Byg din Ford Book en prøvetur Find forhandler Ask Ford
Home > Van > RANGER > Udstyr > Førerassistance

Arbejder smartere og hårdere

Den nye Ford Ranger er specialbygget til at få arbejdet fra hånden. Og med flere teknologier end nogensinde før hjælper Europas bedst sælgende pickup dig også med at arbejde på en smartere måde. Avancerede systemer, herunder Traffic Sign Recognition, Lane Keeping Aid og parkeringssensorer, øger alle din opmærksomhed og tryghed på vejen. Samtidig hjælper Hill Start Assist, Hill Descent Control og Active Park Assist dig med at bevare kontrollen.

Ford Ranger transmission close up

Håndtér ethvert terræn

For at du kan føle dig mere tryg under alle kørselsforhold og i alle miljøer giver den nye Ford Ranger dig mulighed for at skifte mellem fire- og tohjulstræk-systemer undervejs. Så når du kører afslappet på jævne veje, kan du holde bilen i tohjulstræk. Men så snart du ønsker at køre off-road eller vejforholdene forværres, kan du nemt skifte til firehjulstræk.

Stressfri parkering og udkørsel

Med aktiv parkeringshjælp kan du parkere på parkeringspladser. Du aktiverer teknologien ved at trykke på en knap, og mens du kører, finder sensorerne en parkeringsplads, der er stor nok. Det styrer automatisk for dig, når du parkerer, og du skal bare betjene speeder, gear og bremse (ved at følge en enkel vejledning på skærmen med tilhørende lydsignaler). 

Orange Ford Ranger headlight close up

De automatiske forlygter tænder efter behov

Den nye Ford Ranger har kraftfulde Xenon-forlygter, der registrerer ændringer i lysforholdene. Dette får forlygterne til at tænde automatisk, hvilket gør kørslen nemmere og mere sikker.

Fartpiloten, som kan tilpasse sig automatisk

Med teknologien Adaptive Cruise Control vælger du den ønskede hastighed, og systemet overholder den. Hvis den indbyggede RADAR-sensor registrerer et køretøj forude, mindsker den dit køretøjs fart for at bibeholde en forudindstillet afstand. I det øjeblik der ikke er noget køretøj foran, accelererer bilen igen til den valgte hastighed.

Orange Ford Ranger rear view driving on wet road

Hjælper dig med at overholde fartgrænsen

Intelligent hastighedskontrol er designet til at forbedre din fartkontrol, så du kan koncentrere dig om kørslen. Først registrerer systemet til genkendelse af trafikskilte automatisk den aktuelle fartgrænse. Hvis den er aktiveret, justerer systemet din maksimale hastighedsindstilling til netop den grænse*.

*Det forbliver førerens ansvar at sikre, at hastighedsgrænserne overholdes til enhver tid.

Ser de vejskilte, som du muligvis overser

Traffic Sign Recognition genkender vejskiltene, uanset om de er i vejsiden eller over vejen, permanente eller midlertidige. Ikoner for hastighedsgrænser og overhaling forbudt vises på instrumentklyngen og advarer dig om ændrede begrænsninger.

Orange Ford Ranger rear view with traffic sign recognition

Et avanceret sikkerhedssystem hjælper dig med at holde din kørebane

Lane Keeping Systemet anvender et fremadseende kamera til at registrere, hvis du utilsigtet er ved at komme ud af kørebanen. Lane Keeping Aid kan selv nemt styre, så du kommer sikkert tilbage i den rigtige kørebane. Hvis dit hjul rører kanten af vejen, får Lane Keeping Alert rattet til at vibrere og viser en synlig advarsel. Teknologien deaktiveres automatisk, når farten kommer under 64 km i timen, eller den kan slukkes manuelt.

Ekstra kontrol ved start på bakker

Bakkestartassistancen forhindrer bilen i at trille baglæns eller forlæns, når du starter på en bakke. Systemet fastholder bremsetrykket i 2-3 sekunder, når du flytter foden fra bremse til speeder, så du kommer sikkert og roligt af sted. Teknologien er også nyttig, når du stopper og starter på glatte overflader.

Blue Ford Ranger ascending off road
Top