Sikkerhedstrusler fra cyberspace i forbindelse med køretøjer

Hos Ford Motor Company er meget vi opmærksomme på at beskytte vores kunders personlige oplysninger og internetsikkerhed i bilen. Ford tager dette meget alvorligt og investerer i sikkerhedsløsninger, som indbygges i produkterne fra starten.

Vi har et internetsikkerhedsteam, der kan reagere på indberetninger om hacking af vores køretøjer. Dette team vil undersøge og løse eventuelle problemer og betænkeligheder og samarbejder med vores teknikere om at mindske fremtidige trusler.

I forbindelse med udviklingen af alle elektroniske systemer anvender Ford meget omfattende testprocesser med blandt andet vurderinger af sikkerhedsarkitekturen og kontrolprocedurerne. Dette omfatter test af blandt andet radiofrekvenssystemer, såsom dæktryksovervågningssystemet (TPMS), Bluetooth-systemer, såsom SYNC, og kabelforbundne systemer såsom enhver elektronisk styreenhed (ECU). Vi foretager yderligere vurderinger af systemer baseret på risiko, hvor hver enkelt systems funktion og dets sårbarhed over for eksterne grænseflader overvejes.