Home > Vigtig Viden > FordPass Connect privatlivspolitik
Privacy

Privatlivspolitik for FordPass Connect

Privatlivspolitik for FordPass Connect

Gennem enheder som smartphones, tablets og computere kommunikerer vi med verden omkring os ved hjælp af trådløs kommunikationsteknologi. Du kan gøre det samme via dit Ford-køretøj.

Et forbundet Ford-køretøj kan, afhængig af køretøjets udstyr, kommunikere trådløst med apps på din mobile enhed og med os, vores partnere og vores leverandører.

Dit Ford-køretøj kan forbindes via Fords SYNC-, Wi-Fi-, AppLink- eller FordPass Connect-teknologier. Du kan læse mere om disse teknologier her: Fords teknologier, og i instruktionsbogen kan du se, hvilken forbindelsesteknologi der kan anvendes, eller allerede er installeret, i dit køretøj.

Alle digitale veje er åbne for dig, når du køber et forbundet Ford-køretøj.

Om Ford

Ford Motor Company A/S [JURIDISK ENHED} har er dataansvarligansvaret for de oplysninger, som modtages fra dit forbundne køretøj, og er den dataansvarlige i forhold til europæisk databeskyttelseslovgivning.

Juridisk EnhedFord Motor Company A/S er en del af Ford Motor Company Group.

I forhold til visse af de i dette dokument beskrevne behandlingsaktiviteter er vores moderselskab, Ford Motor Company, den primære ansvarlige og ligeledes dataansvarlig. I sådanne tilfælde vil Ford Motor Company arbejde sammen med os med henblik på at sikre, at dine personoplysninger og dine hermed forbundne rettigheder beskyttes.

Medmindre andet udtrykkeligt angives, henviser udtrykkene ”vi”, ”vores” eller ”os” til JURIDISK ENHEDFord Motor Company A/S og Ford Motor Company Group.

Sådan bevarer du kontrollen 

Oplysninger om et forbundet køretøj er knyttet til dit køretøjs unikke stelnummer, som kan forbindes med dig som ejer eller leasingtager, samt til andre komponentidentifikatorer. Du kan finde flere oplysninger her, i køretøjet, i instruktionsbogen, ved at bruge FordPass-appen (hvis relevant) eller ved at kontakte os ved hjælp af kontaktoplysningerne nedenfor.

Du kan indstille visse præferencer for indsamling af oplysninger om dit forbundne køretøj via indstillingerne i bilens infotainmentsystem. Du kan også få oplysninger om dine øvrige muligheder ved at kontakte Fords kundeservicecenter:

Ford Motor Company A/S

Borupvang 5 D – E, 2750 Ballerup

Emailadresse: CRCDK@ford.com

Telefon: +45 43 68 20 00

FordPass Connect

FordPass Connect er Fords nyeste forbindelsesteknologi. FordPass Connect bygger på SYNC og giver dig mulighed for at tilgå en række nye funktioner via et indbygget modem. Funktionerne i FordPass Connect forudsætter, at bilens modem parres med din smartphone via FordPass-appen. Du kan finde flere oplysninger på Ford’s hjemmeside under FordPass og FordPass Politik om persondatabeskyttelse og cookies.

FordPass Connect fungerer via et modem i bilen, hvormed dit Ford-køretøj kan forbindes til et netværk, nærmest som en mobil enhed med et SIM-kort. Ligesom andre dele af dit køretøj monteres det mobile modem og SIM-kortet på fabrikken.

Mange forskellige teknologier arbejder sammen om at holde dig forbundet og om at levere de tilknyttede fordele og opdateringer. Internetudbydere eller mobilnetværksoperatører spiller en stor rolle i forhold til at muliggøre meget af den trådløse kommunikation, vi er afhængige af. FordPass Connect er ingen undtagelse, og det mobildatanetværk, som FordPass Connect benytter, leveres af YouSee (lokal samarbejdspartner med Vodafone). 

Når dit køretøj er forbundet, sender det os løbende notifikationer. Disse notifikationer indeholder et unikt nummer, som identificerer dit køretøjs SIM- og stelnummer og FordPass Connect-modemets elektroniske serienummer. Præcis som i en mobil enhed/mobiltelefon sikrer disse notifikationer en nem og smidig oplevelse, når du forbinder dit køretøj via FordPass-appen.

