genkende hastighedsskilte og justere din hastighed i overensstemmelse med disse.

Screen with a menu of drive modes

VALGBARE DRIVE MODES 

Valgbare Drive Modes ændrer bilens indstillinger, såsom gasrespons, styring og gearskifte, så de passer til køreforholdene. Den nye Ford Focus har forskellige køretilstande: Normal, ECO, SportFocus active slippery and trail. Vigtige oplysninger vises via det digitale instrumentpanel, som skifter farvetema, alt efter hvilken kørselstilstand man har valgt.

SEMI-AUTOMATISK PARKERINGSSYSTEM

Det kan være svært at parkere på en travl gade eller på en trang plads. Semi-automatisk parkeringssysytem gør det let. Systemet kan identificere passende parkeringspladser og derefter automatisk styre bilen ind. F.eks. i biler med eShifter automatgear er alt, du skal gøre, at trykke på knappen og lade bilen gøre arbejdet for dig.

Ford Focus Active Park Assist
Ford Focus detecting another car with Stop&Go

ADAPTIVE FARTPILOT MED STOP & GO 

Den adaptive fartpilot i Focus gør det nemt at køre i tæt trafik. Du skal blot indstille din ønskede hastighed, så holder systemet automatisk en forudindstillet afstand til den forankørende bil og standser din bil om nødvendigt. Når der ikke længere er tæt trafik, accelererer systemet igen til den valgte hastighed. Fås til automatgear.

TRAFIKSKILTE GENKENDELSE MED INTELLIGENT HASTIGHEDSKONTROL 

Trafikskilte genkendelse funktioner scanner trafikskilte og vejmarkeringer for at identificere den aktuelle fartgrænse, og hvis den er aktiveret, kan du justere din maksimale hastighedsindstilling, så den matcher denne grænse.

Ford Focus passing traffic signs on a country road
Driver Alert warning

FØREROVERVÅGNING

Systemet advarer dig, hvis det registrerer ændringer i din kørsel, der kan skyldes træthed. Bliver opmærksomheden under din kørsel mindre og mindre, gentages meddelelsen, kombineret med et lydsignal. 

UNDVIGELSESASSISTANCE

Systemet i den nye Focus anvender en radar og et kamera til at registrere langsomme og parkerede biler forude og hjælper dig med at undgå en bil, hvis der er fare for et sammenstød.

Steering wheel being guided to the right
Ford Focus on the hill

HILL START ASSIST

Bakkestartassistance giver ekstra kontrol, når du starter på en bakke, ved at fastholde bremsetrykket i 2,5 sekunder. Det forhindrer dig i at trille ned ad bakke, mens foden bevæger sig mellem bremsepedalen og speederen.

KRYDSASSISTENT

Registrerer modkørende biler og kan aktivere bremserne, hvis du forsøger at krydse den modkørende bils vej. Krydsassistent deaktiveres automatisk over 30 km i timen eller kan slukkes manuelt.

Close-up to intersection
Ford Focus parked front view

MOTORER OG GEARKASSER

FOCUS ECOBOOST HYBRID

Focus EcoBoost Hybrid er en mildhybridteknologi og består af et 48-volts, batteridrevet, elektrisk motor, der hjælper med at understøtte benzinmotoren, forbedre effektiviteten og reducere CO2-udledningenFocus Mild Hybrid. Regenerativ bremsning oplader batteriet, mens du kører, så du ikke behøver at blive koblet i en ekstern strømkilde.

DCT-7 POWERSHIFT-AUTOMATGEAR 

Focus EcoBoost Hybrid fås med et DCT-7 PowerShift-automatgear med dobbeltkoblingFocus EcoBoost Hybrid Powershift. Dette 7-trins automatgear er præcisionsudviklet med et større antal gearudvekslinger, et let design og en avanceret dobbelt-kobling, som altsammen giver lette gearskift og en mindre krævende og mere effektiv kørsel.

PowerShift Automatic Transmission
EcoBoost Engine

FOCUS ECOBOOST BENZIN 

Focus 1,0-liters Ford EcoBoost 3-cylindret benzinmotor leverer en behagelig, hurtig og tilfredsstillende ydeevne.

FOCUS ECOBLUE DIESEL

Ford Focus' 1,5 EcoBlue, turboladet dieselmotor med cylinderdeaktiveringsteknologi leverer målbart forbedret brændstofeffektivitet og ydeevne. Fås med AdBlue®, der hjælper med at reducere NOx-udledninger.

