Home > Personbiler > FIESTA ST > Udstyr > Førerassistance

Forbedret af teknologi.

Hver intelligent funktion og hvert smart system i den helt nye Fiesta ST har et formål. Fra at gøre parkering og motorvejskørsel ubesværet, og bakning nemmere, til at hjælpe dig med at holde vejbanen, få øje på vejskilte og se, hvad der er i din "blinde vinkel".

Og da det er en bil, der er lavet til ydeevne, kan funktioner som startstyring forbedre dine egne, naturlige kørselsevner.

Fintunet til sjov

Inspireret af Ford Performances udviklings- og teknologiske ekspertise er den helt nye Fiesta STs chassis og affjedring præcisionstunet til at maksimere bilens kraft og levere enestående nøjagtighed i forhold til manøvrering. Både manøvrerings- og affjedringsindstillinger er også optimeret ved udvalget af drive modes.

Skabt til sjov

Inspireret af Ford Performances teknologiske ekspertise og ingeniør-egenskaber er både chassis og affjedring i den nye Fiesta ST skabt til at levere masser af power og exceptionelle køreegenskaber. Både køreegenskaberne og affjedringen kan tilpasses gennem valg ”drive mode”. 

Et avanceret system, der hjælper dig med blive i dine kørebane

Lane Keeping-systemet bruger et frontkamera til at registrere, hvis du er på vej ud af din bane. Her vil du blive advaret af et vibrerende rat og en visuel advarselslampe. Hvis du ikke reagerer på advarslen, kan systemet Lane Keeping Aid hjælpe dig på plads i din bane. Teknologien er designet til veje med flere vejbaner (som f.eks. motorveje), så det slår automatisk fra, når du kører mindre end 65 km/t, ligesom du kan slå det fra manuelt.

Spotter de trafikskilte, som du måske misser

Uanset om skiltene er midlertidige, står i kanten af eller hænger over vejen spotter skiltegenkendelse-teknologien (Traffic Sign Recognition) dem. Skiltets ikon dukker op på instrumentbrættet, som derved konstant er opdateret med bl.a. den gældende fartgrænse.

Ford Fiesta-ST side closeup at night

Auto High Beam hjælper dig med at se – uden at genere andre

Auto High Beam er et glimrende system til aften- og nattekørsel, der midlertidigt sænker forlygterne, når den registrerer mod- eller forankørende trafik. Efterfølgende løfter den lygterne igen.

En teknologi, der fjerner blinde vinkler

BLIS-systemet bruger RADAR sensorer til at scanne blinde vinkler på begge sider af din Fiesta ST. Hvis systemet registrerer et køretøj, som du ikke kan se, tænder det for en lille orange lampe på det relevante sidespejl. Hvis du bakker ud af en bås, hvor du ikke kan orientere dig ordentligt, kan Cross Traffic Alert advarer dig, hvis der kommer krydsende trafik. Teknologien tænder også en lampe i et af sidespejlene – afhængigt af, hvorfra den krydsende trafik kommer.

Ford SYNC med automatisk nødopkald ringer efter hjælp hvis du ikke kan

En vigtig og muligvis livreddende del af Ford SYNC 3 er automatisk nødopkald. Skulle du være ude for en ulykke hvor airbaggen går af eller brændstofpumpen deaktiveres, ringer systemet til alarmcentralen ved hjælp af en mobil, der er forbundet via Bluetooth.Du kan vælge om du vil afbryde opkaldet eller om du vil forblive i opkaldet.  Systemet videregiver vigtige informationer som eksempelvis dine GPS koordinater, selv hvis du ikke selv er i stand til detFord SYNC med automatisk nødopkald – vigtig information

Nemmere at bakke

Betonpæle, cykler, lave vægge… Bakkameraet viser alt der er bag dig på skærmen. Systemet aktiveres automatisk når du sætter bilen i bakgear og med virtuelle linjer kan du parkere i selv de mindste parkeringsbåse.

Ford Fiesta rear view camera turned on
Ford Fiesta ST driver alert

Driver Alert advarer dig når du begynder at blive træt

Driver Alert overvåger konstant din kørsel og er designet til at opfange de ændringer i din kørsel der kan forårsages af træthed. Hvis systemet ser, at du bliver mindre opmærksom, lyser et advarselsikon i displayet, der beder dig om at tage en pause. Hvis din opmærksomhed mindskes endnu mere, gentages advarslen med en lyd.

Mere kontrol når du starter på bakker

Hill Start Assist (bakkestartassistance) stopper midlertidigt din bil fra at rulle bagud (eller fremad), når du starter på en bakke. Systemet virker ved at bremse bilen i 2,5 sekund efter du har sluppet bremsen. Det giver dig mere tid til at flytte foden til speederen. Systemet er også brugbart når du stopper og starter på glatte underlag.

Ford Fiesta parked up hill
Ford Fiesta with close up of power assisted steering

Servostyring der er klar i enhver situation

Den elektriske servostyring (EPAS) justeres automatisk alt efter din hastighed og vejens forhold. Ved lave hastigheder føles rattet lettere for at forbedre manøvredygtigheden. Ved høje hastigheder skal du have mere kontrol og derfor bliver styringen mere fast. Med drift kontrol tager systemet også højde for sidevind og andre forhold, mens uønskede vibrationer i rattet reduceres.

Top