FordPass Connect gør det muligt at sende oplysninger om dit forbundne køretøj (nærmere beskrevet nedenfor) fra dit køretøj og gør det muligt for Ford Motor Company at udføre trådløse opdateringer af dit køretøjs software og systemer.

Når du køber din nye forbundne Ford, vil din forhandler forklare dig, hvordan dit køretøj bliver fuldt forbundet, og hvordan du kan udnytte alle fordelene herved. I forbindelse med leveringen sørger forhandleren for, at dit køretøjs forbindelsesindstillinger tilpasses dine præferencer, og du får forklaret, hvordan du kan deaktivere forbindelsen, hvis du skulle ønske det.

Uanset hvor meget eller hvor lidt du ønsker at være forbundet, sørger dit SYNC-system for, at du har kontrollen. Under forbindelsesindstillingerne kan du til enhver tid indstille dine præferencer, herunder i forhold til hvilke oplysninger om dit forbundne køretøj du ønsker at dele med os. I instruktionsbogen kan du finde flere oplysninger om kontrolfunktionerne i dit køretøj.  

Bemærk, at det kan påvirke kvaliteten eller tilgængeligheden af visse funktioner, hvis du deaktiverer forbindelsen eller ændrer datadelingsindstillingerne.

Da dit køretøj vil lagre dine forbindelsespræferencer samt eventuelle importerede data, herunder din adressebog, og kan have tilknyttede FordPass-konti, er det vigtigt, at du nulstiller indstillingerne til fabriksindstillingerne, hvis du sælger din bil eller køber et brugt køretøj med FordPass Connect. I instruktionsbogen kan du se, hvordan du gør dette. Alternativt kan du kontakte Kundeservice hos Ford Motor Company A/S på:

Emailadresse: CRCDK@ford.com

Telefon: +45 43 68 20 00

Wi-Fi Hotspot

Køretøjer med FordPass Connect kan via modem’et Vodafone få etableret et såkaldt Wi-Fi Hotspot i bilen. For at aktivere dit Wi-Fi Hotspot skal du Vodafone oprette en Wi-Fi Hotspot-konto hos YouSee. Du kan læse, hvordan YouSee anvender dine personlige oplysninger i deres privatlivspolitik, som du får adgang til, når du opretter din Wi-Fi Hotspot-konto. Selvom det er YouSee, der leverer dit Wi-Fi Hotspot og administrerer dit abonnement, underretter YouSee os, når visse dataforbrugsgrænser nås. Hvis du har parret FordPass Connect med FordPass-appen, kan du også selv følge med i dit dataforbrug via FordPass-appen og i dit køretøj. Du kan finde flere oplysninger om Wi-Fi Hotspot på YouSee’s hjemmeside: https://internetinthecar.vodafone.com. www.yousee.dk/internetinthecar.

 

SYNC WI-FI

Vi ønsker til stadighed at forbedre køreoplevelsen med SYNC. Derfor udsender vi løbende software-opdateringer, så du altid har den seneste version af SYNC & Maps.

Hvis dit køretøj ikke er udstyret med FordPass Connect, kan du hente SYNC-opdateringerne via din egen Wi-Fi-forbindelse eller et andet trådløst netværk. Alternativt kan du få din forhandler til at installere opdateringen af din SYNC-software.

Brug kun pålidelige netværk. Da SYNC husker de netværk, du tilslutter dig, er det endvidere vigtigt, at du nulstiller indstillingerne til fabriksindstillingerne, hvis du sælger din bil.

AppLink

Selv hvis dit køretøj ikke er udstyret med FordPass Connect, kan du forbinde dine foretrukne mobilapps med SYNC, så du kan bruge dem på en sikker og bekvem måde under kørslen. Din mobile enhed leverer dataforbindelsen (mod opkrævning af dataafgifter), og SYNC sørger for infotainmentintegration, herunder stemmestyring.

Da SYNC husker din mobile enhed, er det vigtigt, at du nulstiller indstillingerne til fabriksindstillingerne, hvis du sælger din bil eller køber et brugt Ford-køretøj.

Hvis du ikke længere ønsker at dele oplysninger om dit køretøj med en mobilapp eller ikke længere ønsker at bruge appen sammen med SYNC, kan du altid ændre dine præferencer i SYNCs Mobile App-indstillinger i dit køretøj. 

Hvordan ved du, om du er forbundet?