Læs mere om motoren i Ford Focus ST

EcoBoost Engine
Ford Focus paddle shifters

PADDLESHIFTS PÅ RATTET

Sportsinspirerede, ratmonterede gearskift giver hurtige, glidende og nemme gearskift lige ved hånden. Fås med ST-Line X og ST-X med automatgear.

Hand reaching for manual transmission

MANUELT GEAR 

Ford Focus' 6-trins manuelle gear er blevet optimeret til at gøre gearvalg lettere, mere præcist og mere støjsvagt. Det er særligt udviklet til at forbedre køreteknologien og også reducere brændstofforbruget.

Woman looking at a smartphone

KONNEKTIVITET

FORD SYNC 4

Vi præsenterer en ny verden af konnektivitet. Ford SYNC4 med Connected NavigationSecure and Connected Navigation og Ford Secure integreres nemt med din smartphone via FordPass-appen, så du kan styre alt i din Focus fra telefonopkald til fjernlås, musik og navigation. Med en stor 13,2" touchskærm intuitivt udformet for brugeren med bl.a. mere avanceret ruteplanlægning, Live Traffic-opdateringer, trådløs softwareopdateringer etc.

SOFTWAREOPDATERINGER 

Med Fords Power-UP-softwareopdateringer udvikler din Focus sig konstant. Trådløse softwareopdateringer forbedrer kundeoplevelsen over tid med nye og forbedrede funktioner. De trådløse opdateringer er hurtige og nemme og sker ofte automatisk helt usynligt. 

A screen showing a menu with automatic software updates
Driver with a speech bubble that says Hello Ford

STEMMESTYRING 

SYNC4 har vores hidtil mest sofistikerede stemmegenkendelse. Det giver dig mulighed for at være mere samtaleorienteret med dine stemmekommandoer, når du beder SYNC om at få dig til en placering, afspille musik, administrere telefonopkald eller sende sms'er.  

Screen next to a driving wheel showing a map

CONNECTED NAVIGATION

Trådløs tilslutning giver SYNC4-navigation mere omfattende destinationssøgeresultater samt trafikinformation i realtid for en mere avanceret ruteplanlægning. Derudover er der flere funktioner, f.eks. at SYNC4 kan planlægge din rute ved de nærmeste tankstationer, hvis din turafstand er større end din estimerede brændstofafstandConnected Navigation.

Man looking at a smartphone with FordPass App

FORDPASS-APPEN 

Åbn op for et væld af forbindelsesfunktioner via FordPass-appenFordPass Connect App. Overvåg din bils placering og kørselsdata, få trafikopdateringer i realtid samt tilstandsrapporter sendt til din smartphone. Du kan også tjekke, om din bil er låst, og derefter låse den (op), uanset hvor du er.

Screen inside a car showing a menu with apps

APPLE CARPLAY™ OG ANDROID AUTO™

Få adgang til telefonen via SYNC4-touchskærmen eller ved hjælp af særdeles enkle stemmekommandoer. Med Apple CarPlay® og Android Auto™ kan du oprette trådløs forbindelse til din kompatible smartphoneNext Generation SYNC.

Trådløs opladning 

Designet til at maksimere plads og bekvemmelighed. Det nye Focus kan fås med en praktisk, central opbevaringsplads med trådløs opladning til din smartphone.

Smartphone being charged inside a car's compartment
ford-focusc519-eu-205334561_ACT_02_C519_Focus_Ext_Profile_Static_V1_MY23-21x9-2160x925-MB

TILBEHØR

STATIONCAR BAGAGERUM

Focus Stationcar bagagerum har forbedret belysning, er let at rengøre i kanterne og så har den en lodret skillevæg med hængslet design for justerbar opbevaringsplads. En ny vådrumszone med en gummigulvmåtte giver dig mulighedFocus Wagon Load Floor for at transportere våde eller mudrede genstande separat.

HÅNDFRI EL-BAGKLAP 

Hvis du har hænderne fulde, skal du blot vifte med foden under den bagerste kofanger. Din Focus Stationcar registrerer din fjernbetjeningsnøgle, og bagklappen åbner eller lukker automatisk (ekstraudstyr).

View of front upholstered seats of a Ford Focus
Man sitting in the passenger seat of Ford Focus with open front door

INTELLIGENT

Woman driving a Ford Focus seen from an open panoramic roof

PANORAMATAG 

Focus kan fås med et eldrevet panoramatag som giver dig og dine passagerer mulighed for at nyde omgivelserne. Det justerbare tag kan enten vippes eller trækkes tilbage. Solreflekterende glas hjælper med at holde kabinen kølig og behagelig. Mens en elektrisk styret skærm lader dig dække eller afdække taget ved tryk på en knap.

