Run flat-dæk

Hvis et standarddæk udsættes for et stort tab af dæktryk, trykker fælgen med bilens fulde vægt på de flade dæksider. Det er svært at manøvrere bilen, og dækket er ødelagt.

Run flat-dæk har kraftige, forstærkede dæksider, som bærer bilens vægt efter tab af dæktryk.

Forholdsregler ved punktering af et run flat-dæk

Takket være dækkets run flat-egenskaber bemærker du muligvis ikke, at dækket er punkteret. Men din bil kan være udstyret med et Dæktryksovervågningssystem (TPMS), som advarer dig ved fald i dæktrykket.

I tilfælde af defekt dæk:

• Sænk straks farten til maks. 80 km/t (50 mph)
  • Undgå pludselige eller ujævne bremse- og styremanøvrer, og vær særligt omhyggelig i sving
  • Undlad at køre mere end 80 km/t (50 miles), efter at defekten er registreret
  • Få det defekte dæk udskiftet hurtigst muligt.