Home > Personbiler > KUGA > Udstyr > Sikkerhed

Beskytter dig

Fra at advare dig om potentielle kollisionsfarer til smarte systemer, der hjælper dig med at opretholde trækkraft og stabilitet: din sikkerhed er vores problem. Derfor er den nye Ford Kuga fyldt med et væld af smarte assistanceteknologier som standard, der alle er designet til at beskytte dig, din familie og andre trafikanter.

Euro NCAP logo

5-stjernet sikkerhed

Ford Kuga er sikkerheden selv. Og det er ikke kun noget, vi selv siger. Euro NCAP, som er Europas uafhængige sikkerhedsorganisation for køretøjer, har nemlig tildelt Kuga den maksimale 5-stjernede sikkerhedsvurdering*. Bedømmelsen er foretaget på baggrund af en lang række grundige tests, hvor alle bilens sikkerhedssystemer er blevet afprøvet.

*Gælder for Kuga med EcoBoost, EcoBlue og EcoBlue Hybrid. PHEV testes senere.

Et system, der kan hjælpe med at beskytte fodgængere

Pre-Collision Assist med registrering af fodgængere bruger kamera til at scanne vejen foran. Hvis der opdages en kollisionsrisiko med en bil, en fodgænger eller en cyklist, giver den dig en advarsel. Hvis du ikke reagerer i tide, kan systemet automatisk bremse med op til fuld bremsekraft for at reducere alvorligheden af eller endda eliminere nogle frontalkollisioner.

New Ford Kuga demonstrating pre-collision assist
New red Ford Kuga viewed from back to show LED tail lights

Maksimerer bremsning ved nødopbremsninger 

Nødbremsefunktionen (Emergency Brake Assist) er konstrueret til at genkende en nødopbremsning og optimere bremsetrykket i bremsesystemet for at opnå maksimal bremsekraft.

Holder dig i kontrol

Elektronisk stabilitetsstyring overvåger konstant køreforholdene for dit køretøj. Med avancerede sensorer fra ABS-bremserne (Anti-lock braking system) og antispinsystemet registrerer bilen, når den mister vejgreb, og hvert hjul bremser øjeblikkeligt i stød, så bilen stabiliseres.

New Red Ford Kuga driving on wet road
ISOFIX child seat attachement points

Børnesikring

Kuga tager hånd om alle de små, der er med på turen. Bilen leveres med ISOFIX-beslag til to autostole bagi.

Forhåndsbesked ved punktering

Hvis dine dæk mister luft under kørslen, giver dæktrykovervågningen (Tyre Pressure Monitoring System) besked i god tid med et lysende ikon i instrumentpanelet.

New Red Ford Kuga side view on trims
Ford Kuga showing Thatcham alarm rings

Tyverisikring

Kugas tyverialarm består af et avanceret system, som automatisk aktiveres, når du dobbeltlåser bilen. Der udløses en kraftig alarm ved indbrud i bilen, hvis bilen løftes, eller hvis sensorerne registrerer bevægelse inde i bilen. Teknologien forebygger også uønsket bugsering af bilen. Derudover kan systemet indstilles forskelligt afhængigt af, om du vil overvåge dørene, kølerhjelmen eller bagagerummet.

Top