FØRER-ASSISTANCE

AVANCERET SIKKERHED. AVANCERET KOMFORT.

Med travle veje og mange distraktioner kunne vi alle bruge lidt hjælp til at gøre vores køreture nemmere. Vi præsenterer Ford Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Intelligente sikkerhedsfunktioner, der er designet til at gøre din kørsel mere sikker og mindre stressende.

NEMMERE PARKERING

AKTIV PARKERINGSHJÆLP

Hjælper med at gøre det nemt at parkere på en travl gade eller på et lille område. Systemet kan finde egnede parkeringspladser og derefter automatisk styre dig ind. Du har altid kontrollen med bakkameraer, så du kan holde øje med dine omgivelser.

Parkeringshjælpen ud fra parkeringspladsen kan derefter manøvrere dig tilbage ud fra pladsen, mens sideparkeringshjælpen advarer dig om eventuelle hindringer til siden.

Park assist on the dashboard
Screen with front view cameras

FRONTKAMERA MED BRED VISNING

Frontkameraet med bred visning giver dig ekstra udsyn på vejen. Det er et lille panoramakamera foran på din bil, og det sender et delt skærmbillede til dit multifunktionelle display, så du kan se biler, cyklister og fodgængere, der nærmer sig fra begge sider.

QUICKCLEAR OPVARMET FORRUDE

Rydder din forrude hurtigt på frostkolde morgener. Tynde filamenter opvarmer forruden til afise og afrime glasset på få sekunder samt hjælper med at tø viskerbladene op.

A man in the driver's seat

MERE AFSLAPPET KØRSEL

Blue Ford Puma with adaptive cruise

INTELLIGENT ADAPTIV FARTPILOT

For mindre stress ved kørsel i tæt trafik. Du skal blot indstille din ønskede hastighed, så holder den intelligente adaptive fartpilot med Stop & Go automatisk en forudindstillet afstand til den forankørende bil og standser din bil om nødvendigt. Når der ikke længere er trafik foran, accelererer systemet igen til den valgte hastighed.

LANE-KEEPING ASSISTANCE

Fremadseende kameraer kan registrere, hvis du utilsigtet glider ud af banen. Systemet advarer dig ved at vibrere i rattet, og det kan nemt styre, så du kommer tilbage i den rigtige kørebane. Lane-Keeping-systemet er designet til veje med flere spor. Deaktiveres automatisk ved kørsel under 69 km i timen eller kan slukkes manuelt.

Red Ford Focus on the road
Blue Ford Puma on the road

BAKKESTARTASSISTANCE

Bakkestartassistance giver dig ekstra kontrol, når du starter på en bakke. Systemet fastholder bremsetrykket i 2,5 sekunder, så du midlertidigt undgår at rulle baglæns (eller fremad), mens foden bevæger sig fra bremse til speeder. Teknologien er også nyttig, når du stopper og starter på glatte overflader.

AUTO START-STOP

Når du standser ved rødt lys eller i tæt trafik, kan Auto Start-Stop automatisk slukke motoren, mens de vigtige systemer som forlygter, aircondition og Ford SYNC stadig kører. Når du er klar til at køre igen, skal du bare træde på koblingen (eller træde på speederen for en bil med automatgear), og så starter motoren igen.

Blue Ford Puma on the road
Projection of a girl driving

10-PUNKTS JUSTERBARE SÆDER

Designet til at øge komforten og reducere træthed med ti separate justeringer og aktiv bevægelsesmassage. Sæderne har elleve bevægelige puder, der er placeret for at give ekstra støtte, og når det er nødvendigt, får du en blid massage. Nok til at slappe af, men ikke distrahere.

BLIND SPOT INFORMATION SYSTEM

Blind Spot Information bruger sensorer til at lede efter biler, der er skjult i din blinde vinkel. Hvis en anden bil registreres, vil systemet advare dig via advarselslamper, som er indbygget i begge sidespejle. Cross Traffic Alert hjælper ved bakning ud af et område med begrænset udsyn ved at udsende en alarm, hvis den registrerer biler, der nærmer sig fra siderne.

Red Ford Focus in the mirror
Hands on the wheel

TRAFFIC SIGN RECOGNITION

For skilte ved vejsiden eller over vejen, permanente eller midlertidige, er Traffic Sign Recognition designet til at identificere dem. Det viser oplysningerne om skiltet – herunder hastighedsgrænser – på instrumentpaneletVærktøjstip. Hastighedsgrænserne opdateres, hver gang du kører ind i en ny fartzone.

MERE SIKKER MANØVRERING

ELEKTRONISK STABILITETSSTYRING

Brug af sensorer fra ABS-bremserne og Traction Control-systemet. Elektronisk stabilitetsstyring registrerer, når din bil mister vejgreb, og automatisk påfører en bremseimpuls i hvert hjul, så bilen stabiliseres.

Green Ford Fiesta ST on the road
Blue Ford Fiesta ST on the track

ROLL STABILITY CONTROL

Roll Stability Control overvåger konstant bilen og kørselsforholdene. Hvis der opstår en farlig situation, som kan få køretøjet til at vælte, starter systemet. Det får elektroniske stabilitetsstyring til at gribe ind, styre bilens hastighed og genoprette stabiliteten.

DÆKTRYKSOVERVÅGNINGSSYSTEM

Tidlig advarsel om punktering. Registrerer, når dæk begynder at tabe tryk, og advarer dig via instrumentpanelet. Du kan også få advarsler via FordPass-appen, overvågning af dæktryk, sprinklervæske og meget mere.

Wheel's Ford Fiesta ST