HVAD KAN VI HJÆLPE MED?

Skriv dit spørgsmål…
Home > Ejere > Ressourcer og support > Brændstoføkonomi

Brændstoføkonomi og CO2-udledning

Brændstofeffektiviteten er forholdet mellem den tilbagelagte afstand i et køretøj og mængden af brændstof, der forbruges. Avanceret motor- og transmissionsteknologi, aerodynamik og vægtreducerende handlinger er med til at mindske såvel driftsomkostninger som CO2-udledningen, samtidig med at det sørger for optimal motorkraft og ydeevne.

Vores motorprogram omfatter den prisbelønnede Ford EcoBoost-benzinmotor med Auto Start-Stop og innovativ turboladning for at forbedre brændstoføkonomien og udledningen yderligere. Og hvad enten det er benzin eller diesel, overholder alle vores motorer de seneste strenge europæiske miljøkrav.

Fuel consumption graph

Forbindelsen mellem CO2-udledning og brændstofforbrug

Biler med benzin- eller dieselmotorer udleder CO2 og andre stoffer gennem deres udstødning. På grund af dets relevans for miljøet er CO2 grundlaget for nuværende og fremtidige udledningslovgivninger samt bilafgiftsordninger i mange lande.

Mængden af CO2, en bil udleder, er direkte relateret til den mængde af brændstof, den bruger – jo højere bilens brændstofforbrug er, desto højere en mængde CO2 udleder den.

Men ikke alle vil opleve samme brændstofeffektivitet fra en bestemt fabrikants motor. Afhængigt af motorens design, køretøjets størrelse og vægt, kørestilen og vejforholdene vil der være en variation i brændstofforbruget.

Jo højere bilens brændstofforbrug er, desto højere mængde CO2 udleder den.

Fuel economy video

Den officielle procedure for at teste brændstofforbrug ændrer sig

I september 2017 blev der indført en ny officiel standardtestprocedure for brændstofforbrug i Europa, kaldet Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Den nye test udviklet for bedre at afspejle kørslen i den virkelige verden og erstatter den gamle NEDC-testcyklus. Det betyder, at de offentliggjorte brændstoføkonomital er designet til at være tættere på dem, du oplever på vejen.

Den nye testprocedure omfatter:

Mere realistisk køreadfærd (hurtigere og mere dynamisk, bredere temperaturområde)

Højere gennemsnitlige og maksimale hastigheder

Et bredere udvalg af kørselsscenarier

Ekstraudstyr og nyttelast, forskellige motorer, transmissioner og hjulstørrelser

Individuel CO2-værdi for køretøjet

 

Når du ser de nye offentliggjorte tal, vil du måske tro, at din bils brændstofydelse er blevet værre – men det er den ikke. Det er blot måden man måler det på, som er ændret, hvilket giver forskellen med brændstoftallene. Selvom de offentliggjorte tal er beregnet til mere præcist at reflektere den brændstoføkonomi, du opnår, er det stadig en laboratorietest og tager ikke hensyn til trafikforhold, vejr, bilbelastninger eller kørestil.

 

Data om brændstoføkonomi "på vejen"

Køreadfærd og mange andre faktorer spiller en rolle ved bestemmelsen af bilens brændstofforbrug og CO2-udledning.

Alle kører forskelligt under varierende trafik- og vejrforhold. Du bruger måske det meste af din tid på at køre på motorveje, eller måske kører du primært på landeveje. Nogle mennesker kører hurtigere og andre langsommere. Nogle bremser pænt og langsomt, mens andre bremser hårdt i sidste øjeblik. Nogle skifter gear på præcis det rigtige tidspunkt, og andre gør ikke.

Derfor kan kørsel i "den virkelige verden" aldrig sammenlignes 100% nøjagtigt med de officielle brændstofforbrugstal. Derfor har vi fået hjælp fra Ford-kunderne i hele Europa til at levere deres egne kørselsdata, så vi kan overvåge deres brændstoføkonomi på vejen.

Ved hjælp af disse data har vi udviklet en model til at estimere det sandsynlige omfang af det brændstofforbrug, som vores kunder vil opleve. Disse oplysninger findes i en tabel, der viser brændstofforbrugsområdet for vores mest populære modeller.

Klik på nedenstående links for at se brændstoføkonomidataene for en bestemt model "på vejen". Flere køretøjer vil blive tilføjet, efterhånden som dataene bliver tilgængelige.

Bemærk Dit individuelle brændstofforbrug på vejen og din CO2-udledning kan variere. Brændstofforbrug og CO2-udledning er angivet for en køretøjsvariant og ikke for et enkelt køretøj. Ud over et køretøjs brændstofeffektivitet er køreadfærd såvel som andre ikke-tekniske faktorer meget vigtige for at bestemme brændstofforbrug og CO2-udledninger.

6 kørselstips, der kan reducere din brændstofregning

Disse teknikker kan reducere din brændstofregning betydeligt.

Fuel saving tips from Ford
Service your car icon

Giv din bil et serviceeftersyn, og kontrollér olieniveauet regelmæssigt. Korrekt - vedligeholdte biler fungerer mere effektivt.

tyre pressure icon

Kontrollér og juster dæktrykket månedligt. Dæk med et for lavt dæktryk kan øge brændstofforbruget med op til fire procent.

Vehicle weight icon

Køretøjets vægt spiller en vigtig faktor i brændstofeffektiviteten. Rejs let ved ikke at have unødig vægt i bagagerummet eller kabinen.

Empty roof rack icon

Fjern tomme tagstativer og hold vinduerne lukket. Dette vil reducere vindmodstanden og hjælpe med at spare på brændstoffet.

Drive smoothly icon

Kør glidende, og se så langt frem som muligt. Pludselig acceleration og bremsning straffer brændstoføkonomien.

Gears icon

Når du accelererer, skal du vælge et højere gear så tidligt som muligt. Fords modeller har gearskifteindikatorer til optimering af gearvalget.

Request a Test Drive

Book en prøvetur

Build and Price

Byg din Ford

Top