Euro NCAP-bedømmelser

Euro NCAP står for European New Car Assessment Programme (europæisk institut for kollisionstest af nye biler).

Euro NCAP anvender et system til bedømmelse af sikkerheden med fem stjerner, så brugerne og deres familier samt virksomhederne nemmere kan sammenligne biler og finde frem til den sikreste model til deres behov.

Grundlaget for bedømmelsen er en række biltest – udviklet og udført af Euro NCAP – som er baseret på ulykkesscenarier fra det virkelige liv, hvor personer i bilen eller andre trafikanter er blevet kvæstet eller dræbt.

Antallet af tildelte stjerner er et udtryk for bilens ydelse i Euro NCAP-test, men ved tildelingen af stjerner tages det også i betragtning, hvilket sikkerhedsudstyr bilproducenterne i de enkelte markeder tilbyder. Så et stort antal tildelte stjerner er ikke kun et udtryk for et godt testresultat, men også for, at sikkerhedsudstyret på den testede model er let tilgængeligt for alle forbrugere i Europa.

Bedømmelsen med stjerner går ud over de gældende lovkrav, og det er ikke alle nye biler, der skal testes af Euro NCAP. En bil, der blot opfylder lovens minimumskrav, ville ikke få tildelt stjerner. Det betyder også, at en bil med en mindre god bedømmelse ikke nødvendigvis er usikker – den er bare ikke lige så sikker som konkurrerende biler, der har opnået en bedre bedømmelse.

Klik her for at få mere at vide om Euro NCAP-bedømmelser.