Home > Personbiler > MONDEO > Udstyr > Sikkerhed

Sikkerhed

Ford Mondeo har allerede opnået den højst mulige sikkerhedsvurdering på 5 stjerner fra Europes førende uafhængige sikkerhedsorganisation, Euro NCAP. Faktisk er bilen udstyret med mange Ford-teknologier, som allerede har modtaget Euro NCAP Advanced-priser for deres innovation inden for sikkerhedsteknologi. Og bilen er den første i Fords sortiment, som er udstyret med seleairbags. Læs mere om dem nedenfor.

Et system der hjælper med at beskytte fodgængere

Pre-Collision Assist / Nødbremse registrerer biler og mennesker, som befinder sig på vejen foran. Det kan endda registrere fodgængere, der er ved at krydse køretøjets vej. Systemet advarer dig, hvis det registrerer en potentiel kollision, og hvis du ikke reagerer, vil det bremse automatisk. Denne teknologi er udviklet til at mindske alvorligheden af ulykker eller helt at undgå dem, og den fungerer ved hastigheder på op til 80 km/t.

Et system der hjælper med at beskytte fodgængere

Pre-Collision Assist registrerer biler og mennesker, som befinder sig på vejen foran. Det kan endda registrere fodgængere, der er ved at krydse køretøjets vej. Systemet advarer dig, hvis det registrerer en potentiel kollision, og hvis du ikke reagerer, vil det bremse automatisk. Denne teknologi er udviklet til at mindske alvorligheden af ulykker eller helt at undgå dem, og den fungerer ved hastigheder på op til 80 km/t.

White Ford Mondeo in front of zebra crossing with a pedestrian walking across
White Ford Mondeo driving through city with glass building behind

Bevar kontrollen under alle vejforhold

Elektronisk stabilitetsstyring overvåger konstant køreforholdene. ESP registrerer afvigelser i køreretningen, for eksempel ved udskridning og korrigerer automatisk bremser og trækkraft, så du har mest mulig kontrol over bilen.

Ekstra kraft ved nødopbremsning

Nødbremsefunktionen (Brake Assist) sikrer maksimal bremsekraft ved nødopbremsninger. Det styres automatisk via ESC systemet, som registrerer, hvor hårdt du træder på bremsen og øger automatisk bremsekraften efter behov.

Blue Metallic Ford Mondeo trailing anther car in the tunnel
White Ford Mondeo detail of door handle

Du vælger, hvilke døre du vil låse i og op

Den fjernbetjente centrallås er mere sikker end nogensinde før. Det er, fordi du kan vælge at åbne en enkelt dør, mens de andre døre forbliver sikkert låst, indtil du aktiverer en kontakt på førerdøren. Den samme kontakt bruges til at låse og låse op for alle varevognens døre.

Top