Home > Van > TRANSIT CHASSIS CAB > Udstyr > Førerassistance

Førerassistance

Transit Ladvogn er designet til maksimal udnyttelse. Den har også funktioner og teknologier, der er specielt designet til at hjælpe dig. Når du først har oplevet dem, vil du undres over, hvordan du har kunnet undvære dem.

Ford Transit Chassis Cab Gear Stick detail.

SelectShift automatgear

De helt nye 130 hK og 170 hK Ford EcoBlue 2,0 liters motorer kan fås med den nye 6-trins SelectShift automatgearkasse. Den er designet til at give en jævn og afslappende køreoplevelse, specielt i en travl stop-start-trafik. Gearkassen lader dig skifte gear manuelt, hvis du vil, ved hjælp af det monterede gearskifte. Det giver også mulighed for at låse gear under mere udfordrende kørselsforhold, f.eks. på glatte veje eller stejle hældninger.

Mindre anstrengende og bedre brændstoføkonomi

Fartpilot med justerbar hastighedsbegrænsning holder bilen ved en forudindstillet hastighed, som du selv indstiller. Det kan spare brændstof, minimere risikoen for at køre for stærkt og, som alle fartpiloter, holde hastigheden for dig, så du ikke behøver at have foden på speederen.

Ford Transit Chassis Cab side view
Ford Transit Chassis Cab front side view

Et avanceret system som hjælper dig med at holde din kørebane

Hvis det registrerer, at du begynder at glide ud af din vejbane, kan Lane Keeping Alert advare dig med vibrationer i rattet og en advarselslampe.

Træthedsregistrering advarer dig, når du er ved at være træt

Træthedsregistrering overvåger konstant din kørsel og registrerer afvigelser, der kan skyldes træthed. Hvis systemet registrerer, at du bliver mindre årvågen, lyser en lampe i displayet og foreslår en pause. Bliver opmærksomheden på din kørsel mindre og mindre, gentages meddelelsen og kombineres nu med et lydsignal.

Driver Alert warns you when it detects you’re tired
Ford Transit Chassis Cab carrying equipment

Maksimal kontrol under kurvekørsel

Torque Vectoring Control systemet reagerer på vejpåvirkninger 100 gange i sekundet. (Det er 33 gange hurtigere, end du blinker med øjnene). Oplysningerne bruges til at afbalancere motor- og bremsekraft på begge forhjul. På den måde får bilen et maksimalt vejgreb og skarpe manøvreegenskaber i kurver og på ujævn vej.

Tryghed under skiftende forhold

Et intelligent system til firehjulstræk (AWD) kan afgøre, hvor meget vejgreb, balance i kurver og reaktionsevne, der skal til på våde, tørre eller isglatte veje og under forskellige terrænforhold. Teknologien kan overføre træk til for- eller bagakslen, alt efter hvad der er behov for. Og dette system med styring af trækkraften sikrer uovertruffen manøvrering og bedre effektivitet.

Intelligent All-Wheel Drive System
Ford Transit Chassis Cab front view

Ekstra kontrol ved start på bakker

Bakkestartassistancen forhindrer bilen i at trille baglæns eller forlæns, når du starter på en bakke. Systemet fastholder bremsetrykket i 2-3 sekunder, når du flytter foden fra bremse til speeder, så du kommer sikkert og roligt af sted. Teknologien er også nyttig, når du stopper og starter på glatte overflader.

Sidevindsstabilisering

Elektronisk stabilitetsprogram registrerer, når bilen påvirkes af sidevinde og hjælper ved at korrigerer vejpositionen i stærke vindforhold.

Ford Chassis-Cab on highway showing Side Wind Stabilisation
Ford Transit Chassis Cab rear view

Automatisk lastkompensering

Load Adaptive Control (LAC) justerer det elektroniske stabilitetsprogram, afhængigt af om Transit Ladvognen er tom eller fuldt læsset. Det sikrer dig kontrol over bilen og stabil kørsel, uanset hvor meget last du kører med..

FORD SYNC 3 automatisk nødopkald

En vigtig del af Ford SYNC 3, som potentielt kan redde liv, er automatisk nødopkald*. Skulle du komme ud for en ulykke, hvor airbaggen udløses, eller hvor brændstofpumpen deaktiveres, kan teknologien automatisk ringe via en Bluetooth®-mobiltelefon direkte til alarmcentralen. Du kan vælge at stoppe opkaldet eller at tale med alarmcentralen, hvis du har brug for det. Systemet giver afgørende oplysninger, såsom dine GPS-koordinater, selv hvis du er bevidstløs.

 *Ford Automatisk Nødopkald fungerer i over 40 europæiske lande. Denne funktion fungerer, når den er parret med en kompatibel tilsluttet mobiltelefon, som du har med dig, når en airbag udløses (undtagen knæ-airbags), eller hvis en sensor, som registrerer et sammenstød, deaktiverer brændstofpumpen. Nødopkaldsfunktionen understøttes ikke af alle europæiske sprog. Se dit lokale Ford-websted for de seneste oplysninger.

Sync with emergency assistance
Top