Home > Personbiler > NY MONDEO > Udstyr > Sikkerhed

Sikkerhed

Den seneste Ford Mondeo har allerede opnået den højst mulige sikkerhedsvurdering på 5 stjerner fra Europeas førende uafhængige sikkerhedsorganisation, Euro NCAP. Faktisk er bilen udstyret med mange Ford-teknologier, som allerede har modtaget Euro NCAP Advanced-priser for deres innovation inden for sikkerhedsteknologi. Og bilen er den første i Fords sortiment, som er udstyret med seleairbags. Læs mere om dem nedenfor.

Diffused Silver Ford Mondeo side view with alarm graphic

Et system der hjælper med at beskytte fodgængere

Pre-Collision Assist registrerer biler og mennesker, som befinder sig på vejen foran. Det kan endda registrere fodgængere, der er ved at krydse køretøjets vej. Systemet advarer dig, hvis det registrerer en potentiel kollision, og hvis du ikke reagerer, vil det bremse automatisk. Denne teknologi er udviklet til at mindske alvorligheden af ulykker eller helt at undgå dem, og den fungerer ved hastigheder på op til 80 km/t.

Ekstra beskyttelse for dine bagsædepassagerer

Der kan monteres en unik sikkerhedsfunktion på de to yderste bagsæder: En seleairbag. Ved et sammenstød oppustes sikkerhedsselerne og fordeler stødkraften over et fem gange større kropsareal end konventionelle sikkerhedsseler. Ved at mindske trykket mod brystkassen og styre hoved- og halsbevægelsen bedre har denne innovative teknologi til formål at reducere sandsynligheden for kvæstelser.

A child sitting in the rear listening to music and looking out of a window.
White Ford Mondeo driving through city with glass building behind

Bevar kontrollen under alle vejforhold

Elektronisk stabilitetsstyring overvåger konstant køreforholdene. ESC registrerer afvigelser i køreretningen, for eksempel ved udskridning og korrigerer automatisk bremser og trækkraft, så du har mest mulig kontrol over bilen.

Pre-Collision Assist med registrering af fodgængere

Denne teknologi skanner vejen og advarer dig om biler og mennesker foran. Hvis du ikke reagerer, bremser systemet automatisk, hvilket mindsker ulykkers alvorlighed og hjælper dig med helt at undgå dem.

White Ford Mondeo in front of zebra crossing with a pedestrian walking across
Blue Metallic Ford Mondeo trailing anther car in the tunnel

Ekstra kraft ved nødopbremsning

Nødbremsefunktionen (Emergency Brake Assist) sikrer maksimal bremsekraft ved nødopbremsninger. Det styres automatisk via ESC systemet, som registrerer, hvor hårdt du træder på bremsen og øger automatisk bremsekraften efter behov.

Du vælger, hvilke døre du vil låse i og op

Den nye fjernbetjente centrallås er mere sikker end nogensinde før. Det er, fordi du kan vælge at åbne en enkelt dør, mens de andre døre forbliver sikkert låst, indtil du aktiverer en kontakt på førerdøren. Den samme kontakt bruges til at låse og låse op for alle varevognens døre.

White Ford Mondeo detail of door handle
Top