Home > Personbiler > MONDEO > Udstyr > Førerassistance

En mere sofistikeret kørsel

Ford Mondeo Hybrid er fyldt med avancerede teknologier, der er designet til at gøre livet lidt lettere. Nogle systemer, såsom den adaptive fartpilot med Stop & Go og Lane Keeping System, overvåger og reagerer løbende på ændringer i vejforhold, trafik og din kørsel. Andre nyttige funktioner, herunder Hill Start Assist og Semi-automatisk Parkeringsassistent, hjælper med at levere en stressfri, og mere behagelig køreoplevelse.

Ford Mondeo trailing another car with Adaptive Cruise Control

Fartpiloten, der automatisk kan tilpasse sig.

Med teknologien Adaptiv fartpilot vælger du den ønskede hastighed, og systemet overholder den. Registrerer den indbyggede RADAR-sensor en forankørende bil, sænker den bilens fart, så den holder en på forhånd indstillet afstand. I det øjeblik, der ikke er noget køretøj foran, accelererer bilen igen til den valgte hastighed.

LED-lygter til dagskørsel for stil og udsyn

De nye LED kørelys, som er energieffektive og har et slående nyt design, hjælper dig med at blive set om dagen.

Red Ford Mondeo LED front headlights close up
Ford Mondeo with diagram of lane keeping system warning engaged

Et avanceret system som hjælper dig med at holde din kørebane

Lane Keeping System anvender et fremadrettet kamera til at registrere, hvis du utilsigtet er ved at afvige fra kørebanen. Dernæst bliver du advaret af Lane Keeping Alert, som får rattet til at vibrere. Reagerer du langsomt eller slet ikke, kan systemet påvirke ratmomentet tilbage mod den vejbane du kom fra. Teknologien er udviklet til flersporede veje såsom motorveje. Det vil deaktivere ved hastigheder under 65 km/t, eller hvis føreren manuelt deaktiverer det. 

Parkering nu endnu nemmere

Med semi-automatisk parkeringsassistent kan du parkere på både parallelle og vinkelrette pladser. Den kan manøvrere ind i parallelle rum, der kun er 20 % længere end bilen. Med et tryk på en knap så søger det smarte system efter en passende plads mens du kører forbi. Det styrer automatisk for dig, når du parkerer, og du skal bare betjene speeder, gear og bremse (ved at følge en enkel vejledning på skærmen med tilhørende lydsignaler). Og Park-Out Assist er udviklet til at hjælpe dig med at komme ud af en parallel parkeringsplads på samme måde.

White Ford Mondeo in car park
Visual showing Ford Mondeo multi-link rear suspension

Fintunet affjedring for mere behagelig kørsel

Ford Mondeo har et helt nyt multilink baghjulsophæng. Dette avancerede system er let, stift og perfekt afstemt til at give fremragende reaktionsevne, styring og køreglæde.

Hold fokus på vejen forude

Det bliver mere behageligt at køre om natten, når du ikke konstant generes af lyset fra de bagvedkørende biler. Det innovative bakspejl med automatisk nedblænding registrerer automatisk, hvis bagvedkørende biler blænder, og aktiverer nedblænding.

Ford Mondeo with Auto High Beam on
Detail of a man holding Ford Mondeo steering wheel while driving

Servostyring, der reagerer på enhver situation

Elektrisk servostyring (EPAS – electric power-assisted steering) tilpasser sig automatisk til din hastighed og forholdene. Ved lave hastigheder gør systemet det lettere at dreje rattet, så bilen bliver lettere at manøvre. Når du behøver bedre herredømme ved høje hastigheder, gør det styretøjet mere stabilt. Med den nye afdriftskontrol tager EPAS nu også hensyn til sidevind og andre kørselsforhold, mens funktionen 'active nibble control' mindsker eventuelle uønskede vibrationer i rattet.

Ekstra kontrol under igangsætning på bakke.

Hill Start Assist forhindrer bilen i at trille baglæns eller forlæns, når du starter på en bakke. Systemet fastholder bremsetrykket i 2,5 sekund, når du flytter foden fra bremse til speeder, så du kommer sikkert og roligt af sted. Teknologien er også nyttig, når du stopper og starter på glatte overflader.

Ford Mondeo Driving up hill in forest
Blue Ford Mondeo driving out of parking bay

Nem parkering

Bomme, cykler, lave mure... Bakkameraet viser dig, hvad der er bag dig på en skærm bygget ind i midterkonsollen. Foruden at vise dig genstande, som du kunne overse, viser systemet nogle virtuelle linjer, så du let kan parkere på selv de mindste steder. Kameraet aktiveres automatisk, når du vælger bakgear.

FORD SYNC 3 eCall/automatisk nødopkald

En vigtig del af Ford SYNC 3, som potentielt kan redde liv, er eCall/automatisk nødopkald*. Skulle du komme ud for en ulykke, hvor airbaggen udløses, eller hvor brændstofpumpen deaktiveres, kan teknologien automatisk ringe via en Bluetooth®-mobiltelefon direkte til alarmcentralen. Du kan vælge at stoppe opkaldet eller at tale med alarmcentralen, hvis du har brug for det. Systemet giver afgørende oplysninger, såsom dine GPS-koordinater, selv hvis du er bevidstløs.

 *eCall fungerer i over 40 europæiske lande. Denne funktion fungerer, når den er parret med en kompatibel tilsluttet mobiltelefon, som du har med dig, når en airbag udløses (undtagen knæ-airbags), eller hvis en sensor, som registrerer et sammenstød, deaktiverer brændstofpumpen. Nødopkaldsfunktionen understøttes ikke af alle europæiske sprog.  Se dit lokale Ford-websted for de seneste oplysninger.

SYNC logo
Top