Home > Personbiler > NY FORD KUGA > Udstyr > Motorer og motorkraft

Ydeevne og effekt

Kuga fås i et bredt udvalg af hybrid-, benzin- og dieselmodeller, så du kan vælge netop den, der opfylder dit behov. Den avancerede Kuga Plug-in Hybrid leverer en optimal blanding af benzin- og strømdreven kørsel. Kuga EcoBlue Hybrid har en lille elektrisk motor, der booster den traditionelle dieselmotors effekt og ydelse. Og Kuga Hybrid, som fås fra slutningen af 2020, anvender selvopladende kørsel for at give hybride køreegenskaber.

Klimavenlig. Støjsvag. Kompetent.

Ford Kuga Plug-in Hybrids avancerede drivlinje kombinerer en batteridrevet elmotor med en 2,5-liters Atkinson-benzinmotor. De to drivkræfter leverer tilsammen 225 hk, et fremragende brændstofforbrug og CO2-udledning på kun 32 g/km (WLTP).

Derudover kommer den med et udvalg af EV Mode-køreprogrammer, der betyder, at du kan vælge, om du vil køre på emissionsfri strøm fra den elektriske motor, på fossilt brændstof fra benzinmotoren eller med en kombination af begge. Med køreprogrammet EV Now kan Kuga køre op til 56 km på ren strøm, så du kan holde dine kortere rejser klimavenlige og støjsvage.

Nem opladning

Den nye Kuga Plug-in Hybrid kommer med to standardladekabler: Et til almindelig hjemmeopladning og et til offentlige ladestationer.

Vil du have lynhurtig hjemmeopladning? Med vores elinstallatører kan du få en Ford Wallbox derhjemme som tilkøbt ekstraudstyr. Ford Wallbox kan oplade din Kuga fra 0-100% på under 3½ time, hvilket er meget hurtigere end opladningstiden via en almindelig stikkontakt.

Derudover oplades bilens batteri under kørsel både via regenerativ bremsning og kraft fra motoren. Og hvis du har brug for opladning på farten, kan du nemt bruge det støt voksende netværk af offentlige ladestationer.

Det anbefales ikke, at den medfølgende nødlader benyttes som primær energikilde. Læs mere på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside www.sik.dk.

Wallbox derhjemme
EcoBoost engine close up

Kompromisløs performance

Fords 1,5-liters EcoBoost-benzinmotor anvender direkte brændstofindsprøjtning, turboladning og cylinderdeaktivering til at levere slagkraftig og brændstofeffektiv ydelse. EcoBoost-benzinmotoren fås med enten 120 eller 150 hk, der begge har optimeret brændstoføkonomi og lavt CO2-udslip uden at gå på kompromis med ydeevnen.

Spar brændstof med Auto-Start-Stop

Når du holder stille ved lyskryds eller holder i tomgang i køen, kan Auto-Start-Stop-teknologien automatisk slukke motoren, mens bilens vigtigste funktioner stadig er aktiveret. Når du er klar til at køre igen, skal du blot træde på koblingen og sætte bilen i første gear (eller træde på gaspedalen, hvis du har automatgear), så genstarter systemet. Auto-Start-Stop er især effektivt ved bykørsel, hvor du kan mindske brændstofforbruget med op til 10%.

Ford Kuga with woman crossing road
mHEV-batteri

Ekstra motorboost

Kugas EcoBlue-dieselmotor med hybridteknologi har en mindre 48-volts elmotor, der forbedrer motorens effekt. Den elektriske motor booster den traditionelle dieselmotor, som både mindsker brændstofforbruget og CO2-udledningen. Bilen oplades ikke via eksterne strømkilder, da batteriet oplader sig selv under kørsel.

Den smartere dieselmodel

Foretrækker du diesel? Ford Kuga tilbyder et udvalg af 1,5- og 2,0-liters EcoBlue-motorer, der inkorporerer den nyeste dieselteknologi med henblik på at forbedre kraft, drejningsmoment og økonomi, mens de reducerer udledningerne. Med en imponerende kraft på henholdsvis 120 HK eller 190 HK har du, uanset hvilken dieselmotor du vælger, også mulighed for manuelt eller avanceret automatgear.

Ford 6-speed manual gearbox detail

Hurtige, manuelle gearskift

Kugas 6-trins manuelle gearkasse har højt drejningsmoment, som leverer bløde, hurtige og nøjagtige gearskift. Et indikatorlys på instrumentpanelet angiver, hvornår det er mest brændstoføkonomisk at skifte gear.

Problemfrit gearvalg 

For modeller med automatgear giver Kugas roterende gearskifte dig fuld kontrol over den avancerede 8-trins gearkasse – så du nemt kan vælge gear med det enkle drej på rattet. Udskiftning af det konventionelle gearskifte frigør ekstra plads for et renere og mere raffineret indvendigt design.

All new Ford Kuga interior with control panel
All New Ford Kuga selectable drive modes close up

Gennem alle slags terræn

Jævne bygader eller svingende landeveje: Uanset hvor du kører, er Kuga bygget for at maksimere kontrollen. Vælg mellem fem tilgængelige køretilstande, som finjusterer bilens ydeevne, så den passer perfekt til forholdene. Systemet ændrer accelerations-, styre- og affjedringsfølsomhed, samtidig med at det arbejder med trækkraft- og stabilitetskontroller for at give optimal kontrol i enhver indstilling. 

Vælg mellem: Normal, Sport, Wet/slippery, Trail eller for maksimal effektivitet, Eco-tilstanden. Nøgleoplysninger vises derefter via Kugas digitale instrumentbræt på 12,3”, som skifter mellem unikke farvetemaer i henhold til den køretilstand, du har valgt.

Mindre udslip

Med en lav CO2-udledning på bare 32 g/km (målt med den nye og mere realistiske WLTP-norm) opfylder Ford Kuga Plug-in Hybrid de strenge Euro 6,2-udledningskrav. Disse krav er indført for at forbedre luftkvaliteten og mindske CO2-udslippet.

Reduced emisions blue bubble
Top