Byg din Ford Book en prøvetur Find forhandler Ask Ford
Home > Personbiler > GALAXY > Udstyr > Førerassistance

Køreglæde

Selvom det er en syvsæders Multi-Purpose Vehicle (MPV), handler Ford Galaxy ikke kun om passagerkomfort. Den er også fyldt med brugbare teknologier, der gør hver tur til en ubesværet fornøjelse for chaufføren. Fra parkeringshjælp til et sofistikeret fartpilotsystem og endda genkendelse af hastighedsskilte. De hjælper alle med at forbedre din selvtillid og forbedre din oplevelse, hver gang du sætter dig bag rattet.

Fartpiloten, der automatisk kan tilpasse sig

Med den adaptive fartpilot vælger du en ønsket hastighed og systemet overholder den. Hvis et køretøj foran sænker hastigheden, nedsættes farten automatisk. I det øjeblik den forankørende sætter hastigheden op igen, accelererer bilen igen til den valgte hastighed.

White Ford Galaxy exterior cruising in the country front view

Ser, hvad der kommer fra begge sider

Panoramakamera monteret foran på Galaxy. Dette sender et billede til dit SYNC 3-display, så du kan se biler, cyklister og fodgængere i begge sider. Dette frontkamera er uvurderligt, hvis du skal prøve at kante dig ud af en snæver parkeringsplads eller skal op på en stærkt trafikeret vej, hvor dit udsyn er begrænset. 

Parkering gjort endnu nemmere

Semi-automatisk parkeringssystem hjælper dig med at parkere på pladser, der kun er 20 % længere eller bredere end bilen. Du aktiverer teknologien ved at trykke på en knap, og mens du kører, finder sensorerne en parkeringsplads, der er stor nok. Det styrer automatisk for dig, når du parkerer, og du skal bare betjene speeder, gear og bremse (ved at følge en enkel vejledning på skærmen med tilhørende lydsignaler).

Active Park Assist system showing reversing car in a parking place amongst other cars

Servostyring, der reagerer på enhver situation

Elektrisk servostyring (EPAS – electric power-assisted steering) tilpasser sig automatisk til din hastighed og forholdene. Ved lave hastigheder gør systemet det lettere at dreje rattet, så bilen bliver lettere at manøvre. Når du behøver bedre herredømme ved høje hastigheder, gør det styretøjet mere stabilt. Med den nye afdriftskontrol tager EPAS nu også hensyn til sidevind og andre kørselsforhold, mens funktionen 'active nibble control' mindsker eventuelle uønskede vibrationer i rattet.

Gør tæt trafik til en smal sag

Adaptiv fartpilot med Stop & Go-funktion er det perfekte værktøj til myldretidens start-stop-kørsel. Systemet giver dig mulighed for både at indstille din foretrukne fart og afstand til forankørende. Hvis teknologien registrerer langsommere trafik, holder bilen automatisk den indstillede afstand. Systemet kan tilmed bremse bilen helt op i tæt trafik. Så snart der er fri passage på vejen forude, accelererer bilen igen op til den indstillede fart.

Grey Ford Galaxy in motion with a traffic sign in the background

Overskrider forventningerne – ikke fartgrænsen

Skiltegenkendelse opfanger trafikskiltet, uanset om det befinder sig til højre for vejen eller over den. Fartgrænser og overhaling forbudt-skilte vises i bilens display i instrumenteringen og arbejder sammen med intelligent fartbegrænsning, så du kan fokusere bedre på vejen forude. Når systemet er aktivt, vil det automatisk justere bilens topfart til den gældende fartgrænse, som skiltegenkendelsens kamera har opfanget.

Opdager biler, du muligvis overser

Cross Traffic Alert indgår i Blind Spot Information System (BLIS). Når du bakker ud af en parkeringsbås og kun kan se lidt af den aktuelle trafiksituation, så kan Cross Traffic Alert registrere biler på vej hen mod dig og udsende en advarende lyd. Teknologien tænder også et lys i sidespejlet (venstre eller højre alt efter den modkørende trafiks retning).

Grey Ford galaxy reversing from the parking spot, showing the Cross Traffic Alert
Ford Galaxy left wing mirror in detail

Et ekstra par øjne

Blind Spot Informations System (BLIS) registrerer biler i din blinde vinkel, hvilket gør det mere sikkert at skifte vognbane. Hvis systemet registrerer en bil, advarer det dig via diskrete advarselslamper på sidespejlene. Cross Traffic Alert arbejder med BLIS for at øge opmærksomheden, når du bakker ud fra en parkeringsbås med begrænset udsyn. Systemet registrerer biler, der nærmer sig fra siderne og advarer dig om dem.

Ford Sync med automatisk nødopkald

En vigtig del af Ford SYNC er det automatiske nødopkald, som potentielt kan redde liv. Skulle du komme ud for en ulykke, hvor airbaggen udløses, eller hvor brændstofpumpen deaktiveres, kan teknologien automatisk ringe via en Bluetooth®-aktiveret mobiltelefon direkte til alarmcentralen. Du kan vælge at stoppe opkaldet eller at tale med alarmcentralen, hvis du har brug for det. Systemet giver afgørende oplysninger, såsom dine GPS-koordinater, selv hvis du er bevidstløs. For mindre hændelser, såsom dækskader, giver FordPass-appen dig mulighed for at ringe til vejhjælp med blot et par tryk og spore, hvornår hjælpen ankommer på et kort i realtid.

Ford SYNC with Emergency Assistance
Ford Galaxy left wing mirror in detail

Nemmere at bakke

Bomme, cykler, lave mure ... Bakkameraet aktiveres automatisk, når du skifter til bakgear, og det viser præcis, hvad der er bag dig på dit SYNC 3-display.

Top