Home > Personbiler > MONDEO > Udstyr > Motorer og motorkraft

Motorer og motorkraft

Den nye Ford Mondeos udvalg af motorer leverer fremragende ydelse. En opgraderet affjedring samt en række intelligente teknologier giver dig fuldt kontrol over den raffinerede kraft. Resultatet: Ultra-præcis manøvrering i enhver situation. 

Ydelse modsvares af effektivitet. Faktisk giver kombinationen af smart design og avanceret konstruktion fremragende økonomi og lav CO2-udledning.

Ny bi-turbo diesel motor: en helt ny standard for ydelse

Den nye bi-turbo diesel motor er et avanceret stykke motor-teknologi.

Udover at det er den første bi-turbo diesel motor, vi nogensinde har installeret i en personbil, er det også den mest kraftfulde. Den reagerer hurtigt med sine 210 HK (154 kW) og et imponerende 450 Nm drejningsmoment.

Motoren giver også fremragende brændstoføkonom, fra kun 124 g / km, og lavere CO2-udslip, end du ville forvente fra en motor på med dette niveau.

Smart design og smart teknik betyder at to turboladere leverer kraft med det samme i enhver situation.

Den primære turbo arbejder ved lavere hastigheder, hvilket giver dig et ekstra boost, når du har brug for det. For eksempel når du skal fra en sidevej ud på en trafikeret hovedvej. Den sekundære turbo arbejder ved højere hastigheder og give dig en hurtigere og mere sikker overhaling.

Der ud over er der en fordel mere ved vores bi-turbo diesel teknologi: den varmer din kabine hurtigere op end en traditionel motor.

EcoBoost: Få mest muligt ud af din motor

De 2 modeller af EcoBoost benzinmotorer bruger en kombination af direkte indsprøjtning og turboladning til at levere fremragende yddeevne og økonomi.

  • EcoBoost-motor giver dig al den ydeevne, du kan forvente af en konventionel 1,6 liters motor med omkring 25 % bedre brændstoføkonomi og lavere CO2-udledning. Den nye 1,5-liters EcoBoost-motor frembringer 160 HK med en brændstoføkonomi på 17,2 km/l.
  • 2,0 liters EcoBoost motoren giver hele imponerende 240HK, mens en særligt optimeret lyd-symposer lader dig nyde dens kendetegnende motorlyd i kabinen, når du accelerer hårdt.
2.0 Litre EcoBoost engine in detail
TDCi diesel engine in detail

Dieselmotorer

Foretrækker du diesel? Vælg fra et udvalg bestående af en 1,5 TDCi og en 2,0 TDCi. Alle indarbejder den nyeste motorteknologi med henblik på at forbedre trækkraft, drejningsmoment og økonomi, mens de nedbringer udledningerne. 2,0 TDCi-udgaven byder på tre krafteffekter, som topper med imponerende 210HK med twin-turbo (fås i 2015), mens den stadig opnår fremragende økonomi og lave emissioner.

ECOnetic Technology plate in detail

Ultraeffektive ECOnetic dieselversioner

Begge dieselmotorer fås i ECOnetic versioner, som leverer yderligere effektivitet. For eksempel: 1,5 TDCi ECOnetic (fås i 2015) og 1,6 TDCi ECOnetic med 94g CO2/km; og 2,0 TDCi ECOnetic Technology 150 HK med 107g CO2/km (fås i 2015).

Paddle shift controls on the steering wheel

Gearskift ved rattet: Nyd hurtige gearskift med automatgear

Automatisk gearskift ved rattet fås som regel kun i eksklusive sportsvogne, men både den nye Ford Mondeos 6-trins automatiske- og PowerShift-gearkasser fås med Automatic ”Paddle Shift”. Denne racer-inspirerede teknologi giver hurtige, problemfrie gearskift med fingerspidserne. Og da betjeningselementerne er monteret på rattet, kan du skifte gear mere effektivt ved kørsel om hjørner.

Top