Home > Personbiler > FORD FOCUS > Udstyr > Motorer og motorkraft

Den styrke du vil have, og den effektivitet du har brug for

Ud over dens brede række af kraftfulde og brændstofeffektive benzin- og dieselmotorer fås Ford Focus nu også som EcoBoost Hybrid. Med en hybrid drivlinje får Focus både større kraft, lavere optimeret brændstofforbrug og lavere emissioner. Derudover skærer dens atletiske design nemt gennem luften, som forbedrer effektiviteten endnu mere.

Fås som Focus Mild Hybrid

Focus Mild Hybrid anvender en mindre elmotor med 48 volt batteri til at øge effektiviteten. Elmotoren samarbejder med benzinmotoren og understøtter den med ekstra kraft ved behov. Focus Mild Hybrid har også regenerativ bremseteknologi, der oplader batteriet ved at samle energy fra nedbremsning, der ellers ville være tabt. Det giver både lavere brændstofforbrug og mindre udslip.

Ford Focus 8-Speed automatic transmission with Rotary gear shifter

Et sofistikeret, nyt 8-trins automatgear med roterende gearskifte

Focus er den første Ford, der har dette avancerede nye automatgear. Med forbedret acceleration og superglatte gearskifte er den konstrueret fra bunden til at forbedre din køreoplevelse og maksimere ydeevnen. Vi har erstattet den traditionelle gearstang med et konsolmonteret, roterende gearskifte. Dette giver interiøret et renere,mere moderne udtryk. Og der er en anden nyttig funktion: Når du parkerer din bil ved hjælp af den nye generation af aktiv parkeringshjælp, skifter gearet automatisk til parkeringstilstand.

Få mest muligt ud af din motor

De nye og forbedrede 1,0 og 1,5 liters Ford EcoBoost-benzinmotorer er designet til at give dig al den motorkraft, du kan forvente af meget større motorer. Ford EcoBoost-teknologien leverer en ydeevne, der er glidende, lydhør og givende. For at gøre dem endnu mere effektive, har begge motorer nu cylinderdeaktivering. Dette slukker en cylinder, når omdrejningskravet er lavt, f.eks. på en motorvej. Når omdrejningskravet stiger, starter cylinderen igen for at give dig den motorkraft, du har brug for.

Ford Focus EcoBoost engine

En ny standard for dieselmotorer

1,5 liters Ford EcoBlue-dieselmotoren er en højt avanceret turboladet motor, der leverer målbart forbedret effektivitet, ydeevne og raffinement. Den nye motor kan forbedre brændstofeffektiviteten, er mere lydhør og er også mere støjsvag end nogensinde før.

Et 6-trins manuelt gear

Det 6-trins manuelle gear i Focus er blevet optimeret til at gøre gearvalg lettere, mere præcist og mere støjsvagt. Det er særligt udviklet til at forbedre køreteknologien og ligeledes reducere brændstofforbruget, og det hjælper med til at gøre din køretur mere spændende, samtidig med at turene til benzintanken bliver reduceret.

Ford Focus 6-speed manual transmission
Ford Focus eco mode display detail

Du får hjælp til at køre mere effektivt

Det innovative Ford Eco Mode-system måler hele tiden din kørestils indflydelse på brændstofforbruget. Systemet analyserer din hastighed, gearskift og opbremsning samt det antal af korte og lange ture, du foretager.

Top