Home > Personbiler > FOCUS > Udstyr > Førerassistance

Førerassistance

Takket være smart teknologi og intelligent design gør den nye Focus hvert eneste minut, du tilbringer i bilen, så behageligt, sikkert og fornøjeligt som muligt.

Innovativ teknologi sørger ligeledes for, at du er i kontakt med vejbanen, som du er det med musik, meddelelser og telefonopkald under kørslen.

Opdager biler, du muligvis overser

Cross Traffic Alert indgår i Blind Spot Information System (BLIS). Når du bakker ud af en parkeringsbås og kun kan se lidt af den aktuelle trafiksituation, så kan Cross Traffic Alert registrere biler på vej hen mod dig og udsende en advarende lyd. Teknologien tænder også et lys i sidespejlet (venstre eller højre alt efter den modkørende trafiks retning).

Parkering gjort endnu nemmere

Semi-automatisk parkeringssystem hjælper dig med at parkere på pladser, der kun er 20 % længere eller bredere end bilen. Du aktiverer teknologien ved at trykke på en knap, og mens du kører, finder sensorerne en parkeringsplads, der er stor nok. Det styrer automatisk for dig, når du parkerer, og du skal bare betjene speeder, gear og bremse (ved at følge en enkel vejledning på skærmen med tilhørende lydsignaler).

Et avanceret system som hjælper dig med at holde din kørebane

Lane Keeping System anvender et fremadrettet kamera til at registrere, hvis du utilsigtet er ved at afvige fra kørebanen. Dernæst bliver du advaret af Lane Keeping Alert, som får rattet til at vibrere. Reagerer du langsomt eller slet ikke, kan systemet påvirke ratmomentet tilbage mod den vejbane du kom fra. Teknologien er udviklet til flersporede veje såsom motorveje. Det vil deaktivere ved hastigheder under 65 km/t, eller hvis føreren manuelt deaktiverer det. 

Hjælper dig med at holde en sikker afstand

Instrumentpanelet er udstyret med afstandsangivelse. Displayet viser hele tiden afstanden til bilen foran og aktiverer lyskurvefarvede ikoner, ud fra de valgte indstillinger for nærhed. Afstandsadvarsel kan også advare dig med et rødt faresymbol, hvis du kommer for tæt på den forankørende bil.

Ford Focus from bird's perspective
Traffic Sign Recognition scans signs on the road ahead

Ser de vejskilte, som du muligvis overser

Traffic Sign Recognition genkender vejskiltene, uanset om de er i vejsiden eller over vejen, permanente eller midlertidige. Et ikon for det aktuelle fart- eller overhaling forbudt-skilt ses på instrumentpanelet og skifter, hver gang bilen kommer inden for en ny grænse.

Hjælper dig med at bremse

Active City Stop er en avanceret teknologi udviklet til at hjælpe dig med at undgå eller reducere deres alvorlige konsekvenser. Opdager systemet, at den forankørende bil pludselig er standset, og kører du under 30 km/t, så aktiveres bremserne automatisk.

Focus on the road
Hands on the steering wheel with dashboard visible in Ford Focus

Fartpiloten, der automatisk kan tilpasse sig

Med den adaptive fartpilot vælger du en ønsket hastighed og systemet overholder den. Hvis et køretøj foran sænker hastigheden, nedsættes farten automatisk. I det øjeblik den forankørende sætter hastigheden op igen, accelererer bilen igen til den valgte hastighed.

Visual showing Ford Bi-Xenon Headlights

Bi-Xenon-lygter: Ekstremt klare lavenergilygter

Bi-Xenon-forlygterne med Adaptiv belysning ændrer automatisk lysstrålens mønster for at give den bedste lysfordeling i en given kørselssituation. Det sikrer, at det mest effektive belysningsmønster dannes automatisk i forhold til alle kørselsforhold, fra motorveje til gaderne i en storby. Med denne teknologi følger en automatisk nedblændingsfunktion, når en modkørende bil registreres.

Spejle, der ser, hvad du ikke kan se

Med BLIS (Blind Spot Information System) kan du skifte kørebane mere sikkert. Det skyldes, at RADAR-sensorer scanner de blinde vinkler på hver side af bilen. Opdager de et køretøj, du ikke kan se, lyser en orange advarselslampe, som ses tydeligt i spejlet ved den tilsvarende sidedør. BLIS er også udstyret med en helt ny teknologi, Cross Traffic Alert.

Visual showing Ford Bi-Xenon Headlights

Hold fokus på vejen forude

Det bliver mere behageligt at køre om natten, når du ikke konstant generes af lyset fra de bagvedkørende biler. Det innovative bakspejl med automatisk nedblænding registrerer automatisk, hvis bagvedkørende biler blænder, og aktiverer nedblænding.

Træthedsregistrering advarer dig, når du er ved at være træt

Træthedsregistrering overvåger konstant din kørsel og registrerer afvigelser, der kan skyldes træthed. Hvis systemet registrerer, at du bliver mindre årvågen, lyser en lampe i displayet og foreslår en pause. Bliver opmærksomheden på din kørsel mindre og mindre, gentages meddelelsen og kombineres nu med et lydsignal.

Hands holding Ford Focus steering wheel
Ford Focus cars going up a road

Ekstra kontrol ved start på bakker

Bakkestartassistancen forhindrer bilen i at trille baglæns eller forlæns, når du starter på en bakke. Systemet fastholder bremsetrykket i 2-3 sekunder, når du flytter foden fra bremse til speeder, så du kommer sikkert og roligt af sted. Teknologien er også nyttig, når du stopper og starter på glatte overflader.

Top