Hvis du er usikker på din bils forbindelsesindstillinger, er der forskellige ting i bilen, du kan tjekke.

Du kan tjekke statusbjælken på infotainmentsystemets skærm for notifikationer og beskeder, herunder styrken af trådløse netværk i området eller styrken af forbindelsen fra din mobile enhed.

I visse køretøjer vises der ikoner, som angiver, at der sendes oplysninger om det forbundne køretøj, herunder muligvis positionsoplysninger, fra køretøjet.

Hvis dit køretøj er udstyret med FordPass Connect og et SYNC-system med en SYNC-skærm i bilen, viser:

alt

Viser at modemet er aktiveret, og at der sendes oplysninger om det forbundne køretøj bortset fra positionsoplysninger

alt

Viser at der sendes oplysninger om køretøjets position

alt

Viser at modemet er aktiveret, og at der både sendes oplysninger om det forbundne køretøj og positionsoplysninger. 

Omstændighederne kan være forskellige, så det er vigtigt, at du ved, hvordan dit køretøj er udstyret. I instruktionsbogen kan du finde yderligere oplysninger om, hvilket forbindelsesudstyr der er installeret i dit køretøj, og hvordan du kan se, hvilke oplysninger der videresendes – eller du kan spørge din forhandler.

I instruktionsbogen kan du også se, hvordan du deaktiverer forbindelsen. Bemærk, at det kan påvirke kvaliteten eller tilgængeligheden af visse funktioner, hvis du deaktiverer forbindelsen eller ændrer datadelingsindstillingerne. 

Hvis du kører i delebil 

Hvis du deler dit køretøj med andre, er det vigtigt, at du oplyser dem om dine forbindelsesindstillinger. Fortæl dem for eksempel, hvor de kan finde oplysninger til brug for tilslutning til køretøjets Wi-Fi Hotspot, og hvor de kan deaktivere deling af positions- og andre data.

Der kan oprettes flere konti i FordPass-appen, og der kan tilknyttes flere konti til det enkelte køretøj. Hvis du kører i et køretøj med flere konti tilknyttet, har bruger(en/ne) af hver enkelt konto adgang til:

  • Køretøjets position
  • Funktioner, som kan fjernstarte, fjernlåse og fjernoplåse køretøjet
  • Funktioner, som viser oplysninger om køretøjets status (fx brændstofniveau). 

Hvis du kører i et køretøj, som har tilsluttet FordPass-appen, vil bruger(en/ne) af appen ligeledes have adgang til de ovenfor nævnte oplysninger og funktioner.

Hvis du vælger at tilknytte en FordPass-konto til et køretøj, som allerede har en anden konto tilknyttet, vil dit navn og din anmodning om tilslutning blive delt via FordPass-appen med den/de bruger(e), der tilsluttede en konto før dig. Denne eller disse bruger(e) kan enten tillade eller afvise din tilslutning til køretøjet.

Du kan finde flere oplysninger herom og om, hvordan du kan deaktivere delingen af data mellem køretøjet og FordPass-appen her.

I nogle biler vises der pop-up-notifikationer, der gør føreren opmærksom på datadelingsindstillingerne. Førere med en ikke genkendt mobil enhed kan få en pop-up-notifikation, der viser de gældende indstillinger for deling af positions- eller andre data. En mobil enhed ”genkendes”, hvis den er parret med et infotainmentsystem som fx SYNC. Systemet vil således oplyse nye førere af dit køretøj eller førere, der ikke kører nok til at parre deres mobile enhed, om de gældende datadelingsindstillinger. Så husk, når du indstiller dit sæde eller dine spejle, at du måske også skal nulstille dine dataindstillinger. Bemærk, at det kan påvirke kvaliteten eller tilgængeligheden af visse funktioner, hvis du deaktiverer forbindelsen eller ændrer datadelingsindstillingerne.

Vores forpligtelser over for dig 

Vi forpligter os til at administrere behandle dine personoplysninger, herunder oplysninger om dit forbundne køretøj, rimeligt og i overensstemmelse med vores privatlivspolitikker og lovgivningen.

Du kan læse mere om Ford Motor Company A/S overordnede privatlivspolitikker på: https://www.ford.dk/vigtig-viden/datasikkerhed

I instruktionsbogen eller FordPass-appen (hvis relevant) kan du også finde yderligere oplysninger om, hvilke oplysninger dit køretøj indsamler og bruger.

