Dagkørelys

Dagkørelyset (DRL, Daytime Running Lights) tændes automatisk, når motoren startes – alle andre lygter forbliver slukket.

Kravet om dagkørelys gælder kun for nye modeller af personbiler og mindre varevogne, der gennemgår proceduren for EF-typegodkendelse af køretøjer efter februar 2011.

Dagkørelyset skal være kraftigt nok til at kunne ses tydeligt i dagslys, og det er derfor for stærkt til at kunne benyttes om natten. Dagkørelyset skal derfor slukkes automatisk, når for- eller baglygter tændes.