HVAD KAN VI HJÆLPE MED?

Skriv dit spørgsmål…
Home > Personbiler > TOURNEO CUSTOM > Udstyr > Førerassistance

En luksuriøs køreoplevelse

Der er en lang række funktioner pakket ind i den nye Tourneo Custom for at forbedre kørslen og fornemmelsen. For eksempel giver det strøm-justerbare, opvarmede sæde og justerbare rat den perfekte ergonomiske førerplads. Respons og tilbagemelding via kontrollerne giver dig også selvtillid under alle forhold, ved høj hastighed, vådt eller tørt, med eller uden last. Derudover er der en pakke med hjælpemidler til føreren, herunder Hill Start Assist, Torque Vectoring Control og Side Wind Mitigation 

Funktionerne, som er vist på denne side, er muligvis kun tilgængelige på udvalgte modeller. Disse funktioner kan, hvis de er tilgængelige, tilkøbes som ekstraudstyr. For mere information kan du downloade brochuren for at se de aktuelle specifikationer.

 

Ford Tourneo Custom Selectable Drive Modes board close up

Tilpas dig forholdene

Med selektive køretilstande kan du skræddersy din Tourneos ydeevne ved at vælge mellem fem tilgængelige køretilstande: Normal, Glat, Mudder, Træk og for maksimal effektivitet, EcoMode. Systemet justerer forskellige indstillinger for at optimere ydeevnen til forholdene. Disse omfatter gasrespons og styrefornemmelse samt gearskifte på biler med automatgear.

Hjælper dig med at overholde fartgrænsen

Den nye Tourneo Custom kommer nu med intelligent hastighedskontrol, som er designet til at forbedre din fartkontrol, så du kan koncentrere dig om kørslen. Systemet til genkendelse af trafikskilte registrerer automatisk den aktuelle fartgrænse (når aktiveret), og så justerer systemet automatisk din maksimale hastighedsindstilling til netop den grænseDet forbliver førerens ansvar at sikre.

Fartpiloten, som kan tilpasse sig automatisk

Med den valgfri teknologi Tilpasningsdygtig fartpilot vælger du den ønskede hastighed, og systemet overholder den. Hvis den indbyggede RADAR-sensor registrerer et køretøj forude, mindsker den dit køretøjs fart for at bibeholde en forudindstillet afstand. I det øjeblik der ikke er noget køretøj foran, accelererer bilen igen til den valgte hastighed. Forward Alert er en teknologi, der leveres som en del af Adaptive Cruise Control, og er udviklet til at advare dig, hvis du ved et uheld kommer for tæt på det forankørende køretøj.

Lad Tourneo stå for parkeringen

Det kan være svært at parkere på en travl gade eller på en trang plads. Men aktiv parkeringshjælp gør det lettere, end du nogensinde troede var muligt. Når systemet er aktiveret, kan det identificere en passende vinkelret eller parallel parkeringsplads og derefter styre bilen derind. Alt, du skal gøre, er at bremse eller accelerere som anvist. Teknologien kan endda føre dig ud fra en parkeringsplads, når du skal tilbage på farten. "Tilgængelig mod merpris"

New Ford Tourneo close up on Active Park assist rear view camera
New Ford Tourneo side door mirror close up

Teknologi, der ser, hvad du ikke kan se

Blind Spot Information System benytter radarsensorer til at se biler, der kan være skjult i din blinde vinkel. De sidder i hver side af din nye Tourneo Custom og advarer dig med et orange lys, der ses tydeligt i sidespejlet.

Opdager køretøjer, som du muligvis overser

Cross Traffic Alert indgår i Blind Spot Information System (BLIS). Når du bakker ud af en parkeringsbås og kun kan se lidt af den aktuelle trafiksituation, så kan Cross Traffic Alert registrere biler på vej hen mod dig og udsende en advarende lyd. Teknologien tænder også et lys i sidespejlet (venstre eller højre alt efter den modkørende trafiks retning), og den viser en advarsel på det multifunktionelle display.

New Ford Tourneo driving on a country lane

Ser de vejskilte, som du muligvis overser

Traffic Sign Recognition genkender vejskiltene, uanset om de er i vejsiden eller over vejen, permanente eller midlertidige. Et ikon for det aktuelle fart- eller overhaling forbudt-skilt ses på instrumentpanelet og skifter, hver gang bilen kommer inden for en ny grænse.

