Home > Personbiler > NY MONDEO > Udstyr > Motorer og motorkraft

Fuld kontrol over vejen

Den nye Ford Mondeo har kraftfulde og effektive motorer og en række intelligente teknologier. Resultatet: fremragende ydeevne og præcis håndtering. Vælg mellem hybrid, benzin eller diesel. Faktisk giver kombinationen af smart design og avanceret konstruktion en fremragende økonomi og lav CO2-udledning, uanset hvilket motor du vælger.

Ford Mondeo front part showing regenerative braking

Genoplad dit batteri endnu mere effektivt

I modsætning til traditionelle systemer oplader regenerativ bremsning kun batteriet, når det er nødvendigt. Dette medvirker til at spare endnu mere brændstof og reducere emissionerne yderligere.

Spar brændstof med Auto-start-stop.

Når du standser ved trafiklys eller går i tomgang i kø, kan denne teknologi automatisk slukke motoren, mens de vigtige funktioner som forlygter, aircondition, radio og Ford SYNC stadig har strøm. Når du er køreklar, skal du bare træde på koblingen og sætte den i første gear, som du plejer, eller trykke på gaspedalen, hvis du har automatgear, så genstarter systemet. Auto-Start-Stop er særligt effektiv ved bykørsel, hvor det kan reducere brændstofforbruget med op til 10 %.

White Ford Mondeo standing on zebra crossing viewed from top
Ford Mondeo active grille shutter close up

Forbedret aerodynamik giver bedre økonomi

Når du kører langsomt, holder Active Grille Shutter-systemet kølergitterets luftindtag åbent for at køle motoren. Når du øger hastigheden, kan det lukke automatisk, hvilket forbedrer aerodynamikken og hjælper med at spare brændstof. Over tiden kan denne teknologi gøre en stor forskel.

Gearskift ved rattet: Nyd hurtige gearskift med automatgear

Automatisk gearskift ved rattet fås som regel kun i eksklusive sportsvogne, men både den nye Ford Mondeos 6-trins automatiske- og PowerShift-gearkasser fås med Automatic ”Paddle Shift”. Denne racer-inspirerede teknologi giver hurtige, problemfrie gearskift med fingerspidserne. Og da betjeningselementerne er monteret på rattet, kan du skifte gear mere effektivt ved kørsel om hjørner.

Ford Mondeo detail of paddle shifters
Ford Focus 6-speed manual transmission

Manuelle gearkasser

Der er selvfølgelig også mulighed for at vælge en manual gearkasse med 6-trins gearskifte.

EcoBoost: Få mest muligt ud af din motor

EcoBoost benzinmotorer bruger en kombination af direkte indsprøjtning og turboladning til at levere fremragende ydeevne og sparer på brændstoffet. Den 1,5-liters EcoBoost-motor yder 165 HK. Euro-6 D Temp-emissionsstandard.

Ford Mondeo model of EcoBoost engine
Ford Focus mode of EcoBlue Diesel engine

En række dieselmotorer

Foretrækker du diesel? Så vælg en af de avancerede dieselmotorer der leverer trækkraft med den nyeste teknologi samtidig med de overholder de strenge Euro Stage 6.2 normer.

Et sofistikeret roterende gearskifte

I biler med automatgear og en EcoBlue-motor erstatter det roterende gearskifte det traditionelle gearhåndtag. Det giver dig kontrol over et avanceret nyt automatgear med forbedret acceleration og superbløde gearskift. Det giver også interiøret et meget renere design og øger kabinepladsen.

Ford Mondeo close crop of e-shifter
Top