Byg din Ford Book en prøvetur Find forhandler Ask Ford
Home > Van > TRANSIT VAN > Udstyr > Motorer og Motorkraft

En mere effektiv måde at arbejde på

Ford Transit er designet til at være mere kraftfuld, mere effektiv og hurtigere reagerende. Med en række avancerede motorer kan du skræddersy din Transit til dine nøjagtige krav. Et nyt 10-trins automatgear sikrer, at du altid er i det rigtige gear til vejen og jobbet. En række teknologier, herunder Auto Start/Stop og Acceleration Control, er med til at maksimere brændstoføkonomien og samtidig reducere CO2-udledningen.

Hydrotreated Vegetable Oil (HVO)

HVO er baseret på spildolie, som f.es. brugt madolie, der kan købes fra restauranter - og endda køkkener derhjemme.

Også kendt som vedvarende diesel, Hydrotreated Vegetable Oil kan bruges i Ford Transit varevogne i stedet for almindelig diesel uden nogen ændringer på køretøjet. Dieselmotorer, der bruger HVO, starter lettere ved lave temperaturer. Og det kan endda blandes med almindelig diesel i din brændstoftank, så ingen bekymringer, hvis der ikke er nogen HVO i nærheden.

Sammenlignet med konventionelle fossile brændstoffer kan HVO bidrage til forbedringer i luftkvaliteten og endda reducere drivhusgasser med op til 90 procent sammenlignet med almindelig diesel. Takket være fremstillingsprocessen er HVO både renere ved afbrænding og har en længere holdbarhed. Gælder for Transit modelår fra 2019.75 og frem.

New Blue Transit Van rear view driving on road

Avanceret ny motorteknologi

Med en række avancerede 2,0-liters Ford EcoBlue-dieselmotorer er den nye Transit mere kraftfuld og mere effektiv end nogensinde før. Med fire ydelser til rådighed, der tilbyder op til 185 HK, kan du helt sikkert finde den, der opfylder dine specifikke behov. Den nye Transit fås også med en HDT-motor til kunder med særlige krav til lasteevnen, hvilket gør den ideel til tungere opgaver.

En lille elektrisk motor kan forbedre effektiviteten

For at hjælpe med at maksimere effektiviteten er den nye Transit nu tilgængelig som en mild hybrid. En lille batteridrevet elektrisk motor arbejder sammen med den konventionelle motor for at hjælpe med at reducere brændstofforbruget, når behovet for strøm er lavt.

New Blue Transit Van rear view driving on road
AdBlue additive close up

Et tilsætningsstof, der fjerner forurening

Et Selective Catalytic Reduction (SCR) system bruger AdBlue®, som en urea/vandbaseret væske, der konverterer NOx-udledningerne i udstødningen til kvælstof og vand. Et partikelfilter reducerer derefter mere end 99 % af de udsendte faste partikler fra udstødningen. For at fungere korrekt skal AdBlue®-tanken i din Ford EcoBlue-dieselmotor fyldes med AdBlue®-væske. Systemets advarer, når væsken når et lavt punkt.

Du får hjælp til at køre mere effektivt

Det innovative system Ford EcoMode måler hele tiden din kørestils indflydelse på brændstofforbruget. Systemet analyserer din hastighed, gearskift, opbremsning og forventede niveauer samt det antal korte og lange ture, du foretager. EcoMode sender derefter disse oplysninger tilbage til dig via en skærm på instrumentbordet. Målet er at tilskynde dig til at køre mere effektivt, reducere brændstofforbruget og spare penge i hele bilens levetid.

Ford Transit Van driving on motorway front view with Eco Mode dial in detail
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

6-trins gearkasse for at spare på brændstoffet

Den nye Transit er udstyret med en 6-trins manuel gearkasse, hvilket gør den mere økonomisk og effektiv. Når du har nået en høj nok hastighed, skal du bare sætte din vogn i 6. gear og spare brændstof, mens du kører. Dine gearskift føles også nem og hurtige.

Acceleration kontrol hjælper dig med at køre på en mere økonomisk måde

Denne innovative funktion styrer accelerationshastigheden baseret på, om dit køretøj er tomt eller delvist læsset. Derfor kan du forvente at mindske dit brændstofforbrug med op til 15 %, afhængigt af din kørestil. Denne teknologi kan også hjælpe med at reducere slitage på motor, bremser og dæk samt andre komponenter.

Ford Transit Van driving on highway front view
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

Genoplad dit batteri på en mere effektiv måde

I modsætning til traditionelle systemer oplader Smart Regenerative Charging kun batteriet, når det er nødvendigt, og så vidt muligt ikke, når du har foden på speederen. Det sparer endnu mere brændstof og giver mindre udledning.

Top