Home > Personbiler > NY TOURNEO CUSTOM > Udstyr > Førerassistance

En luksuriøs køreoplevelse

Der er en lang række funktioner pakket ind i den nye Tourneo Custom for at forbedre kørslen og fornemmelsen. For eksempel giver det strøm-justerbare, opvarmede sæde og justerbare rat den perfekte ergonomiske førerplads. Respons og tilbagemelding via kontrollerne giver dig også selvtillid under alle forhold, ved høj hastighed, vådt eller tørt, med eller uden last. Derudover er der en pakke med hjælpemidler til føreren, herunder Hill Start Assist, Torque Vectoring Control og Side Wind Mitigation 

Funktionerne, som er vist på denne side, er muligvis kun tilgængelige på udvalgte modeller. Disse funktioner kan, hvis de er tilgængelige, tilkøbes som ekstraudstyr. For mere information kan du downloade brochuren for at se de aktuelle specifikationer.

 

Speed Assist close up

Hjælper dig med at overholde fartgrænsen

Den nye Tourneo Custom kommer nu med intelligent hastighedskontrol, som er designet til at forbedre din fartkontrol, så du kan koncentrere dig om kørslen. Systemet til genkendelse af trafikskilte registrerer automatisk den aktuelle fartgrænse (når aktiveret), og så justerer systemet automatisk din maksimale hastighedsindstilling til netop den grænseDet forbliver førerens ansvar at sikre.

Fartpiloten, som kan tilpasse sig automatisk

Med den valgfri teknologi Tilpasningsdygtig fartpilot vælger du den ønskede hastighed, og systemet overholder den. Hvis den indbyggede RADAR-sensor registrerer et køretøj forude, mindsker den dit køretøjs fart for at bibeholde en forudindstillet afstand. I det øjeblik der ikke er noget køretøj foran, accelererer bilen igen til den valgte hastighed. Forward Alert er en teknologi, der leveres som en del af Adaptive Cruise Control, og er udviklet til at advare dig, hvis du ved et uheld kommer for tæt på det forankørende køretøj.

New Ford Tourneo side door mirror close up

Teknologi, der ser, hvad du ikke kan se

Blind Spot Information System benytter radarsensorer til at se biler, der kan være skjult i din blinde vinkel. De sidder i hver side af din nye Tourneo Custom og advarer dig med et orange lys, der ses tydeligt i sidespejlet.

Opdager køretøjer, som du muligvis overser

Cross Traffic Alert indgår i Blind Spot Information System (BLIS). Når du bakker ud af en parkeringsbås og kun kan se lidt af den aktuelle trafiksituation, så kan Cross Traffic Alert registrere biler på vej hen mod dig og udsende en advarende lyd. Teknologien tænder også et lys i sidespejlet (venstre eller højre alt efter den modkørende trafiks retning), og den viser en advarsel på det multifunktionelle display.

New Ford Tourneo driving on a country lane

Ser de vejskilte, som du muligvis overser

Traffic Sign Recognition genkender vejskiltene, uanset om de er i vejsiden eller over vejen, permanente eller midlertidige. Et ikon for det aktuelle fart- eller overhaling forbudt-skilt ses på instrumentpanelet og skifter, hver gang bilen kommer inden for en ny grænse.

Nye forlygter 

HID-forlygter leverer et præcist og intenst lysmønster. Udover at være bygget til et formål er de designet til at give den nye Tourneo Custom et særpræget udseende takket være LED-kørelysene. Derudover justerer Glare Free High Beam sig automatisk for at undgå at blænde andre trafikanter, og ved at følge vejen lader disse nye forlygter dig se mere klart ved kørsel i sving.

Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps
Ford Tourneo centre console display close-up

Nem parkering

Bomme, cykler, lave mure... Bakkameraet viser dig, hvad der er bag dig på en skærm bygget ind i midterkonsollen. Foruden at vise dig genstande, som du kunne overse, viser systemet nogle virtuelle linjer, så du let kan parkere på selv de mindste steder. Kameraet aktiveres automatisk, når du vælger bakgear.

Affjedring

Med luftaffjedring bagerst justeres systemet automatisk for at vedligeholde en konstant kørselshøjde, uanset hvor stor lasten er. Det betyder en mere behagelig kørsel, hvad end det er alene, eller med passagerer, selv med en fuld last.

Ford SYNC logo

FORD SYNC automatisk nødopkald

An important part of Ford SYNC is Emergency AssistanceFord Automatisk Nødopkald fungerer. In the event of an accident, where the airbag is deployed or the fuel-pump deactivated, the technology can use a Bluetooth®-paired and connected mobile phone to help you make a direct call to the Emergency Services. You can choose to stop the call, or talk to those services if you need to. Crucially, the system can supply vital information, such as your GPS coordinates, even if you are unable to.

Top