Home > Personbiler > FOCUS > Udstyr > Motorer og motorkraft

Den styrke du vil have, og den effektivitet du har brug for

Ford Focus fås med en række kraftfulde og brændstofeffektive benzin- og dieselmotorer, bl.a. en EcoBoost Hybrid. Med en hybrid drivlinje har Focus både større kraft, lavere brændstofforbrug og lavere emissioner.

Fås som Focus Mild Hybrid

Focus EcoBoost Hybrid også kaldet Mild Hybrid anvender en mindre elmotor med 48 volt batteri til at øge effektiviteten. Elmotoren samarbejder med benzinmotoren og understøtter den med ekstra kraft ved behov. Focus Mild Hybrid har også regenerativ bremseteknologi, der oplader batteriet ved at samle energi fra nedbremsning, der ellers ville være tabt. Det giver både lavere brændstofforbrug og mindre udslip.

Ford Focus 8-Speed automatic transmission with Rotary gear shifter

En sofistikeret 8-trins automatisk transmission

Focus var den første Ford, med dette avancerede nye automatgear. Med forbedret acceleration og velsmurt gearskifte er den konstrueret fra bunden til at forbedre din køreoplevelse og maksimere ydeevnen. Vi har erstattet den traditionelle gearstang med et konsolmonteret, drejeknap. Dette giver interiøret et renere og mere moderne udtryk. Og der er en anden nyttig funktion: Når du parkerer din bil ved hjælp af den nye generation af aktiv parkeringshjælp, skifter gearet automatisk til parkeringstilstand.

Få mest muligt ud af din motor

De nye og forbedrede 1,0 og 1,5 liters Ford EcoBoost-benzinmotorer er designet til at give dig al den motorkraft, du kan forvente af meget større motorer. Ford EcoBoost-teknologien leverer en ydeevne, der er glidende, lydhør og givende. For at gøre dem endnu mere effektive, har begge motorer nu cylinderdeaktivering. Dette slukker en cylinder, når omdrejningskravet er lavt, f.eks. på en motorvej. Når omdrejningskravet stiger, starter cylinderen igen for at give dig den motorkraft, du har brug for.

Ford Focus EcoBoost engine

Høj standard for dieselmotorer

1,5 liters Ford EcoBlue-dieselmotoren er en højt avanceret turboladet motor, der leverer målbart forbedret effektivitet, ydeevne og raffinement. Denne motor kan forbedre brændstofeffektiviteten og er også mere støjsvag end normalt.

Et 6-trins manuelt gear

Det 6-trins manuelle gear i Focus er blevet optimeret til at gøre gearvalg lettere, mere præcist og mere støjsvagt. Det er særligt udviklet til at forbedre køreteknologien og ligeledes reducere brændstofforbruget, og det hjælper med til at gøre din køretur mere spændende, samtidig med at turene til benzintanken bliver reduceret.

Ford Focus 6-speed manual transmission
Ford Focus eco mode display detail

Hjælper dig med at køre på en mere effektiv måde

Den næste generation af Ford EcoMode holder løbende øje med, hvordan din kørselsadfærd påvirker brændstofforbruget. En blå ring på det digitale instrumentpanel viser tydeligt, hvor økonomisk du kører. Systemet kan også hjælpe dig med at undgå pludselig og ineffektiv bremsning forud for sving, hastighedsændringer og meget mere. Efter hver tur viser en dataoversigt tips til mere effektiv kørsel i fremtiden, og så kan du sammenligne tidligere rejser. For ekstra bekvemmelighed kan du også se kørepræstationer via turindblik i FordPass-appen. Se, hvordan du kan køre mere effektivt med oplysninger om bremsning, acceleration og kørsel i sving. Og få en månedlig rapport om dit brændstofforbrug også.

Top