Vi behandler kun dine personoplysninger, herunder oplysninger om dit forbundne køretøj, hvis vi har et gyldigt retsgrundlag herfor i henhold til europæisk databeskyttelseslovgivning, herunder:

  • med dit samtykke. Under visse omstændigheder er anvendelsen af dine personoplysninger betinget af dit samtykke. Hvis anvendelsen af dine personoplysninger er betinget af dit samtykke, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage
  • når vi eller den organisation, som vi har delt dine personoplysninger med, har en legitim interesse i at anvende dine personoplysninger, og vi har sikret os, at dine personoplysninger og dine rettigheder i relation til disse oplysninger beskyttes. Vi henholder os til dette retsgrundlag for eksempelvis at kunne: personliggøre din oplevelse og det markedsføringsmateriale, du modtager; forudsige hvilke Ford-produkter eller-serviceydelser du kunne være interesseret i; styre og forbedre vores forretning og vores forhold til dig; vurdere kvaliteten af de serviceydelser, vi og forhandlerne leverer, samt de serviceydelser, vores leverandører leverer til os eller på vores vegne; levere trådløse opdateringer til køretøjssystemer og løse problemer; under visse omstændigheder udføre fjerndiagnoseaktiviteter; udvikle nye og forbedrede produkter, serviceydelser og forretnings- og markedsføringsstrategier; udføre analyser; beskytte eller forsvare vores eller andres rettigheder eller ejendom, eller for at kunne opdage, forebygge eller på anden vis imødegå forhold relateret til bedrageri, sikkerhed eller privatlivets fred

Oplysninger om dit forbundne køretøj 

Oplysninger om dit forbundne køretøj er oplysninger om bilens ydeevne, dens komponenter og dele og disses status, og om hvordan din bil bruges, herunder hvordan den køres, dens position og de forhold, under hvilke den køres (fx oplysninger om temperaturen uden for køretøjet). Disse oplysninger er typisk knyttet til dit køretøjs stelnummer, som kan forbindes til dig som ejer eller leasingtager. Nedenfor er angivet de kategorier af oplysninger om forbundne køretøjer indsamler, og til hvilke formål de bliver anvendt, hvis vi har et gyldigt retsgrundlag herfor.

Afhængig af den grad af forbindelse du vælger for dit køretøj og, under visse omstændigheder, dine valg i forhold til oplysningerne om dit forbundne køretøj, er det ikke nødvendigvis alle kategorier af oplysninger om det forbundne køretøj, der indsamles eller anvendes til de angivne formål. Ford kan anonymisere oplysninger og anvende dem til et hvilket som helst formål.

Vi behandler oplysninger om forbundne køretøjer ved hjælp af de nyeste dataanalysemetoder med henblik på at sikre kvaliteten af vores serviceydelser og opnå indsigt, som kan danne grundlag for handling i forhold til de nedenfor beskrevne forhold.

Kategori af oplysninger om forbundne
køretøjer

Eksempler på oplysninger
Hvordan oplysningerne bruges af Ford (formål)
Oplysninger
om køretøjet

Stelnummer, model- og reservedelsnumre, systemstatus (fx væskestand, dæktryk og låse), kilometertæller og andre oplysninger om din bils ydeevne

Med henblik på at levere
forbindelsesfunktioner; bedre forstå og løse problemer relateret til bilens
ydeevne; fjerndiagnose; produktforskning og -forbedring samt for at kunne tilbyde dig skræddersyede produkter og serviceydelser.

Oplysningerne om køretøjet kan blive sendt til os via fjernfunktionerne FordPass Connect, AppLink eller Wi-Fi eller blive indsamlet direkte fra køretøjet i forbindelse med servicebesøg hos værksteder eller forhandlere.

Kørselskarakteristik og -adfærd
Hastighed, brug af speeder, bremser, styretøj og sikkerhedsseler samt andre lignende oplysninger om, hvordan køretøjet anvendes

Med henblik på at levere .forbindelsesfunktioner; produktforskning og -forbedring; bedre forstå og løse problemer relateret til bilens ydeevne; levere serviceydelser, som kræver sådanne oplysninger, samt for at kunne tilbyde dig skræddersyede produkter og
serviceydelser.

