Home > Personbiler > FOCUS > Udstyr > Førerassistance

Teknologi med formål

Focus er konstrueret til at forbedre din køreoplevelse på alle måder. I denne generations bil er der mulighed for flere avancerede førerassistanceteknologier, herunder Adaptiv fartpilot med Stop and Go og Lane Centering og Semi-automatisk Parkeringssystem. Sammen kan disse smarte teknologier hjælpe med at styre acceleration, nedbremsning og endda styring. Det er teknologier, der er så ubesværede og nyttige, at du vil undre dig over, hvordan du nogensinde har klaret dig uden.

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

Din personlige køreassistent

Ford Co-Pilot360 kombinerer en række teknologier, der arbejder sammen for at gøre din køreoplevelse mere behagelig end nogensinde før. Den Adaptive fartpilot med Stop & Go justerer f.eks. automatisk fartpilotens hastighed ud fra den forankørende bil. Hvis trafikken går i stå, reduceres farten tilsvarende automatisk og starter igen, når trafikken atter flyder. Systemet kan endda genkende hastighedsskilte og justere din fartpilots hastighed i overensstemmelse hermed. Lane Centering-teknologien kan også hjælpe dig med at styre ved at følge vejstriberne for at holde dig placeret i midten af din bane.

Stressfri parkering og udkørsel

Den nyeste generation af Semi-automatisk parkeringssystem, som fås som ekstraudstyr, styrer dig ikke kun ind på parkeringspladser, men styrer også acceleration, gearskift og bremsen. Denne smarte teknologi fås i Focus-modeller med automatgear og gør det nemt at parkere. Når den er aktiveret, vælger du blot en side af vejen, og om du vil lave en parallel- eller vinkelret parkering. Derefter trykker du og holder knappen nede, og så gør bilen alt arbejdet for dig.

Forlygter, som hjælper dig til at se om hjørner

LED forlygter giver et bedre lys, som minder om alm. dagslys. Adaptive LED-forlygter leverer et præcist og intenst lysmønster, der automatisk tilpasses forskellige vej- og kørselsforhold. Derudover justereres fjernlyset sig automatisk for at undgå at blænde andre trafikanter, og ved at følge vejen lader disse nye forlygter dig se mere klart ved kørsel i sving, før du kører ind i dem.

Valgbare køremåder

3 køremåder at vælge imellem: Normal, Eco og Sport.

Ford Focus selectable drive mode
Ford Focus Electronic Handbrake

Smart, praktisk og pladsbesparende

Den elektriske parkeringsbremse er en simpel funktion, der har nogle overraskende fordele. For eksempel giver den dig mere plads i kabinen, den er lettere at anvende, og du behøver ikke at få bremserne serviceret regelmæssigt. Og for at anvende bremsen skal du blot trykke på en knap i midterkonsollen.

Vigtige oplysninger lige ved hånden

Head-up Display, som er ekstraudstyr, viser bilens instrumentbrætoplysninger i dit synsfelt, så du kan holde dig informeret uden at skulle kigge ned på instrumentbrættet. Oplysningerne på displayet kan også tilpasses efter dine ønsker.

Ford Focus Heads-up display
Ford Focus Traffic Sign Recognition

Ser de vejskilte, som du muligvis overser

Trafik skiltegenkendelse genkender hastighedsskilte, uanset om de er i vejsiden eller over vejen, permanente eller midlertidige. Ikoner for hastighedsgrænser og advarer dig om ændrede begrænsninger.

Mere lydhør styring i nødsituationer

Emergency Steering Assist hjælper dig med at styre uden om standsede eller langsommere køretøjer for at undgå sammenstød. Systemet bruger en radar og et kamera til at registrere langsommere og parkerede køretøjer forude og hjælper dig med at undgå et køretøj, hvis et sammenstød er overhængende. Teknologien aktiveres, hvis der ikke er plads nok til at undgå sammenstød ved bremsning, og du indleder en undvigende manøvre.

Emergency Steer Assist diagram

Et avanceret system der holder dig i din bane

Lane Keeping System bruger et fremadrettet kamera til at holde øjed med, om du utilsigtet glider ud af din kørebane. Lane Keeping Aid giv hjælper dig med at tilbage i din bane. Hvis dine hjul rører ved kanten af vejen, vibrerer Lane Keeping Alert rattet og viser en advarsel. Teknologien deaktiveres automatisk ved hastigheder under 64 km / t, eller kan slukkes manuelt.

 

Teknologien der forhindrer sekundære ulykker

Post Collision Braking hjælper med at reducere risikoen for et sekundært sammenstød i tilfælde af en ulykke.

 

 

Ford Focus on the hill

Ekstra kontrol ved start på bakker

Hill Start Assist forhindrer bilen i at trille baglæns eller forlæns, når du starter på en bakke. Systemet fastholder bremsetrykket i 2-3 sekunder, når du flytter foden fra bremse til speeder, så du kommer sikkert og roligt af sted. Teknologien er også nyttig, når du stopper og starter på glatte overflader.

Top