Nemt at vende og dreje

Den nye Tourneo Custom har en dreje radius på 11,6 meter, hvilket er imponerende for et køretøj i dens størrelse. Dette gør bykørsel, parkering, afhentning og afsætning, meget lettere.

Turning made easy
Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps

Overvåger din retning  

I samarbejde med Traffic Sign Recognition er Wrong Way Alert designet til at give visuelle advarsler og lydadvarsler, hvis du passerer et adgang forbudt-skilt, og til at advare dig, hvis du kører den forkerte vej ned ad en vej (Kun tilgængelig på to markeder).

Nye forlygter 

HID-forlygter leverer et præcist og intenst lysmønster. Udover at være bygget til et formål er de designet til at give den nye Tourneo Custom et særpræget udseende takket være LED-kørelysene. Derudover justerer Glare Free High Beam sig automatisk for at undgå at blænde andre trafikanter, og ved at følge vejen lader disse nye forlygter dig se mere klart ved kørsel i sving.

Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps
The Convertible

Et avanceret sikkerhedssystem hjælper dig med at holde din kørebane

Hvis det registrerer, at du begynder at glide ud af din vejbane, kan Lane Keeping Alert advare dig med vibrationer i rattet og en advarselslampe.

Ekstra kontrol ved start på bakker

Bakkestartassistancen forhindrer bilen i at trille baglæns eller forlæns, når du starter på en bakke. Systemet fastholder bremsetrykket i 2-3 sekunder, når du flytter foden fra bremse til speeder, så du kommer sikkert og roligt af sted. Teknologien er også nyttig, når du stopper og starter på glatte overflader.

Ekstra kontrol ved start på bakker
Driver alert

Fører overvågning advarer dig, når du er ved at være træt

Fører overvågning overvåger konstant din kørsel og registrerer afvigelser, der kan skyldes træthed. Hvis systemet registrerer, at du bliver mindre årvågen, lyser en advarselsmeddelelse i displayet og foreslår en pause. Bliver opmærksomheden på din kørsel mindre og mindre, gentages meddelelsen og kombineres nu med et lydsignal.

Nemmere at bakke

Bomme, cykler, lave mure ... Bakkameraet, som fås som ekstraudstyr, aktiveres automatisk, når du skifter til bakgear, og det viser præcis, hvad der er bag dig på din SYNC 3-skærm. Foruden at vise genstande, som du ellers let kunne overse, viser systemet nogle virtuelle linjer, der angiver din nuværende bane, så du let kan parkere på selv de mindste pladser. 

Ford Tourneo centre console display close-up
Parking sensors

Sensorer gør det let at parkere

Parkeringssensorer for- og bag på køretøjet hjælper dig med at vurdere afstanden mellem bilen og forhindringer. Når sensorerne registrerer en genstand, aktiverer de et lydsignal, der bliver højere, jo tættere du kommer på. Der er også en visuel advarsel; en indikation af hvor tæt du er på en genstand.

Maksimal kontrol under kurvekørsel

Torque Vectoring Control-systemet reagerer på vejpåvirkninger 100 gange i sekundet. (Det er 33 gange hurtigere, end du blinker med øjnene). Oplysningerne bruges til at afbalancere motor- og bremsekraft på begge forhjul. På den måde får bilen et maksimalt vejgreb og skarpe manøvreegenskaber i kurver og på ujævn vej.

Maksimal kontrol under kurvekørsel

Affjedring

Med luftaffjedring bagerst justeres systemet automatisk for at vedligeholde en konstant kørselshøjde, uanset hvor stor lasten er. Det betyder en mere behagelig kørsel, hvad end det er alene, eller med passagerer, selv med en fuld last.

Sidevindsstabilisering

Elektronisk stabilitetsprogram registrerer, når bilen påvirkes af sidevinde og systemet hjælper ved at korrigere vejpositionen i stærke vindforhold.

Side wind
Ford SYNC logo

FORD SYNC automatisk nødopkald

An important part of Ford SYNC is Emergency AssistanceFord Automatisk Nødopkald fungerer. In the event of an accident, where the airbag is deployed or the fuel-pump deactivated, the technology can use a Bluetooth®-paired and connected mobile phone to help you make a direct call to the Emergency Services. You can choose to stop the call, or talk to those services if you need to. Crucially, the system can supply vital information, such as your GPS coordinates, even if you are unable to.

Top