Oplysninger om kørselskarakteristik kan blive sendt til os via fjernfunktionerne FordPass Connect eller AppLink.

Oplysninger
om funktioner i bilen 

Trådløs og mobil netværksforbindelse; software- og firmware-versioner af systemer som SYNC; drift og brug af systemer og kabineteknologi som navigation, infotainmentsystemer, telefon-/Bluetooth-parring, klimaanlæg, sædeposition og SYNC; ændringer i forbindelsesindstillinger

Med henblik på at levere forbindelsesfunktioner; bedre forstå og løse problemer relateret til bilens ydeevne; fjerndiagnose; produktforskning og -forbedring samt for at kunne tilbyde dig skræddersyede produkter og serviceydelser.

Oplysninger om funktioner i bilen kan blive sendt til os via fjernfunktionerne FordPass Connect, AppLink eller Wi-Fi eller blive indsamlet direkte fra køretøjet i forbindelse med servicebesøg hos værksteder eller forhandlere.

Oplysninger om nøjagtig position 

Bredde- og længdegrad for dit køretøjs position, indsamlet i realtid

Disse oplysninger kan bruges til at bestemme din enheds eller dit køretøjs aktuelle position, køreretning og hastighed.

Med henblik på at levere forbindelsesfunktioner (fx Live Traffic); bedre forstå og løse problemer relateret til bilens ydeevne; fjerndiagnose; produktforskning og -forbedring samt for at kunne tilbyde dig skræddersyede produkter og serviceydelser.

Oplysninger om nøjagtig position kan bruges til at tilbyde dig skræddersyede produkter og serviceydelser. Oplysninger om nøjagtig position sendes til os via fjernfunktionerne FordPass Connect eller AppLink.

Notifikationer om forbindelsesstatus

Modemet sender løbende beskeder for at sikre fortsat forbindelse til telenettet. Disse beskeder indeholder oplysninger, som identificerer dit køretøj samt modemets SIM-ID og elektroniske serienummer. Netværksleverandører kan have adgang til yderligere oplysninger, herunder om mobilmast.

Bemærk: FordPass Connect fortsætter med at sende disse oplysninger, medmindre SIM-kortet deaktiveres. For yderligere oplysninger, kontakt dit lokale kundeservicecenter.

Med henblik på at efterprøve, om FordPass Connect kan sende og modtage data gennem telenettet.

Notifikationer om forbindelsesstatus sendes til Ford via fjernfunktionen FordPass Connect.

Oplysninger om trådløse opdateringer
Aktuelle software- og firmware versioner af FordPass Connect og andre tekniske specifikationer knyttet til et specifikt modem eller andre køretøjsmoduler/-systemer

Med henblik på at sikre, at FordPass Connect og køretøjsmoduler og systemer har alle nødvendige og aktuelle opdateringer og) software-versioner.

Oplysninger om trådløse opdateringer sendes til os via fjernfunktionen FordPass Connect eller via Wi-Fi. 

Vi kan også bruge de ovenfor beskrevne oplysninger om forbundne køretøjer til atat:

  • konstatere, om FordPass Connect er fuldt forbundet og, hvis dette ikke er tilfældet, kontakte dig med oplysninger om dine forbindelsesfunktioner. Dette gør vi dog kun, hvis du har accepteret at modtage markedsføringsmateriale fra os
  • imødekomme dine anmodninger (fx sikre, at du kan modtage serviceydelser via FordPass-appen)
  • styre og forbedre vores forretning og vores forhold til dig
  • vurdere kvaliteten af de serviceydelser, vi leverer, og de serviceydelser, vores leverandører leverer til os eller på vores vegne
  • håndtere dine forespørgsler
  • forstå, udvikle og forbedre vores produkter, processer, serviceydelser og markedsføringsstrategier
  • overholde vores juridiske og regulatoriske forpligtelser, agere i forhold til retsskridt eller anmodninger om oplysninger fra statslige myndigheder eller andre tredjeparter samt forebygge og opdage kriminalitet eller bedrageri eller beskytte dine, vores eller andres rettigheder.

Vi kan, hvis det er tilladt i henhold til gældende lovgivning, sammenholde og ved anvendelse af automatiserede afgørelser analysere oplysninger om dit forbundne køretøj i forhold til andre oplysninger, vi har om dig, til de ovenfor anførte formål. Det kan fx dreje sig om at analysere diagnostiske oplysninger om køretøjet, gennemføre tilbagekaldelser, vurdere effektiviteten af vores markedsføring og vores kundeservice, foretage markedsanalyser og identificere produkter og serviceydelser, som kan have interesse for dig, og at kontakte dig for at fortælle om disse produkter og serviceydelser.

