Instrumentgrupper: Digitalt display

Det mest velkendte informationssystem i bilen er instrumentgruppen. Gennem udviklingen af instrumentgruppen er det blevet opgraderet med adskillige displays. De angiver, om de overvågede kredse fungerer, eller om de melder fejl. Der findes forskellige versioner af instrumentgruppen afhængigt af bilens type og udstyr, og oplysningerne herom vises i både digital og analog form.

I en moderne bil informerer instrumentgruppen føreren om en masse forskellige bilparametre. Foruden de analoge drejeknapper til hastighed og omdrejninger pr. minut er der typisk indbygget digitale displays i instrumentgruppen, som viser f.eks. kilometertæller og klokkeslæt, eller som informerer føreren om temperaturen på kølevæske eller vejr.

I nyere biler er det desuden muligt at ændre forskellige parametre i individuelle systemer, f.eks. automatisk transmissionsstyring.

Og så er det muligt at få vist funktioner fra andre systemer, såsom kollisionsadvarsler, overvågningssystem for dæktryk, navigation og telefon, i instrumentgruppen. Derfor er de forskellige displays (punktdisplay eller LCD) monteret i instrumentgruppen i henhold til de respektive funktioner.