Dæktryksovervågningssystem (TPMS)

Dæktryksovervågningssystemet eller TPMS overvåger konstant dæktrykket for alle bilens fire dæk og advarer dig, hvis trykket i et eller flere dæk er for lavt.

Sådan fungerer det – Monterede sensorer på ventilstammen aflæser trykket i det enkelte dæk og overfører dataene til instrumentpanelet. Systemet aktiverer en kontrollampe i instrumentpanelet, hvis trykket i et af dækkene falder markant.

Det er vigtigt, at du selv kontrollerer dæktrykket og påfylder luft, til dækket har det korrekte dæktryk som angivet på mærkaten med dæktryk. Selvom TPMS overvåger bilens dæk konstant, anbefales det, at du også selv kontrollerer dem mindst en gang om måneden og altid før lange ture.

Vær opmærksom på, at kontrollampen for lavt dæktryk lyser konstant, hvis der er en fejl i dæktryksovervågningssystemet, eller hvis du bruger bilens reservedæk.