Under særlige omstændigheder kan de automatiserede afgørelser, vi træffer, få juridiske eller lignende konsekvenser for dig. Vi træffer kun sådanne automatiserede afgørelser om dig, når:

  • afgørelserne er nødvendige for at opfylde eller indgå en kontrakt med dig 
  • afgørelserne er lovhjemlede, eller 
  • du giver dit samtykke til, at vi må træffe automatiserede afgørelser.

Du kan kontakte os for at få yderligere oplysninger om automatiserede afgørelser og i visse tilfælde gøre indsigelse mod vores brug af automatiserede afgørelser eller anmode om, at en automatiseret afgørelse underkastes en menneskelig vurdering.

Datasikkerhed og bilens IT-sikkerhed

Ingen kan garantere, at datatransmission over internettet er sikker, men vi, vores leverandører og vores partnere tager data- og cybersikkerhed meget alvorligt.

Vi træffer forskellige tekniske, administrative og fysiske sikkerhedsforanstaltninger med henblik på at beskytte og opretholde sikkerheden, integriteten og tilgængeligheden i forhold til oplysninger om forbundne køretøjer.

Cybersikkerhed i forhold til bilen

Ford har et cybersikkerhedsteam tilknyttet og træffer forskellige tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger med henblik på at beskytte oplysninger om forbundne køretøjer, herunder adgangskontrol til begrænsning af unødvendig eller uautoriseret adgang til oplysninger om forbundne køretøjer, samt cybersikkerhedsforanstaltninger som hashing og kryptering af data.

Vi deltager aktivt i flere samarbejdsfora, som beskæftiger sig med sådanne komplicerede tekniske spørgsmål. Ud over eksperter inden for køretøjers IT-sikkerhed arbejder vi også sammen med organisationer inden for det bredere cybersikkerhedsområde, herunder BITS’ arbejdsgruppe for Information Systems Audit and Control and Manufacturing, og følger om muligt disse bredere best practice-standarder i forhold til vores biler.

Ford er endvidere stolt over at være medstifter af og deltager i Automotive Information Sharing Analysis Center (Auto-ISAC), der beskæftiger sig med nye problemstillinger på tværs af branchen. Auto-ISAC fungerer som et forum, hvor bilfabrikanter, leverandører og andre interessenter kan dele nyheder vedrørende cybersikkerhed samt koordinere og reagere på elektroniske cybertrusler.

Dataoverførsler og -deling 

Vi kan dele oplysninger om forbundne køretøjer med:

  • selskaber eller andre organisationer, som leverer serviceydelser på vores vegne, herunder udbydere af hostingtjenester og andre udbydere af IT-tjenester
  • selskaber eller andre organisationer, som du har bedt os om eller givet os tilladelse til at dele dine personoplysninger med
  • forhandlere og vores partnere, hvis dette er nødvendigt for at kunne levere et produkt eller en serviceydelse til dig, herunder vores netværksleverandør YouSee.
  • professionelle rådgivere
  • retshåndhævende myndigheder, domstole, tilsynsmyndigheder, statslige myndigheder eller andre tredjeparter, hvis vi vurderer, dette er nødvendigt for at overholde en juridisk eller regulatorisk forpligtelse eller på anden måde beskytte vores rettigheder, tredjeparters rettigheder eller enkeltpersoners personlige sikkerhed eller for at opdage, forebygge eller på anden måde imødegå forhold relateret til bedrageri eller sikkerhed
  • tredjeparter, som køber, eller til hvem vi overdrager, alle eller i alt væsentligt alle vores aktiver og hele eller i alt væsentligt hele vores forretning
  • selskaber i Ford Motor Company Group.

Når vi deler dine personoplysninger, sikrer vi os, at de anvendes til formål, som er forenelige med de formål, der er beskrevet i dette dokument.

Dine personoplysninger kan blive overført inden for det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (”EØS”) samt til lande uden for EØS (herunder til Ford Motor Company i USA).