SENSICO©-KUNSTLÆDER INDTRÆK 

I Focus ST-Line X med V-pakke er Sensico©-kunstlæderindtræk standardFocus Sensico.

View of front upholstered seats of a Ford Focus
Close-up of seat adjustment controls

FORSÆDER MED 18-PUNKTS JUSTERING 

Ford Focus kan fås med ergonomisk designede forsæder til at give den bedst mulige støtte. Du kan flytte sæder op, ned, frem, tilbage og tilte; samt justere bundpudens længde, sædets ryg og en firvejs lændestøtte.

B&O PREMIUM AUDIOSYSTEM 

Leverer overlegen lyd og stilfuldt design. Dette førsteklasses lydsystem med 10 højttalere, som er ekstraudstyr, er udviklet og finjusteret til den nye Focus af specialiserede B&O-lydteknikere. 

Ford Focus B&O
Hand reaching for the handle of front door on a blue Ford Focus

NØGLEFRI START OG ADGANG 

Registrerer om din bilnøgle er med dig. Så du kan låse bilen eller låse den op uden at tage nøglen op af lommen eller tasken.

MYKEY

Ford MyKey® lader dig indstille fartgrænsen, en selepåmindelse og endda regulere lydsystemets lydstyrke, så du får ekstra ro i sindet, når du låner din Focus ud til en anden.

Ford MyKey
Ford Focus front screen and wipers

VINDUESVISKERE MED REGNSENSORER 

Vinduesviskere med regnsensorer bliver aktiveret, når der registreres vand på din forrude. Der kan tilmed vælges mellem adskillige følsomhedsniveauer, som bestemmer, hvor meget fugtighed der skal være, før vinduesviskerne aktiveres. 

Closeup of a door mirror with a man standing behind it

FOLDBARE ELDREVNE SIDESPEJLE 

De elektriske, sammenklappelige spejle kan hjælpe dig med at undgå uønskede skader, når du parkerer på trange steder. Og da de er opvarmede, kan du komme hurtigere og mere sikkert af sted på frostkolde morgener.

Car door leaning against a wall, protected by a protector

DØRKANTSBESKYTTELSEParking Pack

Hjælper med at undgå skader på dine dørkanter, når du parkerer på trange steder, ved at give en beskyttende barriere, som springer ud for at beskytte lakken, når du åbner dørene. Fås som ekstraudstyr.

Woman looking out of a driver's window

SIKKERHED

Red Ford Focus trailing another car with pre-collision assist indicating

PRE-COLLISION ASSIST MED REGISTRERING AF FODGÆNGERE 

Pre-Collision Assist-systemet scanner for potentielle kollisionsfarer med fodgængere og andre biler op til 130 meter foran og advarer dig om deres tilstedeværelse. Hvis du ikke reagerer, slår systemet automatisk bremserne til. Denne teknologi er udviklet til at hjælpe med at reducere ulykkernes omfang eller at helt at undgå demHastigheder på op til 80 km/t

AUTOMATISK NØDBREMSE

Et kamera scanner vejbanen foran, og systemet advarer dig derefter, hvis det opdager, at et sammenstød er sandsynligt. Hvis du ikke reagerer, kan den slå bremserne til for dig.

Red Ford Focus trailing another car with active braking indicating
Front three quarter view of a blue Ford Focus driving on a road

ELEKTRONISK STABILITETSPROGRAM 

Elektronisk stabilitetsstyring overvåger konstant køreforholdene for din bil. Den registrerer, når et køretøj mister vejgreb, og hvert hjul bremser øjeblikkeligt i stød, så bilen stabiliseres.

Five-Star Safety logo

FEMSTJERNET SIKKERHED 

Euro NCAP er Europas førende uafhængige sikkerhedsorganisation. Det evaluerer enhver ny bil ved brug af en række strenge måleredskaber. Som et udtryk for Fords engagement i sikkerhed har den nye Focus modtaget den højest mulige vurdering på fem stjerner.

DÆKTRYKSOVERVÅGNING 

Registrerer når dæk begynder at tabe tryk, og advarer dig via instrumentpanelet. Du kan også få advarsler via FordPass-appen, såsom overvågning af dæktryk, sprinklervæske og meget mere. 

FORD SECURE

SYNC4 lader din nye Focus udnytte sit indbyggede modem til at give et fuldt integreret tyverigendannelsessystem.

Alarm perimeter visualisation

Tryk på linket her for at få mere information