Home > Van > RANGER > Udstyr > Førerassistance

Førerassistance

Ford Rangers innovative teknologier, mange smarte funktioner og barske fremtoning vil overbevise dig om, at dette er den rette pickup for dig.

Fartpiloten, der automatisk kan tilpasse sig

Med den adaptive fartpilot vælger du en ønsket hastighed og systemet overholder den. Hvis et køretøj foran sænker hastigheden, nedsættes farten automatisk. I det øjeblik den forankørende sætter hastigheden op igen, accelererer bilen igen til den valgte hastighed.

Forward Alert kigger altid frem

Dette system kan advare dig, hvis det registrerer et muligt sammenstød med køretøjet foran. En radar overvåger hvis du kommer for tæt på den forankørende. Systemet giver en visuel advarsel i displayet samt et lydsignal hvis den forankørende er for tæt på. Hvis du ikke reagerer, vil systemet øge bilens bremsetryk og derved give dig maksimal bremsekraft lige så snart du træder på bremsen.

Ford Ranger with Forward Alert
Ford Ranger Electronic Shift-On-The-Fly

Valgbar firehjulstræk til ethvert terræn

Vælg tohjulstræk til almindelig kørsel og firehjulstræk (4H High Range) ved dårlige vejforhold og på jordveje og endelig 4-hjulstræk med reduktionsgearkasse (4L Low Range) til ekstra vanskelig offroad-kørsel.
Ved hjælp af det elektroniske Shift-On-The-Fly system kan du også skifte mellem tohjulstræk og firehjulstræk (High Range) under kørslen.

Et avanceret system som hjælper dig med at holde din kørebane

Hvis det registrerer, at du begynder at glide ud af din vejbane, kan Lane Keeping Alert advare dig med vibrationer i rattet og en advarselslampe.

Ford Ranger - Sees the road signs you might miss

Ser de vejskilte, som du muligvis overser

Traffic Sign Recognition genkender vejskiltene, uanset om de er i vejsiden eller over vejen, permanente eller midlertidige. Et ikon for det aktuelle fart- eller overhaling forbudt-skilt ses på instrumentpanelet og skifter, hver gang bilen kommer inden for en ny grænse.

Hold fokus på vejen forude

Det bliver mere behageligt at køre om natten, når du ikke konstant generes af lyset fra de bagvedkørende biler. Det innovative bakspejl med automatisk nedblænding registrerer automatisk, hvis bagvedkørende biler blænder, og aktiverer nedblænding.

Ford Ranger- Auto High Beam. Helping you see, without dazzling others
Ford Ranger - Driver Alert. Time for a break?

Træthedsregistrering advarer dig, når du er ved at være træt

Træthedsregistrering overvåger konstant din kørsel og registrerer afvigelser, der kan skyldes træthed. Hvis systemet registrerer, at du bliver mindre årvågen, lyser en lampe i displayet og foreslår en pause. Bliver opmærksomheden på din kørsel mindre og mindre, gentages meddelelsen og kombineres nu med et lydsignal.

Ekstra kontrol ned ad bakke

Hill Descent Control (HDC) er udtænkt til at regulere din hastighed ned ad bakke under off-road-forhold, helt uden at du behøver at røre bremse- eller gaspedalerne, og det fungerer i både forlæns og baglæns kørsel.

Ekstra kontrol ved start på bakker

Bakkestartassistancen forhindrer bilen i at trille baglæns eller forlæns, når du starter på en bakke. Systemet fastholder bremsetrykket i 2-3 sekunder, når du flytter foden fra bremse til speeder, så du kommer sikkert og roligt af sted. Teknologien er også nyttig, når du stopper og starter på glatte overflader.

Load Adaptive Control (LAC)

Load Adaptive Control (LAC) justerer det elektroniske stabilitetsprogram afhængigt af den vægt, din nye Ford Ranger er læsset med. Det sikrer dig kontrol over bilen og stabil kørsel, uanset om bilen er tom eller fuldt lastet.

Ford Ranger with gas canister cargo
Ford SYNC with Emergency Assistance

FORD SYNC 3 automatisk nødopkald

En vigtig del af Ford SYNC 3, som potentielt kan redde liv, er automatisk nødopkald*. Skulle du komme ud for en ulykke, hvor airbaggen udløses, eller hvor brændstofpumpen deaktiveres, kan teknologien automatisk ringe via en Bluetooth®-mobiltelefon direkte til alarmcentralen. Du kan vælge at stoppe opkaldet eller at tale med alarmcentralen, hvis du har brug for det. Systemet giver afgørende oplysninger, såsom dine GPS-koordinater, selv hvis du er bevidstløs.

 *Ford Automatisk Nødopkald fungerer i over 40 europæiske lande. Denne funktion fungerer, når den er parret med en kompatibel tilsluttet mobiltelefon, som du har med dig, når en airbag udløses (undtagen knæ-airbags), eller hvis en sensor, som registrerer et sammenstød, deaktiverer brændstofpumpen. Nødopkaldsfunktionen understøttes ikke af alle europæiske sprog. Se dit lokale Ford-websted for de seneste oplysninger.

Top