6-trins PowerShift-transmission – DSP6

6-trins PowerShift-transmissionen er udviklet med det formål at opnå samme køreoplevelse og effektivitet som med en manuel transmission kombineret med den brugervenlighed, der kendetegner en automatisk transmission. PowerShift-transmissionen indkobler automatisk det næste gear på forhånd, så der opnås et meget glidende gearskifte. Der foretages desuden automatisk udkobling i tomgang, hvilket er med til at forbedre brændstoføkonomien.

6-trins PowerShift-transmissionen fungerer på stort set samme måde som en manuel transmission, og køreoplevelsen er derfor på visse punkter anderledes end den, der kendes fra en bil med traditionel automatisk transmission:

• Når du løfter foden fra gaspedalen og bilens fart sagtnes, kan du muligvis mærke en svag bremseeffekt. Det skyldes, at transmissionen foretager justeringer.
  • I tilkørselsperioden skifter transmissionen muligvis hurtigere eller hårdere. Dette udlignes dog efter kort tid.
  • Der høres muligvis mekanisk støj under kørslen.
  • Du kan muligvis mærke forskel ved acceleration.

Nogle modeller er udstyret med funktionen Select Shift, som gør det muligt at skifte gear manuelt ved hjælp af plus- og minusknappen (vippekontakten), når funktionen Sport (S på skiftekulissen) er valgt.

Du kan få flere oplysninger om PowerShift-transmissionen i instruktionsbogen