Home > Van > TRANSIT VAN > Udstyr > Førerassistance

Førerassistance

Transit er fyldt med avanceret teknologi. Alle lavet til at hjælpe dig med at arbejde smartere og mere effektivt. Disse omfatter blandt andet Blind Spot Information System og Cross Traffic Alert, der er designet til at gøre dig opmærksom på andre trafikanter, når du skifter vejbane eller du bakker. Aktiv Park Assist gør parkering af din varebil lettere. Og det nye Intelligent Adaptive Cruise Control hjælper med at gøre lange ture på motorvejen mere økonomisk og mindre trættende.

Reducerer uønsket hjulspind

Transit Trail fås med et avanceret system, der er bygget til at hjælpe dig med nemt at tackle udfordrende terræn. Den mekaniske differentiale med begrænset slip reducerer uønsket hjulspind, især på løse eller ujævne overflader, ved at lede kraften til hjulet med mest trækkraft. Dette hjælper dig med at bevæge dig fremad og forbedrer køretøjets stabilitet, når du har mest brug for det.

Nemmere parkering og bakning 

Med aktiv parkeringshjælp i den nye Ford Transit kan du parkere på parkeringspladser helt uden besvær. Denne smarte teknologi fås i modeller med automatgear og gør det nemmere end nogensinde at parkere. Når den er aktiveret, vælger du blot en side af vejen. Når systemet finder en passende plads, styrer det automatisk for dig, når du parkerer, og du skal bare betjene speeder, gear og bremse. Det nye bakkamera er monteret øverst i den nye Ford Transit for at give et bedre overblik over, hvad der er bag dig. En skærm indbygget i midterkonsollen viser genstande, som du kunne overse, og systemet viser virtuelle linjer, så du let kan parkere på selv de mest trange parkeringspladser. Kameraet aktiveres automatisk, når du vælger bakgear.

Ford Transit Van LCD screen close up of parking assist
Ford Transit Van interior view with power steering graphic

Servostyring, der reagerer på enhver situation

Elektrisk servostyring tilpasser sig automatisk din hastighed og forholdene. Ved lave hastigheder gør systemet det lettere at dreje rattet, så bilen bliver lettere at manøvre. Når du behøver bedre herredømme ved høje hastigheder, gør det styretøjet mere stabilt. 

Ser, hvad der kommer fra begge sider 

Et lille og diskret kamera monteret foran på bilen sender et delt skærmbillede til din Transits multifunktionsdisplay, så du kan se biler, cyklister og fodgængere fra begge sider. Dette front wide-view kamera er uvurderligt, hvis du skal prøve at kante dig ud af en snæver parkeringsplads eller skal ud på en stærkt trafikeret vej, hvor dit udsyn er begrænset.

Ford Transit Van rear view camera view

Opdager køretøjer, som du muligvis overser

Når du bakker ud af en parkeringsplads og kun har lidt udsyn til den aktuelle trafiksituation, så kan Cross Traffic Alert (del af Blind Spot informationssystemet) registrere biler på vej hen mod dig og udsende en advarende lyd. Teknologien tænder også et lys i sidespejlet. Venstre eller højre alt efter den modkørende trafiks retning.

Ford Transit Van backing up with a help of Cross Traffic Alert

Når kørselsforhold ændrer sig

Frosne vinterveje, mudrede spor - uanset hvor dit arbejde fører dig hen, hjælper firehjulstræk (AWD)*. Intelligent firehjulstræk er et moment-on-demand-system, der leverer sikkert greb på udfordrende overflader. Med et tryk på en knap eller som reaktion på kørselsforhold holder AWD dig og din last på vejen. Og for en vægtøgning på kun -60 kg får du ekstra alsidighed uden at ofre nyttelast.

Nye lygter giver bedre udsyn

Disse avancerede lygter, som er yderst energibesparende og ekstremt lysstærke, hjælper dig med at blive set i dagslys og set helt tydeligt om natten, og de får din nye Transit til at skille sig ud fra de andre biler.

Ford Transit Van close up on new LED lights
Ford Transit Van facing traffic sign

Ser de vejskilte, som du muligvis overser

Traffic Sign Recognition genkender vejskiltene, uanset om de er i vejsiden eller over vejen, permanente eller midlertidige. Ikoner for hastighedsgrænser og overhaling forbudt vises på instrumentbordet og advarer dig ved ændrede grænser.

Ekstra kontrol ved start på bakker

Bakkestartassistancen forhindrer bilen i at trille baglæns eller forlæns, når du starter på en bakke. Systemet fastholder bremsetrykket i 2-3 sekunder, når du flytter foden fra bremse til speeder, så du kommer sikkert og roligt af sted. Teknologien er også nyttig, når du stopper og starter på glatte overflader.

Ford Transit Van driving up the road with help of Hill Start Assist
New Transit Van Side Wind stabilisation graphic

Sidevinds stabilisering

Elektronisk stabilitetsprogram registrerer, når bilen påvirkes af sidevinde og hjælper ved at korrigerer vejpositionen ved stærke vindforhold.

Driver Alert advarer dig, når du er ved at være træt

Driver Alert overvåger konstant din kørsel og registrerer afvigelser, der kan skyldes træthed. Hvis systemet registrerer, at du bliver mindre årvågen, lyser en advarselsmeddelelse i displayet og foreslår en pause. Bliver opmærksomheden på din kørsel mindre og mindre, gentages meddelelsen, og kombineres nu med et lydsignal.

Ford Transit Van interior with person drinking coffee
Top