Home > Personbiler > MONDEO > Udstyr > Førerassistance

Førerassistance

Ved hjælp af intelligent teknologi reagerer bilen konstant på, hvad der sker omkring den, og svarer hele tiden på vejforholdene, anden trafik og din egen kørsel. En række avancerede funktioner kan også gøre livet lettere. 

Der er lige fra LED-forlygter, der justerer deres lysmønster til de omgivende forhold, til et kommunikationssystem du kan betjene med din stemme. Og fra en funktion, der gør parkering stressfri, til en anden, der hjælper dig med at holde vejbanen. Læs mere under fanerne nedenfor.

LED-lygter til dagskørsel for stil og udsyn

Disse avancerede lygter, som er yderst energibesparende, ekstremt lysstærke, og hjælper dig med at blive bemærket om dagen og se tydeligt om natten.

Nem parkering

Bomme, cykler, lave mure... Bakkameraet viser dig, hvad der er bag dig på en skærm bygget ind i midterkonsollen. Foruden at vise dig genstande, som du kunne overse, viser systemet nogle virtuelle linjer, så du let kan parkere på selv de mindste steder. Kameraet aktiveres automatisk, når du vælger bakgear.

Interior detail with focus on the steering wheel and centre console
A hand touching the display

Håndfri kontrol med SYNC 3

Ford SYNC 3 er et avanceret system, som sætter dig i stand til at bevare forbindelsen og betjene din telefon, musik og navigationssystem med din egen stemme. Du kan endda få vist en liste over lokale restauranter ved blot at sige: "Jeg er sulten." Det kan også læse dine sms'er højt for dig. Bilens touchscreen kan registrere knibe- og strygebevægelser for intuitiv navigation. SYNC 3 opretter også forbindelse til Apple CarPlay og med Applink kan du få adgang til nogle af dine foretrukne apps på din smartphone.

Bare sig ordet...

Med Ford SYNC 2 kan du få vist en liste over lokale restauranter bare ved at sige ”I’m hungry”, eller få adgang til Michelin-guiden til at hjæpe dig med at vælge og bestille bord. Der er wi-fi-tilslutning via hotspots eller med et USB-modem. Systemet omfatter også Fords automatiske nødopkald, som automatisk kan ringe til alarmcentralen i tilfælde at en ulykke (se vores side om sikkerhed og tyverisikring).

A detail of SYNC 2 with Touchscreen

Et avanceret system som hjælper dig med at holde din kørebane

Lane Keeping System anvender et fremadrettet kamera til at registrere, hvis du utilsigtet er ved at afvige fra kørebanen. Dernæst bliver du advaret af Lane Keeping Alert, som får rattet til at vibrere. Reagerer du langsomt eller slet ikke, kan systemet påvirke ratmomentet tilbage mod den vejbane du kom fra. Teknologien er udviklet til flersporede veje såsom motorveje. Det vil deaktivere ved hastigheder under 65 km/t, eller hvis føreren manuelt deaktiverer det. 

Parkering gjort endnu nemmere

Semi-automatisk parkeringssystem hjælper dig med at parkere på pladser, der kun er 20 % længere eller bredere end bilen. Du aktiverer teknologien ved at trykke på en knap, og mens du kører, finder sensorerne en parkeringsplads, der er stor nok. Det styrer automatisk for dig, når du parkerer, og du skal bare betjene speeder, gear og bremse (ved at følge en enkel vejledning på skærmen med tilhørende lydsignaler).

Side view mirror with Blind Spot Information System

Spejle, der ser, hvad du ikke kan se

Med Blind Spot Information System (BLIS) kan du skifte kørebane mere sikkert, takket være RADAR-sensorer, som scanner de blinde vinkler på begge sider af bilen. Opdager de et køretøj, du ikke kan se, lyser en orange advarselslampe, som ses tydeligt i spejlet ved den tilsvarende sidedør.

