HVAD KAN VI HJÆLPE MED?

Skriv dit spørgsmål…
Home > Personbiler > PUMA > Udstyr > Førerassistance

Førerassistance

 Ford Puma har en lang række innovative funktioner, der arbejder tæt sammen og bidrager til køreglæden. Vi kalder det Ford Co-Pilot360, som omfatter valgfrie Drive Modes og førerassistanceteknologier, der kan hjælpe med acceleration, bremsning og tilmed styring. Og så er der adaptiv fartpilot, Pre-collision og Evasive Steering Assist, som holder øje med vejen forude og advarer om potentielle risici.

Din personlige køreassistent

Ford Co-Pilot360 kombinerer en række teknologier, der arbejder sammen for at gøre din køreoplevelse mere behagelig end nogensinde. Den adaptive fartpilot tilpasser fx automatisk bilens hastighed i forhold til forankørende. Systemet kan tilmed genkende trafikskilte og justere hastigheden ud fra dem.

En smartere fartpilot

Den adaptive fartpilot tilpasser bilens hastighed i forhold til forankørende. Du skal blot indtaste foretrukken hastighed og afstand til forankørende. Så vil fartpiloten automatisk opretholde afstanden, hvis trafikken ikke tillader kørsel i den ønskede hastighed.

Ford Puma driving in city rear 3/4 view
Ford Puma interior detail of dashboard

Undvigelsesassistance – selv i nødsituationer

Undvigelsesassistance hjælper med at undgå sammenstød ved at styre bilen uden om stillestående eller langsomt kørende trafikanter. Systemet anvender radar og kamera til at registrere stillestående og langsomme køretøjer i kørebanen og hjælper med at undgå potentielle sammenstød. Teknologien aktiveres automatisk, hvis bremseafstanden er for kort og du foretager en undvigende manøvre.

Skræddersyet køredynamik

Pumas valgfrie Drive Modes kan tilpasses og personliggøres ved at ændre gasresponsen, styringen og gearskiftet, så det hele passer til netop din kørestil. Der er fem forskellige Drive Modes: Normal, ECO, Sport, Slippery og Trail. Nøgleinformationerne vises i det digitale instrumentbræt på 12,3”, som skifter farvetema ud fra hvilket Drive Mode, der er valgt.

Ford Puma detail on SYNC 3

Puma hjælper med parkeringen...

Når bilen er sat i bakgear, opfanger bakkameraet automatisk alt bag bilen og viser det i displayet med virtuelle retningslinjer, der hjælper med parkeringen.

... eller ordner den helt selv

Det kan være svært at parkere i travle gader og trange pladser. Derfor gør Ford Pumas parkeringsassistent (Semi automatisk parkeringssystem) det lettere end nogensinde. Systemet kan finde frem til en passende parkeringsplads og automatisk styre bilen ind. Teknologien kan ligeledes manøvrere bilen ud af parkeringspladsen igen. Alt, du skal gøre, er at betjene speeder, bremse og gearskifte imens.

Ford Puma parked near the pavement
Ford Puma close up on LED lights

Forlygter, der ser om hjørner

Pumas LED-forlygter giver et præcist og intenst lysmønster. De omfatter også karakteristiske LED-kørelys og statisk kurvelys, der oplyser indersiden af et hjørne eller kurve, når rattet drejes mere end 30 grader.

Top