Home > Personbiler > FIESTA ST > Udstyr > Motorer og motorkraft

Ydelse modsvaret af effektivitet.

Den helt nye Fiesta ST kører med en 1,5 liters EcoBoost-benzinmotor. Den i forvejen imponerende effektivitet er forøget af en særlig spidsfindig designfunktion: en cylinder, der deaktiveres automatisk, når den ikke er påkrævet og sparer dermed brændstof under kørsel.

En række andre teknologier hjælper også med at forbedre bilens ydeevne samtidig med, at de hjælper med at spare brændstof.

 

Ren, men raffineret styrke

Den enestående ydeevne er drevet af en helt ny, trecylinderet 1,5-liters EcoBoost-motor. Motorens nye turboladerteknologi udnytter et optimeret turbinedesign, der opbygger trykket hurtigere og minimerer forsinkelsen. Indirekte brændstofindsprøjtning og direkte brændstofindsprøjtning hjælper også med at levere en høj effekt og reaktionsevne. Resultatet: 200 HK, 290 Nm drejningsmoment ved 1.750 o/min og en tid fra 0-100 km/t på 6,5 sekunder. En innovativ, ny funktion, som er designet til at forbedre brændstoføkonomien, er deaktivering af cylinderen, hvor én cylinder slukkes automatisk afhængigt af hastighed og last. Når den er slukket, fungerer de to resterende cylindere ved 50 % højere belastning og derfor mere effektivt.

 

Gang i lyden

Nyd køreoplevelsen med Fiesta ST fuldt ud med elektronisk lydforbedring og Active Valve Exhaust. Hvorfor: Fordi Active Valve Exhaust er en ny teknologi, som er designet til at skabe et dybere bulder og brøl ud fra, hvor meget gas, du giver den. Elektronisk lydforbedring sørger for, at du hører den stemningsfulde motor, når du er bag rattet.

Ford Fiesta ST Active valve exhaust

Nyd lyden

Med det såkaldte Electronic Sound Enhancement og Active Valve Exhaust får du den fulde Fiesta ST-oplevelse. Hvorfor? Fordi AVE er en ny teknologi, der er designet til at give et dybere brøl – alt afhængig af, hvor meget gas du giver. Og ESE sikrer, at du kan høre den lækre motor, når du sidder bag rattet.

Ford Fiesta

Spar brændstof med Auto Start-Stop

Når du holder for rødt eller sidder fast i en kø, kan Auto Start-Stop automatisk slukke motoren, mens den stadig holder ting som forlygter, air-condition og SYNC 3 kørende. Når du er klar til at køre videre, træder du blot på koblingen – eller speederen, hvis du har automatgear – og så starter motoren. Auto Start-Stop er særligt effektivt i byområder, hvor brændstofforbruget kan mindskes med op til 10%.

6 gear til rådighed

Vores 6 gears manuelle gearkasse er designet til at give dig mest mulig power. Gearskiftene er korte og hurtige og leverer en lækker oplevelse ved hvert skift.

Ford Fiesta gear stick close up
Ford Fiesta ST active grille shutter

Bedre aerodynamik giver bedre økonomi

Når du kører langsomt, holder Active Grille Shutter din frontgrill åben, så motoren bliver kølet ned. Når du sætter farten op, lukker den automatisk, så aerodynamikken forbedres og brændstofforbruget optimeres. På den lange bane kan denne teknologi gøre en stor forskel.

1.5 EcoBoost motoren der opfylder kravene vedrørende Euro Stage 6.2

Ford Fiesta ST Euro emissions
Top