Bilens nyttelast

Nyttelast er en betegnelse for den maksimale vægt, en bil kan transportere, minus bilens køreklare vægt. De fleste bilcertificeringer indeholder oplysninger om nyttelast, som findes ved at lægge bilens maksimale tilladte last til vægten af personerne i bilen. Nyttelasten afhænger således af, hvor meget bilen kan transportere uden at medføre skade på bilen eller vejen.

Yderligere oplysninger

Tilladt anhængervægt