Hold fokus på vejen forude

Det bliver mere behageligt at køre om natten, når du ikke konstant generes af lyset fra de bagvedkørende biler. Det innovative bakspejl med automatisk nedblænding registrerer automatisk, hvis bagvedkørende biler blænder, og aktiverer nedblænding.

Ford Mondeo with Auto High Beam on
Visual showing Ford Mondeo AWD system

Tryghed under skiftende forhold

Et intelligent system til firehjulstræk (AWD) kan afgøre, hvor meget vejgreb, balance i kurver og reaktionsevne, der skal til på våde, tørre eller isglatte veje og under forskellige terrænforhold. Teknologien kan overføre træk til for- eller bagakslen, alt efter hvad der er behov for. Og dette system med styring af trækkraften sikrer uovertruffen manøvrering og bedre effektivitet.

Fintunet affjedring for mere raffineret kørsel

Ford Mondeo har et helt nyt multilink baghjulsophæng. Dette avancerede system er let, stift og perfekt afstemt til at give fremragende reaktionsevne, styring og køreglæde.

Visual showing Ford Mondeo AWD system
Detail of a man holding Ford Mondeo steering wheel while driving

Servostyring, der reagerer på enhver situation

Elektrisk servostyring (EPAS – electric power-assisted steering) tilpasser sig automatisk til din hastighed og forholdene. Ved lave hastigheder gør systemet det lettere at dreje rattet, så bilen bliver lettere at manøvre. Når du behøver bedre herredømme ved høje hastigheder, gør det styretøjet mere stabilt. Med den nye afdriftskontrol tager EPAS nu også hensyn til sidevind og andre kørselsforhold, mens funktionen 'active nibble control' mindsker eventuelle uønskede vibrationer i rattet.

Ekstra kontrol ved start på bakker

Bakkestartassistancen forhindrer bilen i at trille baglæns eller forlæns, når du starter på en bakke. Systemet fastholder bremsetrykket i 2-3 sekunder, når du flytter foden fra bremse til speeder, så du kommer sikkert og roligt af sted. Teknologien er også nyttig, når du stopper og starter på glatte overflader.

Red Ford Mondeo on a road front view

Et system der hjælper med at undgå sammenstød og skader.

Pre-Collision Assist registrerer biler og mennesker, som befinder sig på vejen foran, eller som kunne krydse bilens bane. Hvis du ikke reagerer, slår systement automatisk bremserne til. Denne teknologi er udviklet til at mindske risikoen for af ulykker eller helt at undgå dem, og den fungerer ved hastigheder på op til 50 km/t.

Sæt din maksimale hastighed og Mondeo holder sig under

Med fartpilot medfølger Speed limiter der lader dig vælge din maksimale hastighed og sørger for at du holder dig under, så du kan holde øjnene på vejen. Når du har brug for at kører hurtigere skal træde til for at deaktivere.

Ford Mondeo steering wheel and dashboard in detail
SYNC logo

FORD SYNC 3 automatisk nødopkald

En vigtig del af Ford SYNC 3, som potentielt kan redde liv, er automatisk nødopkald*. Skulle du komme ud for en ulykke, hvor airbaggen udløses, eller hvor brændstofpumpen deaktiveres, kan teknologien automatisk ringe via en Bluetooth®-mobiltelefon direkte til alarmcentralen. Du kan vælge at stoppe opkaldet eller at tale med alarmcentralen, hvis du har brug for det. Systemet giver afgørende oplysninger, såsom dine GPS-koordinater, selv hvis du er bevidstløs.

 *Ford Automatisk Nødopkald fungerer i over 40 europæiske lande. Denne funktion fungerer, når den er parret med en kompatibel tilsluttet mobiltelefon, som du har med dig, når en airbag udløses (undtagen knæ-airbags), eller hvis en sensor, som registrerer et sammenstød, deaktiverer brændstofpumpen. Nødopkaldsfunktionen understøttes ikke af alle europæiske sprog. Se dit lokale Ford-websted for de seneste oplysninger.

Top