Brug af startkabler til batteriet

Det kan ske, at bilen ikke vil starte. Det skyldes typisk et dødt eller afladet batteri.

Det kan f.eks. kontrolleres på følgende måde: Hvis startmotoren klikker eller slet ikke siger noget og forlygterne lyser svagt eller slet ikke tændes, er det sandsynligvis batteriet, der er årsag til problemet.

Hos Ford Motor Company fraråder vi brug af startkabler til batteriet, da det kan give problemer. Hvis noget går galt, er der risiko for, at garantien ikke dækker, og hvis årsagen til afladningen af batteriet er mere kompliceret, kan det besværliggøre fejlfindingen for forhandlerens teknikere.

Få batteriet testet hos din lokale forhandler, hvis følgende konstateres:

• Korrosion omkring batteripolerne
  • Beskadigelse af batteripolerne
  • Flossede eller beskadigede batterikabler
  • Løse batterikabler eller -poler
  • Slidte drivremme
  • Deformation af batterikassen
  • Batteriet sidder løst i batterikassen
  • Konstante problemer med ladesystemet eller det elektriske system
  • Startvanskeligheder

Teknikerne hos din lokale forhandler kan fastslå, om det er batteriet, der er årsag til problemet, og i givet fald udskifte eller genoplade batteriet.

Du finder specifikke oplysninger om din bil i din instruktionsbog.