Home > Personbiler > GALAXY > Udstyr > Førerassistance

Køreglæde

Den nye Ford Galaxy er spækket med avancerede teknologier, der gør køreturen til en leg. Fra praktisk parkeringsassistance til adaptiv fartpilot og skiltegenkendelse: Alle features bidrager til en nemmere og mere overskuelig oplevelse bag rattet.

White Ford Galaxy exterior cruising in the country front view

Fartpiloten, der automatisk kan tilpasse sig

Med den adaptive fartpilot vælger du en ønsket hastighed og systemet overholder den. Hvis et køretøj foran sænker hastigheden, nedsættes farten automatisk. I det øjeblik den forankørende sætter hastigheden op igen, accelererer bilen igen til den valgte hastighed.

Parkering gjort endnu nemmere

Semi-automatisk parkeringssystem hjælper dig med at parkere på pladser, der kun er 20 % længere eller bredere end bilen. Du aktiverer teknologien ved at trykke på en knap, og mens du kører, finder sensorerne en parkeringsplads, der er stor nok. Det styrer automatisk for dig, når du parkerer, og du skal bare betjene speeder, gear og bremse (ved at følge en enkel vejledning på skærmen med tilhørende lydsignaler).

Active Park Assist system showing reversing car in a parking place amongst other cars

Servostyring, der reagerer på enhver situation

Elektrisk servostyring (EPAS – electric power-assisted steering) tilpasser sig automatisk til din hastighed og forholdene. Ved lave hastigheder gør systemet det lettere at dreje rattet, så bilen bliver lettere at manøvre. Når du behøver bedre herredømme ved høje hastigheder, gør det styretøjet mere stabilt. Med den nye afdriftskontrol tager EPAS nu også hensyn til sidevind og andre kørselsforhold, mens funktionen 'active nibble control' mindsker eventuelle uønskede vibrationer i rattet.

Gør tæt trafik til en smal sag

Adaptiv fartpilot med Stop & Go-funktion er det perfekte værktøj til myldretidens start-stop-kørsel. Systemet giver dig mulighed for både at indstille din foretrukne fart og afstand til forankørende. Hvis teknologien registrerer langsommere trafik, holder bilen automatisk den indstillede afstand. Systemet kan tilmed bremse bilen helt op i tæt trafik. Så snart der er fri passage på vejen forude, accelererer bilen igen op til den indstillede fart.

Grey Ford Galaxy in motion with a traffic sign in the background

Overskrider forventningerne – ikke fartgrænsen

Skiltegenkendelse opfanger trafikskiltet, uanset om det befinder sig til højre for vejen eller over den. Fartgrænser og overhaling forbudt-skilte vises i bilens display i instrumenteringen og arbejder sammen med intelligent fartbegrænsning, så du kan fokusere bedre på vejen forude. Når systemet er aktivt, vil det automatisk justere bilens topfart til den gældende fartgrænse, som skiltegenkendelsens kamera har opfanget.

Opdager biler, du muligvis overser

Cross Traffic Alert indgår i Blind Spot Information System (BLIS). Når du bakker ud af en parkeringsbås og kun kan se lidt af den aktuelle trafiksituation, så kan Cross Traffic Alert registrere biler på vej hen mod dig og udsende en advarende lyd. Teknologien tænder også et lys i sidespejlet (venstre eller højre alt efter den modkørende trafiks retning).

Grey Ford galaxy reversing from the parking spot, showing the Cross Traffic Alert
Ford Galaxy left wing mirror in detail

Spejle, der ser, hvad du ikke kan se

Med Blind Spot Information System (BLIS) kan du skifte kørebane mere sikkert, takket være RADAR-sensorer, som scanner de blinde vinkler på begge sider af bilen. Opdager de et køretøj, du ikke kan se, lyser en orange advarselslampe, som ses tydeligt i spejlet ved den tilsvarende sidedør. BLIS er også udstyret med en helt ny teknologi, Cross Traffic Alert.

Ford SYNC with Emergency Assistance

FORD SYNC 3 eCall/automatisk nødopkald

En vigtig del af Ford SYNC 3, som potentielt kan redde liv, er eCall/automatisk nødopkald*. Skulle du komme ud for en ulykke, hvor airbaggen udløses, eller hvor brændstofpumpen deaktiveres, kan teknologien automatisk ringe via en Bluetooth®-mobiltelefon direkte til alarmcentralen. Du kan vælge at stoppe opkaldet eller at tale med alarmcentralen, hvis du har brug for det. Systemet giver afgørende oplysninger, såsom dine GPS-koordinater, selv hvis du er bevidstløs.

 *eCall fungerer i over 40 europæiske lande. Denne funktion fungerer, når den er parret med en kompatibel tilsluttet mobiltelefon, som du har med dig, når en airbag udløses (undtagen knæ-airbags), eller hvis en sensor, som registrerer et sammenstød, deaktiverer brændstofpumpen. Nødopkaldsfunktionen understøttes ikke af alle europæiske sprog.  Se dit lokale Ford-websted for de seneste oplysninger.

Bak uden problemer

Vejstolper, fodgængere, høje kantsten… 

Ford Galaxy left wing mirror in detail
Top