Det er muligt, at Europa-Kommissionen ikke anser de lande, som vi overfører dine personoplysninger til, for at sikre et tilstrækkeligt niveau for beskyttelse af personoplysninger. Når vi overfører dine personoplysninger til lande uden for EØS, sikrer vi, at dette sker i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning. Vi etablerer for eksempel de fornødne garantier i overensstemmelse med vores juridiske forpligtelser for at sikre, at dine personoplysninger beskyttes i tilstrækkelig grad, uanset hvilket land de overføres til. Disse garantier kan omfatte indhentelse af kontraktmæssige tilsagn fra tredjeparter, som får indsigt i dine personoplysninger, om at dine personoplysninger bliver beskyttet efter standarder, som svarer til de standarder, der beskytter dine personoplysninger inden for EØS. Hvis du ønsker yderligere oplysninger om, hvordan Ford beskytter dine personoplysninger, når de overføres til lande uden for EØS, eller ønsker en kopi af de garantier, vi etablerer med henblik på at beskytte dine personoplysninger, når de overføres, bedes du kontakte Ford Motor Company’s europæiske databeskyttelsesansvarlige på DPeurope@ford.com. 

Opbevaring 

Vi beholder kun dine personoplysninger i identificerbar form, så længe det er nødvendigt til de formål, der er beskrevet ovenfor. Det betyder normalt, at oplysningerne opbevares, så længe et af følgende forhold gør sig gældende:

  • Dine oplysninger er med rimelighed nødvendige, for at vi kan opfylde det formål, hvortil du afgav eller vi indsamlede oplysningerne
  • Dine oplysninger er med rimelighed nødvendige, for at vi kan beskytte og forsvare vores rettigheder eller ejendom (dette vil normalt svare til den gældende juridiske forældelsesfrist i din jurisdiktion) eller
  • Vi er på anden måde forpligtet til at opbevare dine oplysninger i henhold til gældende lovgivning eller regler.

Hvis oplysningerne bruges til flere formål, opbevarer vi dem indtil udløbet af det længstvarende formål.

Når vi ikke længere har brug for oplysninger om forbundne køretøjer, bliver de enten uigenkaldeligt anonymiseret eller tilintetgjort.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om vores opbevaringspolitik, bedes du kontakte os ved hjælp af kontaktoplysningerne nedenfor.

Dine rettigheder og hvordan du kan kontakte os

Du har som fysisk person ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi har om dig og formålet hermed samt ret til at foretage nødvendige korrektioner. Du har også under visse omstændigheder ret til at gøre indsigelse mod vores fortsatte behandling af dine personoplysninger eller til at anmode os om at slette eller begrænse brugen af dine personoplysninger. Du har også under visse omstændigheder ret til at få udleveret dine personoplysninger i et almindeligt anvendt elektronisk format, således at du kan dele dem med andre organisationer (dette kaldes ofte retten til ”dataportabilitet”).

Vi opfordrer dig til at kontakte os med henblik på at opdatere eller korrigere dine personoplysninger, hvis der sker ændringer heri, eller hvis de personoplysninger, vi har om dig, er urigtige.

Hvis du ikke er tilfreds med den måde, vi anvender dine personoplysninger på, håber vi, at du i første omgang vil kontakte os, så vi kan drøfte dette. Du har dog også ret til at indgive en klage til din lokale databeskyttelsesmyndighed.

Hvis du har spørgsmål eller andet vedrørende anvendelsen af dine personoplysninger eller ønsker at håndhæve dine rettigheder, bedes du i første omgang kontakte Ford Motor Company A/S’s Kundeserviceafdeling på:

Emailadresse: CRCDK@ford.com

Telefon: +45 43 68 20 00

Du kan også kontakte Ford Motor Company på:

Tlf. +001-800-392-3673, 800-232-5952

eller på følgende adresse:

Customer Relationship Center

P.O. Box 6248

Dearborn, MI 48126 USA 

Endelig har du også mulighed for at kontakte den europæiske databeskyttelsesrådgiver direkte på følgende e-mail-adresse:

DPeurope@ford.com.

Ændringer

Denne meddelelse kan til enhver tid blive ændret eller opdateret. Hvis ændringerne grundlæggende påvirker karakteren af behandlingen eller på anden vis har betydelige konsekvenser for dig, vil du blive adviseret i så god tid, at du kan håndhæve dine rettigheder i relation til dine personoplysninger (fx gøre indsigelse mod behandlingen).

Top